צפון קוריאה ערכה הלילה מצעד צבאי לציון 73 שנה להקמתה של המדינה הקומוניסטית. בניגוד למצעדים קודמים, שבהם הציגה את הנשקים החדשים ביותר שלה, השנה לא נראו טילים בליסטיים בכיכר קים איל סונג בפיונגיאנג. צפון קוריאה הסתפקה בטילי נ"ט, שאותם הובילו טרקטורים.
למצעד הגיע מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, שנראה מתחבק עם ילדים, לוחץ ידיים לקהל ומנופף למשתתפים במצעד מהמרפסת בכיכר. לאחרונה השיל קים קילוגרמים רבים ממשקלו – ועורר תהיות לגבי מצבו הבריאותי. בניגוד למצעדים קודמים קים בחר הפעם שלא לשאת דברים לאומה.
את הטילים הבליסטיים והטנקים החליפו השנה משאיות כיבוי וטרקטורים. לראשונה משנת 2013 מי שצעדו בפיונגיאנג היו אנשי "המשמר האדום של הפועלים והאיכרים" – כוח ההגנה האזרחי של צפון קוריאה, שהוקם ככוח מילואים אחרי מלחמת קוריאה ב-1953 ומונה כ-5.7 מיליון איש בני 17 עד 60.
צפון קוריאה סובלת ממחסור במזון וממשבר כלכלי שהולך ומחמיר בגלל מגפת הקורונה העולמית. בין הצועדים בפיונגיאנג היו עובדי מערכת הבריאות – שלבשו חליפות מגן כתומות. בניגוד לאותם צועדים, האלפים שצפו במצעד בכיכר קים איל סונג לא עטו מסכות. צפון קוריאה, שלפי הדיווחים נקטה צעדים מחמירים כדי שהמגפה לא תגיע אליה, טוענת שלא התגלו חולי קורונה בשטחה.
סוכנות הידיעות הממלכתית של צפון קוריאה דיווחה שעובדי מערכת הבריאות שהשתתפו במצעד בפיונגיאנג "היו מלאים בהתלהבות פטריוטית כשהציגו את יתרונות המערכת הסוציאליסטית ברחבי העולם, והגנו בצורה נחרצת על המדינה ועל אזרחיה מהמגפה העולמית".
פיונגיאנג ממשיכה בשנים האחרונות לפתח את תוכנית הגרעין והטילים הבליסטיים שלה – שבעקבותיה היא נתונה לסנקציות בינלאומיות. את המצעדים הצבאיים היא בדרך כלל מנצלת כדי להראות את הנשקים החדשים שלה ולהעביר מסר למדינות המערב. במצעד האחרון, בינואר, ימים לפני שג'ו ביידן הושבע לנשיא ארה"ב, היא חשפה טילים בליסטיים שמשוגרים מצוללות. סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה אמרה אז שאותם טילים הם "הנשק החזק ביותר בעולם".
לפי יאנג מו-ג'ין, פרופסור באוניברסיטה ללימודי צפון קוריאה בסיאול, היעדר הנשקים האסטרטגיים במצעד - וההתמקדות בכוחות ביטחון הפנים - מראים שקים מתרכז כרגע בכלכלה ובקורונה, ולא במדיניות חוץ. "המצעד נועד לקדם את האחדות הלאומית ואת הסולידריות של המשטר", אמר יאנג.
יאנג הוסיף שמכיוון שבמצעד "לא היו נשקים גרעיניים, וקים לא נאם בו", נראה שצפון קוריאה ניסתה שהאירוע יהיה "בפרופיל נמוך" - כדי להשאיר פתח לשיחות עתידיות עם ארה"ב ודרום קוריאה. השיחות על תוכנית הגרעין והטילים הבליסטיים של פיונגיאנג נמצאות במבוי סתום משנת 2019.