צבא לבנון הודיע היום (שני) כי החל בפריסת כוחות באזור נאקורה שבדרום לבנון, לאחר שבמדינה דווח כי כוחות צה"ל נסוגו מהאזור. בעוד שבישראל גורמים צבאיים בוחנים את האפשרות להישאר בלבנון מעבר לזמן שנקבע בהסכם הפסקת האש - שליח ביידן למזרח התיכון, עמוס הוכשטיין, הבהיר היום בביקור בביירות: "צה"ל ייסוג מכול שטח לבנון".
בנאום שנשא אחרי פגישתו עם ברי, אמר הוכשטיין: "צה"ל החל לסגת מא-נאקורה שבדרום לבנון. צה"ל ייסוג מכול שטח לבנון. יישום ההסכם בדרום לבנון אינו קל. אנו מחויבים לתמוך בצבא לבנון".
רשת LBCI הלבנונית דיווחה על כניסתה של שיירה מצבא לבנון ויוניפיל לא-נאקורה, בפעם הראשונה מאז כינון הפסקת האש. גם בהודעת צבא לבנון, שהתקבלה מאוחר יותר, נמסר כי היחידות צבאיות התייצבו סביב העיירה א-נאקורה והחלו להתפרס בה, בתיאום עם כוח יוניפי"ל ובשיתוף עם ועידת החמישה לפיקוח על הסכם הפסקת האש. צבא לבנון ציין כי "ההתפרסות התבצעה במקביל לנסיגת האויב הישראלי מהעיירה".
בפגישה בין הוכשטיין לעאון נכחה שגרירת ארה"ב בלבנון ליסה ג'ונסון. רשת הטלוויזיה הסעודית "אל-ערביה" ציטטה מקורות המייחסים לצבא לבנון את ההודעה על כך שהשליח הוכשטיין הביע תמיכתו בנוגע למהלך הנסיגה של צה"ל משטחי דרום לבנון. "צבא לבנון הודיע להוכשטיין כי פריסה לאורך הגבול מחייבת את נסיגת ישראל", צוין בדיווחים.
לפי סוכנות הידיעות הלבנונית MTV, הוכשטיין אמר לעאון כי "בימים אלה מתבצעות פעולות לנסיגה של צה"ל מכפרי דרום לבנון לפני תום המועד של ה-60 ימים". עאון טען בפני הוכשטיין כי חוסר יכולת צבא לבנון ליישם את ההסכם במלואו "נובעת עקב נוכחות ישראלית בכפרי דרום לבנון".
בלבנון דווח גם על פעילות נרחבת של צה"ל בדרום לבנון. העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח כי צה"ל פוצץ מספר בתים ומבנים בעיירה אל-ג'ביין, בעוד שכתב "אל-אחבאר" הלבנוני, המזוהה עם חיזבאללה, דיווח כי צה"ל "ביצע פעולות דחפור בסביבת הכביש חמרא, המוביל למרכז צבאי לבנוני, לפני שהתקדם לעבר היישוב אל-מתית". בנוסף, דווח כי טנק מרכבה ישראלי תקף בית סמוך לעיירה עינאטא.
בסוף החודש, נזכיר, יחלפו 60 הימים שנקבעו בהסכם הפסקת האש מול חיזבאללה לנסיגת כוחות צה"ל מלבנון. בצה"ל כבר הכריזו שלא מדובר ב"תאריך קדוש", ובעיתון "אל-אחבאר", המשמש כשופר של ארגון הטרור השיעי, דיווחו אתמול בבוקר מפי "מקור" שהנהגת צבא לבנון טוענת שישראל "כופה בהדרגה כללי התקשרות חדשים ומנסה להפוך את חופש התנועה שלה לעובדה מוגמרת, שתישאר גם אחרי תום הפסקת האש".
לדברי המקור, גורמים בצבא לבנון קיבלו איתותים מג'ספר ג'פרס, שעומד בראש מנגנון הפיקוח על הסכם הפסקת האש בלבנון שהיה בביקור במדינה, על "כוונת ישראל להאריך את מועד הפסקת האש מ-60 יום ל-90". בעיתון הלבנוני נטען כי הדבר תלוי בכך שישראל תממש את מטרותיה – להבטיח שחיזבאללה לא יוכל ליזום ולתקוף.
גורמים צבאיים בישראל בוחנים לאחרונה אפשרות להישאר בלבנון מעבר לזמן שנקבע בהסכם הפסקת האש, אך לפי גורמים רשמיים אין החלטה כזו ועדיין לא הגענו לשם. צה"ל בהחלט נערך לאופציה הזו, ומסביר כי ההחלטה תלויה בלבנונים, בהתנהלות שלהם ואם יעמדו בהתחייבות שלהם שצבאם ישיג שליטה מלאה על דרום המדינה.
ישראל למעשה תקבל את החלטותיה בהתאם להתנהלות בלבנון, ומבהירה כי אם בתום 60 הימים שנקבעו הצד השני לא יעמוד בהסכם - אין סיבה לא להישאר פרוסים בשטח. בישראל מקווים שגם האמריקנים יבינו את עמדתם, לפיה נסיגה במועד, מבלי שלבנון מילאה את חלקה, תהיה דבר בעייתי. סביר להניח כי האמריקנים לא יאפשרו למפעל הזה לקרוס.