במסגרת מסע הסברה וכדי להעלות את המודעות לחטופים המוחזקים בשבי חמאס, שתי משלחות שונות של משפחות חטופים הגיעו לביקור ביפן ובארגנטינה. שרת החוץ היפנית יוקו קמיקאווה גינתה את הטבח שביצע חמאס, והצהירה: "אעשה כל שביכולתי לסייע בשחרור החטופים". נשיא פרגוואי סנטיאגו פניה נפגש עם המשפחות בבואנו איירס, הקשיב לסיפוריהן והביע עמן סולידריות.
לביקור בטוקיו, בהובלת משרד התפוצות ובשיתוף משרד החוץ ושגרירות ישראל ביפן, הגיעו שלוש משפחות בקריאה לפעולה מהירה להחזרת יקיריהן. עידית אהל, אמו של החטוף אלון אהל (22) ואחיו רונן, יעקב ארגמני, אביה של החטופה נועה ארגמני (26) וששי זכריה, דודה של החטופה עדן זכריה (28) ובת דודתה אלה.
המשפחות, בליווי שגריר ישראל ביפן גלעד כהן, קיימו פגישות עם שרת החוץ היפנית קמיקאווה, קבוצת הידידות הבין פרלמנטרית יפן-ישראל בראשות חבר מפלגת השלטון ה-LDP Nakatani GEN ועם ועדת החוץ של הבית התחתון. הן שיתפו את סיפוריהן האישיים, עוררו התרגשות רבה בקרב המשתתפים ואף גרמו לחברי פרלמנט ולמתורגמניות לדמוע.
שרת החוץ קאמיקאווה אמרה לחברי המשלחת כי "אירועי 7 באוקטובר מצערים עבור כולנו. אני מקשיבה בקשב רב לסיפור האישי שלכם ומודה על כך ששיתפתם אותו איתנו. חשוב לשחרר את החטופים בהקדם ואעשה כל שביכולתי לסייע בכך. יפן מגנה את המתקפה הלא מוצדקת של חמאס, תמשיך במאמציה הדיפלומטיים ומביעה עמכם סולידריות עמוקה".
חבר הפרלמנט מינרו קיוצ'י ממפלגת LDP אמר בפגישה עם ועדת החוץ: "אנו מגנים בתוקף את הטרור של חמאס, את ההרג והחטיפה של חפים מפשע. יש לנו סימפתיה עמוקה כלפי אלה שבשבי והמחשבות שלנו איתם. אני מודע לאחריות שיש לנו לסיוע במגעים, אנו עומדים איתכם בסולידריות ומקווים לפתרון שיביא לשחרור כל החטופים. האומץ והחוסן שאתם מפגינים הם השראה עבור כולנו. הסיפורים שלכם מעידים על הכוח ועל המסע הכואב שלכם לשלום".
שגריר ישראל בטוקיו ציין שלהגעת המשלחת ליפן ישנה חשיבות רבה בהעלאת המודעות לנושא. "אנו מודים מקרב לב לשרה קמיקאווה ולחברי הפרלמנט על הסולידריות עם ישראל ועל הבעת העמדה הברורה בקריאה לשחרור מהיר של החטופים ללא תנאי מקדים", אמר.
היום הראשון לביקור הסתיים באירוע חנוכה בסימן סולידריות להחזרת החטופים, שארגנה הקהילה היהודית בטוקיו למרגלות ה-"Tokyo Tower" האייקוני ובהשתתפות תומכים ישראלים ויפנים. חברי המשלחת עתידים לקיים בימים הקרובים פגישות מדיניות נוספות עם בכירי ממשל וארגונים בינלאומיים, עם נציגים ממדינות שונות, להתראיין לתקשורת זרה ולהשתתף במפגני סולידריות שונים להעלאת המודעות לסוגיית החטופים.
המשלחת הממשלתית ליפן היא התשיעית מסוגה מתחילת המלחמה. עד כה יצאו משלחות דומות ללונדון, רומא, בריסל והאיחוד האירופי, אטלנטה ושיקגו, מיאמי ומקסיקו, קנדה ואוסטרליה.
במהלך ביקורו בארגנטינה, נפגשו שר החוץ אלי כהן ובני משפחות חטופים עם נשיא פרגוואי סנטיאגו פניה, שהקשיב לסיפוריהן של המשפחות והביע סולידריות עמם ועם ישראל במלחמתה מול חמאס. השר כהן והנשיא פניה שוחחו בין היתר על האפשרויות להעמקת היחסים, החזרת שגרירות פרגוואי לירושלים ופתיחה מחודשת של שגרירות ישראל בבירה אסונסיון.
שר החוץ אלי כהן אמר: "פרגוואי היא ידידה קרובה ובת ברית חשובה של ישראל באמריקה הלטינית. הבעתי את הערכתי הרבה בפני ידידי נשיא פרגוואי סנטיאגו פניה על מחויבותו מאז נכנס לתפקידו לחיזוק והעמקת היחסים בין שתי המדינות. גם בפרגוואי מבינים כי ישראל מחויבת להגן על אזרחיה ולהמשיך להילחם בחמאס, ארגון טרור גרוע מדאע"ש, עד לחיסולו ולהחזרת כל החטופים הביתה בריאים ושלמים".
השר כהן נפגש היום גם עם שרת החוץ הנכנסת של אקוודור גבריאלה סומרפלד, והודה לה על הסולידריות שארצה מפגינה עם ישראל ותמיכתה בזכותה של ישראל להגן על עצמה ועל אזרחיה, והזמין אותה לביקור. השניים שוחחו על קידום הסכם מסגרת לטובת הבאת 25 אלף עובדים מאקוודור לישראל לבנייה וחקלאות לטובת מענה במחסור בידיים עובדות בענפים אלו בעקבות המלחמה.
שרי החוץ שמעו את סיפוריהן של חן מחלוף, בתו של מישל ניסנבאום, ושל מאיה שמיאל, בת דודתם של יאיר ואיתן הורן שנמצאים בשבי חמאס ברצועת עזה וביקשו את סיוע של שרת החוץ של אקוודור בשחרורם בהקדם.
השר כהן מסר אחרי המפגש: "אקוודור, ידידה קרובה של ישראל העומדת כיום בראש מועצת הביטחון של האו"ם צריכה להוביל קו נחרץ נגד הטרור ונגד הדרישה להפסקת אש. נפעל יחד לקידום מהיר של הסכם מסגרת בין שתי המדינות שיביא לישראל 25 אלף עובדים ומתמחים בתחומי החקלאות והבניין. הודתי לשרה על קריאתה המוסרית לשחרור כל החטופים הישראליים ללא תנאי".