זאת הייתה אמורה להיות הפגנת כוח של המערב: מנהיגי המדינות החברות בנאט”ו ומדינות מפתח נוספות מתכנסים בוושינגטון למשך שלושה ימים, כדי להציג אחדות מול כמה מהאיומים החמורים ביותר על הברית הצבאית בהיסטוריה בת 75 השנים שלה. אך במקום זאת, הזרקור ייפול על מארח הפסגה, הנשיא ג'ו ביידן, וליתר דיוק על השאלה אם יקיים פגישות גם אחרי 8 בערב - הסיבה לדבריו לעייפות שגרמה לו לביצועים גרועים בעימות הטלוויזיוני מול דונלד טראמפ.
בזמן שטראמפ מוביל על ביידן בסקרים, קשה להתעלם מהפיל הרפובליקני שבחדר: הספקות הגוברים לגבי יכולתו של ביידן בן ה-81 לכהן כנשיא כהונה נוספת, ולייצג את ארה"ב על הבמה העולמית למשך ארבע שנים נוספות. הבית הלבן מצידו דחה את הטענות לחששות בקרב חברות נאט"ו. דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן, ג'ון קירבי, אמר כי "אנחנו לא מזהים שום סימן לכך מבעלות הברית שלנו. להיפך. השיחות שלנו איתן מראות שהן נרגשות מהפסגה".
לפסגה שתיפתח הלילה בוושינגטון יגיע גם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, שארצו אינה חברה בנאט"ו, וראש הממשלה החדש של בריטניה קיר סטרמר. בחמישי, בצל הקריאות שיפרוש מהמרוץ, יקיים ביידן מסיבת עיתונאים נדירה – שכמותה לא ערך מאז נובמבר. ביידן עצמו הגדיר את הפסגה כחשובה במיוחד ואמר כי "זה יהיה מבחן טוב לשפוט אותי".
ההכנות של ביידן כללו שעות רבות של עבודה בבית הלבן, לצד מזכיר המדינה אנתוני בלינקן. ביידן הקדיש לפסגה גם את כל חופשת יום העצמאות של ארה"ב. לדברי גורמים אמריקנים, למרות שהפסגה לא תתמקד כנראה בהישגי מדיניות החוץ של ביידן כפי שציפו, הם מקווים שהאירוע ימשוך תשומת לב לנזק האפשרי שיכול להיגרם למעמדה של ארה"ב בעולם במידה שטראמפ ינצח בבחירות בנובמבר.
לקראת הפסגה ביצעה רוסיה את מתקפת הטילים הגדולה ביותר שלה באוקראינה בחודשים האחרונים, שבה נפגע גם בית חולים לילדים בקייב. ההתקפה, שלפי האוקראינים גבתה את חייהם של 37 הרוגים לפחות, הדגישה את חומרת הסכסוך שנאט"ו מתמודדת איתו. ביידן צפוי להכריז בפסגה על מערכות הגנה אווירית ויכולות צבאיות חדשות לאוקראינה, ולהבהיר לוולדימיר פוטין שהוא לא יוכל להתמודד עם קואליציית המדינות שמסייעות לאוקראינה.
זלנסקי, שדורש מהמערב מערכות הגנה אווירית נוספות כדי להתמודד עם איום הטילים הרוסי, ביקר את ההחלטה של נאט"ו שלא לקבוע לוח זמנים להצטרפות אוקראינה לברית. אחת המטרות המרכזיות של הפסגה היא ליצור "גשר לחברות" של אוקראינה בנאט”ו.
לפסגת נאט"ו הגיע גם שר החוץ ישראל כ"ץ. מטרתו בפסגה ברורה: להעביר את המסר שלישראל ולנאט"ו יש אויב משותף, וכי אותם כטב"מים איראניים שמאיימים על ישראל מאיימים גם על אירופה. במהלך הביקור הוא ישתתף באירועים בינלאומיים עם ביידן, בלינקן ושרת האוצר ג'נט ילן, ויחדד את המסר שאם מישהו במערב טעה לחשוב שיש באיראן גורם מתון, או שאי פעם תעבור בה רפורמה, הבחירות האחרונות הוכיחו את גודל הטעות.
מבחינת ישראל, עכשיו זה הזמן ללחוץ יותר מתמיד על הדרישה לסנקציות ולהכרה במשמרות המהפכה כארגון טרור על-ידי כל מדינות האיחוד האירופי. זו אולי לא תהיה הכותרת שתצא מהפסגה ביום חמישי, אך ישראל מקווה שזה יהיה צעד משמעותי בכיוון הנכון.