מתקפת המנע הנרחבת של צה"ל לפנות בוקר (יום א'), שבה השמידו 100 מטוסי קרב אלפי קני שיגור של חיזבאללה בדרום לבנון, חוללה כצפוי בהלה בקרב לבנונים רבים. אחד מהם, תושב הכפר זיבקין שנמצא 7 ק"מ מהגבול עם ישראל, סיפר לרויטרס כי התעורר מרעשי המטוסים ומהדי הפיצוצים העזים. "זה היה עוד לפני התפילה עם עלות השחר. זה הרגיש כמו האפוקליפסה", סיפר. לא כולם נבהלו, ובחוף בצור תועדו רוחצים שהמשיכו לבלות בחוף כשהם מביטים בפטריית עשן גדולה שהיתמרה בעקבות אחת התקיפות.
יצוין כי לפי צה"ל, וגם לפי הדיווחים בלבנון, רובן הגדול של התקיפות במכת המנע – שהייתה בכ-40 אזורים שונים בדרום לבנון – כוונו בעיקר לשטחים פתוחים, ורק מעט פגעו ביעדים בתוך הכפרים והעיירות בדרום לבנון, שרבים מהם ספגו נזק כבד אף יותר מיישובי הצפון בישראל לאורך 11 חודשי המלחמה האחרונים. תקיפות צה"ל נמשכו לאורך הבוקר, ובלבנון דיווחו על שלושה הרוגים: אחד מהם, מחבל מתנועת אמל השיעית שהינה בעלת בריתו של חיזבאללה, נהרג בהפצצת רכב באל-חיאם. בתקיפה בא-טירי נהרגו שניים נוספים, כשלפי הדיווחים אחד מהם הוא אזרח סורי.
ההסלמה הנוכחית – הגדולה ביותר עד כה בחזית הצפונית – מוסיפה לחשש בלבנון ממלחמה נרחבת מול ישראל, כזו שתביא הרס נרחב למדינה שמתמודדת ממילא עם משבר כלכלי כבד. חיזבאללה, שלמרות מכת המנע שיגר מאות רקטות וכטב"מים רבים לצפון – שרובם יורט והנזק מהם נגרם רק מהיירוטים עצמם – הצהיר ש"סיים להיום" את הנקמה שהבטיח על חיסול בכיר הארגון פואד שוכר בסוף חודש יולי. עם זאת, בחיזבאללה הדגישו כי מדובר ב"שלב ראשון" של הנקמה – כך שהדריכות בישראל נמשכת, וכך גם החשש בלבנון.
ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי כינס הבוקר דיון חירום של השרים בביירות, ואמר כי הוא מקיים מגעים במטרה "לעצור את ההסלמה". על רקע הפסגה שמתכנסת היום בקהיר, מיקאתי הדגיש כי הדרך לעצור את ההסלמה היא באמצעות הגעה להפסקת אש בעזה – הפסקת אש שמזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה מצהיר שוב ושוב כי רק היא תביא להפסקת המתקפות על ישראל. "יש תחילה לעצור את התקיפות בעזה וליישם את החלטה 1701. לבנון תומכת במאמצים הבינלאומיים שיכולים להביא להפסקת אש בעזה", אמר מיקאתי.
החשש מהסלמה מביא לשיבושי טיסות לא רק בישראל אלא גם בלבנון – וברשת "אל-ערבייה" דווח כי טיסות רבות לביירות בוטלו. גורם לבנוני אמר לרשת הסעודית כי מטוסים שאמורים היו לנחות בנמל התעופה הבינלאומי בביירות שינו את יעדם לעמאן בירת ירדן. עם זאת, ברשות התעופה הלבנונית טענו כי רק חלק מהטיסות בוטלו והדגישו שהפעילות בשדה התעופה על שם רפיק אל-חרירי נמשכת כסדרה. בין החברות הזרות שביטלו את הטיסות לביירות (וגם לנתב"ג) נמנית אייר פראנס – שהודיעה כי תשהה אותן לכל הפחות עד ליום שני. גם רויאל ג'ורדניאן ואיתיחאד ביטלו את הטיסות לביירות.
ביטולי הטיסות שיבשו את תוכניותיהם של נוסעים רבים שהגיעו הבוקר לנמל התעופה – נמל שבעבר דווח כי חיזבאללה מאחסן בו כמויות גדולות של נשק – וחלק מהם הביעו תקווה לעזוב את לבנון במהירות האפשרית. "אני רק רוצה לצאת מפה בכל דרך", סיפרה לרויטרס רנה סעד, לבנונית שחיה בניו ג'רזי וטיסתה לארה"ב דרך עמאן בוטלה.
בריאיון, שנערך בעודה יושבת על הרצפה בנמל, הוסיפה האישה כי נאלצה לקנות כרטיס נוסף לירדן: "אנחנו יושבים פה ומחכים, זה בלגן. וזה אם המטוס ימריא. אנחנו לא יודעות אם זה ודאי שהוא ימריא לירדן, ואנחנו נצטרך לראות אם שם נוכל למצוא מקום לארה"ב. אולי אצטרך להישאר שם במשך שבוע. אני לא יודעת כמה זמן אצטרך להיות שם, אבל מה שחשוב הוא לצאת מכאן".
לרויטרס התראיין גם צעיר לבנוני שלומד באוניברסיטה בפריז, שהביע חשש כי בשל ביטול טיסתו הוא יאחר למבחנים שלו עם סיום החופשה. "להישאר פה זו לא אופציה עם המצב הזה", אמר האדי אבו ראשד בן ה-21, שהגיע ללבנון לחופשה. "אנחנו לא מצליחים למצוא דרך חזרה לפריז, כל הטיסות מלאות. אנחנו עכשיו ברשימת המתנה ומחכים לראות אם יהיה מקום פנוי. אז אנחנו קצת לחוצים".
על רקע החשש מהסלמה דווח גם על דרישה בלבנון להפעיל את שדה התעופה אל-קליעאת שבצפון המדינה, כדי למנוע "מצור" בלבנון בתרחיש של מלחמה. שדה התעופה נמצא באזור עכאר שבצפון לבנון, כמה קילומטרים מהגבול עם סוריה, ולפי הדיווח ב"סקיי ניוז" בערבית אלו שתומכים בפתיחתו מדגישים כי הוא לא יתחרה בנמל ביירות אלא ישלים אותו. חליל אל-חלו, חבר לשעבר בצבא לבנון, אמר כי "לבנון זקוקה לשדה תעופה שני. יש צורך לצייד היום את שדה התעופה הזה באולמות (קבלת נוסעים ויציאה) ולארגן אותו כדי להפעיל אותו במהירות האפשרית". במפלגה הנוצרית "הכוחות הלבנוניים" האשימו לפי הדיווח כי "לחיזבאללה אין אינטרס שיהיה שדה תעופה נוסף בלבנון, כי הוא רוצה להישאר מונופול בכל הגבולות".