רננה ראובני ובתה התינוקת אנג'ליקה עוכבו במשך חמש שעות בשדה התעופה פירסון בטורונטו שבקנדה, לשם הגיעו לחופשה - רק בגלל שהן ישראליות, לטענתה.
"הרגשתי שמתנהגים אליי כמו מחבלת או פושעת", היא שחזרה. "הם טרטרו אותי והשפילו אותי שעות בזמן שהתינוקת שלי צועקת. הם הפכו לי את המזוודה ובדקו לי אפילו את הטמפונים. זה ברור לי שזה רק בגלל שאני ישראלית. פקיד ההגירה צעק עליי ואמר - 'את במדינה זרה ואת תעשי מה שאני אומר לך'. הייתה לו שנאה בעיניים ונראה שהוא נחוש להשפיל אותי".
רננה ובעלה, עו"ד ירון ראובני, מתגוררים באשדוד. עם פרוץ המלחמה הם התפנו לאילת, אך אחרי חודש עברו זמנית ללונדון ומשם תכננו להגיע לחופשה של חודש בטורונטו. קרובת משפחתם, תכלת זערור פישביין, נרצחה ב-7 באוקטובר בבארי. משפחת ראובני שכרה דירה בקנדה, אך מסיבה לא ברורה הבעל לא קיבל אישור כניסה במייל. רננה החליטה לצאת לפניו עם התינוקת ולהמתין שיצטרף בהמשך, ואחרי שמונה שעות טיסה הן נחתנו בטורונטו - ואז התחילו התלאות.
"העמידו אותי בתור עם עשרות אנשים, בלי מקום לשתות ובלי מקום לחתל את התינוקת, רק לעמוד", היא סיפרה. "התור לא זז, התייאשתי לגמרי. התינוקת איבדה סבלנות, היא הייתה עייפה ורעבה אחרי טיסה ארוכה. אמרתי להם שהאוכל והצעצועים של הילדה במזוודות, ורק אחרי כמה שעות אפשרו לי להביא אוכל מהמזוודה. לקחו לי את הדרכון ואמרו לי ללכת למזוודה, להוציא אוכל ולחזור. טרטרו אותי בשדה. אחרי זה חזרנו לאותו התור. לא היה אכפת להם שאני עם תינוקת. הייתי הישראלית היחידה שעוכבה שם. כששאלתי למה מעכבים אותי, אמרו שזה בגלל שיש לי דרכון ישראלי. שמו אותי בתורים רגילים - בלי התחשבות בתינוקת".
"אחרי שלוש וחצי שעות המתנה הגעתי לפקיד, שנראה בעל חזות מוסלמית", היא המשיכה. "הוא ביקש לראות את הכרטיס והתחיל לשאול אותי כל מיני שאלות מוזרות. אמרתי לו שאני כבר כמה שעות פה ואני צריכה להחליף לתינוקת חיתול. הוא השתיק אותי ואמר: 'את במדינה זרה, זה לא נגמר עד שאני אומר שזה נגמר'. הוא הסתכל עליי במבט שונא. אחרי זה הוא אמר שאני אשב בחוץ ואחכה. בינתיים הוא הדפיס את כל הדפים עם האישור והמשיך לטרטר אותי למרות שכבר היה יכול לשחרר אותי".
רננה סיפרה כי בהמשך הפקיד ועובדת נוספת ליוו אותה לקחת את המזוודות. "לקחו אותי למקום סגור ושם הפכו לי את המזוודות, עברו על כל התחתונים והטמפונים בתיק וספרו מטבע-מטבע כדי לראות כמה כסף יש לי", היא סיפרה. "זה היה לא נורמלי, הוא הפך את כל התיקים. אין לי מושג מה חיפש. הפך לי את הכול. הרגשתי שאני מחבלת שעושים לה בדיקה ביטחונית, כאילו אני פושעת. כל זה בזמן שהילדה שלי צועקת אחרי שהיא מטורטרת כבר שעות. אני צריכה לעמוד, לענות על כל מיני שאלות, ויש להם את התשובה ביד. עשו את זה בכוונה כדי לטרטר".
הסיוט נגמר אחרי חמש שעות ורננה הורשתה להיכנס לטורונטו, אך לדבריה אותו פקיד הזה הרס לה את מצב הרוח ואת החופשה. בעלה, ירון, סיפר מלונדון: "למרות ששכרנו את הדירה לחודש, אשתי והתינוקת קיבלו מסמך שמתיר להם להיות בקנדה רק שבועיים. בטופס הכניסה רשמו לשתיהן, כולל לתינוקת בת השנה, שאסור להן לעבוד או ללמוד או לעשות הכשרה אקדמית בקנדה. זאת שערורייה להתייחס ככה לאנשים רק בגלל שהם ישראלים".
משגרירות קנדה בישראל טרם נמסרה תגובה למקרה.