משרד הבריאות עדכן אחר הצהריים (יום ד') כי מד"א יתגבר את מתחמי הבדיקות המהירות לילדים בני שלוש עד 12 במרכז הארץ, ללא תשלום. זאת בשל עומסים בתחנות של איכילוב, ולאחר אי-ההבנות במתחמים השונים.
בהודעת משרד הבריאות נכתב כי "כל תחנות מד"א בכל רחבי מדינת ישראל, יספקו מעתה בדיקות מהירות לילדים בגיל 12-3 ולמנועי חיסון ללא תשלום". עוד נכתב כי מי שנדרשו לשלם היום בגין בדיקה יקבלו החזר מלא ממד"א. רשימת תחנות בידוק מעודכנת תפורסם באתר משרד הבריאות.
הורים רבים זעמו הבוקר כאשר התברר להם כי יאלצו לשלם עבור בדיקות ילדיהם במוקדי מד"א במרכז הארץ. משרד הבריאות הודיע, כאמור, כי מי ששילמו יקבלו על כך החזר. בנתניה, כ-40 תושבים המתינו בצהריים, רובם עם ילדיהם, במתחם הבדיקות המהירות של מד"א בבית הספר שי עגנון. חלק סיפרו שהם מתוסכלים משום שנאלצו לקחת מספר ולהמתין בור, אף שהזמינו תור מראש. אחרים התייאשו מהתור הארוך והלכו.
"קבעתי תור ל-12:20, עכשיו 12:15 ויש לפניי 50 איש", אמרה רויטל גלאם שהגיעה לעשות בדיקה לילדיה. "קבענו ללכת לסרט ואתמול בלילה ראיתי שצריך לעשות אז באנו מהר, הסרט היום ב-14:00. אנחנו עושים את הבדיקה כדי לצאת ולהנות איתם. מקווה מאוד שנספיק. זו אמורה להיות בדיקה מהירה וזה לא זז. אני פה רבע שעה ונכנס בן אדם אחד, מתסכל מאוד".
ניב קדוש הגיע להיבדק בתחנת מד"א ברחובות אחרי שנחשף לחולת קורונה. "בעבודה הודיעו לנו שהייתה מישהי חיובית וביקשו ללכת להיבדק במהירות על מנת להמשיך בשגרת העבודה, אז החלטתי לבוא לעשות בדיקה מהירה", סיפר קדוש.
כרמי כיסאר הגיעה להיבדק עם שני ילדיה, בני שלוש וחמש. "אנחנו רוצים לבלות עם הילדים ויש את ההגבלות של התו הירוק אז באנו לעשות בדיקות לילדים וגם לי, כי אני לא מחוסנת. אנחנו רוצים ללכת לסרט, לשפיים, אז צריכים בדיקות וזה מסבך את כל העניינים. אנחנו ספונטנים בתכנונים שלנו אז לא הלכנו לעשות בדיקות מראש", אמרה כיסאר.
"שלוש שעות בתור בשמש לבדיקה"
בירושלים, המוני הורים גדשו עם ילדיהם את נקודות בדיקות הקורונה המהירות של מד"א בגן החיות התנ"כי ובמתחם הארנה. הורים וילדים שקבעו תור לשעה מסויימת על מנת להיכנס לגן החיות נתקלו בתור ארוך שנמשך שעות תחת השמש הקופחת ועם ילדים כעוסים.
רויטל ואבי יקואל מפרדס חנה הגיעו עם ילדיהם לגן החיות התנ"כי אחרי שהזמינו כרטיסים מראש. "לא התכוננו לחכות שלוש שעות לבדיקה, הילדים כבר חסרי סבלנות", אמרה רויטל. "העמידה פה בשמש מתישה ומעייפת. אנחנו אחרי שלוש שעות ורק סיימנו עכשיו את עניין הבדיקות ועוד לא נכנסנו לגן החיות. הצפיפות פה בתור יוצרת התקהלות שמסכנת אותנו הרבה יותר מאשר לטייל בגן החיות שנמצא בשטח הפתוח". אבי אמר כי "אני לא יודע מי עומד פה בתור לידי שחלילה חולה או אובחן כחולה. יכול להיות שאנחנו רק נדבקים פה בשיטה הזו".
חן, תושבת שכונת גילה בירושלים, סיפרה כי "יש פה תור מטורף כי יש פה בודק אחד, אולי שניים, והתור לא זז. כמו הישראלי יפה כולם פה עוקפים ויש מריבות וצפיפות זה נראה שהכול ככה בגלל שזה היום הראשון ועוד לא למדו את השיטה. בטח בימים הבאים זה ישתנה. ככה זה מוציא את החשק לצאת מהבית, אתה מעדיף כבר להיקבר עם הילדים בבית".
שירן, חברתה של חן, הוסיפה כי "תיאמנו תור מראש באינטרנט, אבל אין לו פה שום משמעות. בדקנו במיוחד איפה אפשר להגיע ויהיה פנוי כדי שלא נסתכן. התור הזה גורם לסכנת הידבקות, הילדים עומדים פה ומתים מחום, מורידים את המסכות, הם לא יכולים להתחסן כמונו וסתם סובלים".
גם יונתן וינברג הגיע עם ילדיו. "הזמנו תור מראש לשעה 10:40 בבוקר והגענו עשר דקות קודם לכן. חיכינו כאו שעתיים שלמות בשמש כדי לעשות את הבדיקה, אין משמעות לשעה שהזמנו. ההמתנה מאוד מתסכלת וגורמת לנו לא לרצות לבלות עוד ולא לצאת", אמר וינברג.
לדבריו, "בעיר כמו ירושלים יש שבעה מוקדים למיליון איש, זה לא מספיק. זה מאוד הגיוני שמי שלא התחסן יחויב בבדיקה על מנת שלא ידביק את כולם, אבל כדי שזה יעבוד חייב לוגיסטיקה. נראה שבממשלה הזאת מה שבעיקר יודעים זה בעיקר לתכנן תוכניות. אם הם רוצים שדברים יתחילו לעבוד הם חייבים לעבור לעולם המעשה ולהיות הרבה יותר פרקטיים. מתחם כזה צריך להיות פתוח 24/7. אם זה היה פתוח מ-06:00 בבוקר, היינו מגיעים משש ולא נתקעים בתור הזה".