גורם ישראלי בכיר אמר לעיתון וושינגטון פוסט כי ישראל הגבירה לאחרונה את המאמצים לשחרור החוקרת אליזבט צורקוב, שנחטפה בעיראק לפני כמעט שנתיים. לדבריו, למאמצים האלה שותפות גם בנות בריתה של ישראל, והנושא אף עלה בפגישה של שליחים מיוחדים לענייני בני ערובה השבוע בירושלים.
1 צפייה בגלריה
אליזבט צורקוב
אליזבט צורקוב
אליזבט צורקוב
(צילום: AFP PHOTO / Ahmad Mohamad)
אותם שליחים, לדברי הגורם, הגיעו מארצות הברית, בריטניה, גרמניה, אוסטריה וקנדה, ופגשו בין היתר את בני משפחת צורקוב. ישראל ביקשה מהם להפעיל את השגרירויות שלהם בבגדד, כדי שאלה יפעילו לחץ על ממשלת עיראק לחפש דרך להתחיל במשא ומתן. מאחר שבין ישראל לעיראק אין יחסים דיפלומטיים, הגורם הממשלתי אמר כי הוא מקווה שמדינות אחרות יסייעו במאמצים. "למדינות רבות יש שגרירויות ויחסים עם עיראק", אמר.
הבכיר הישראלי אמר כי לאחר חודשים של מאמצים סמויים, ישראל מאמינה כעת ש"השינויים באזור" יצרו הזדמנות לפעול באופן פומבי למען שחרורה של צורקוב.
אליזבט צורקוב

בני משפחתה של צורקוב, שנחטפה בעיראק ב-2023, נפגשו ביום רביעי בירושלים עם מתאם השבויים והנעדרים גל הירש וכן עם מתאמי שבויים ונעדרים מכמה מדינות נוספות השוהים בישראל. בישראל הגבירו לאחרונה את המאמצים לשחרר את אליזבט דרך מדינות שלישיות, ומטרת הפגישה הייתה לשלב את מתאמי השו"ן הזרים וממשלותיהם בלחץ על עיראק לאתר את החטופה.
בישראל מקווים שהשינויים האזוריים שהתרחשו בצל מלחמת חרבות ברזל, וכניסתו של נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ לבית הלבן ב-20 בינואר, יניעו את ממשלת עיראק לפתור את הסוגיה.
צורקוב בת ה-36, ישראלית בעלת אזרחות רוסית שהתגוררה בארצות הברית במסגרת לימודי הדוקטורט שלה באוניברסיטת פרינסטון, נחטפה ב-26 במרץ 2023 מבגדד, במהלך ביקור לצורך עבודת המחקר שלה. ההערכות הן כי היא מוחזקת על ידי המיליציה הפרו-איראנית "כתאיב חיזבאללה", אף על פי שהארגון מכחיש זאת.