משפחות חטופים ימריאו הלילה (בין שבת לראשון) לוושינגטון, שם הן צפויות להיפגש עם בכירים בנוגע לקידום עסקה בטווח הזמן הקרוב - לפני חילופי השלטון בארה"ב. בין היתר, המשפחות ייפגשו עם בכירים בבית הלבן, לצד שורת פגישות עם סנאטורים רפובליקנים.
הנשיא הנבחר דונלד טראמפ העביר מסר לממשל הנשיא היוצא ג'ו ביידן, לפיו יש להתקדם להסדרה בצפון - וגורמים אמריקנים העידו כי "גוברים הסיכויים להסדרה בלבנון בהובלת הוכשטיין - ובעידודו של טראמפ". לדבריהם, "יש גם מאמץ גדול להביא לעסקת חטופים קטנה".
עוד נמסר כי הודעת הקטארים שלפיה יוקפאו המגעים אך לא יופסקו מאמצי התיווך "נועדה להגביר את הלחץ על חמאס. קטאר רוצה לנקות את השולחן לפני שטראמפ יגיע כדי לתקן את הרושם שהיא לא באמת הפעילה לחצים על חמאס". בנוסף, הגורמים אמרו כי "הסיכוי שממשל ביידן יטיל אמברגו נשק על ישראל בזמן שנותר הוא נמוך".
גורמים מדיניים בישראל התייחסו לטענה כי יש התקדמות לקראת הסדרה בצפון - ואישרו אותה. הגורמים אמרו בנוסף כי "דנים גם באפשרות להפסקת אש".
משרד החוץ של קטאר הודיע אמש, כאמור, כי מאמצי התיווך בין ישראל לחמאס מוקפאים, אך ציין כי "הדיווחים על הפסקתם לא מדויקים". מוקדם יותר הסתייגו בישראל מהדיווחים בסוכנויות הידיעות רויטרס, AP ו-AFP - וטענו כי "ההחלטה הפיכה". בהודעת משרד החוץ נטען: "קטאר תחדש את המאמצים עם השותפים כאשר תהיה הרצינות הדרושה לסיום המלחמה. במקרה כזה ייעשו כל המאמצים לסיום המלחמה והחזרת החטופים".
גורם ביטחוני אמר כי ישראל "קיבלה אינדיקציה" שבקטאר עומדים לגרש את הנהגת חמאס. "נראה שהקטארים מבועתים מטראמפ. הם מבינים שהוא ישנה את הכיוון האמריקני כלפיהם. הם מבינים שהם תומכי טרור. הקטארים חוששים מאוד ורוצים להיראות כמו ילדים טובים", אמר הגורם. מנגד, בחמאס הכחישו את הטענות, ומקורב לאחד הבכירים בארגון הטרור אמר בשיחה עם ynet כי "מדובר בדרישה שאליה נענתה קטאר לאחר לחצים מסיביים מצד ארה"ב".
הקהילה היהודית מתרחקת מנתניהו?
ראש הממשלה בנימין נתניהו לא הוזמן לנאום בכנס השנתי של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה (JFNA), לראשונה מאז שנכנס לתפקידו. הכנס, שיתקיים היום בוושינגטון, הוא אחד האירועים המרכזיים של הקהילה היהודית בארה"ב. המהלך מעיד על הפילוג ההולך ומתרחב סביב נתניהו גם בקרב ארגונים יהודיים בארה"ב.
בנוסף, כמה ארגוני שמאל יהודיים הודיעו כי יחרימו את העצרת השנה בטענה כי השתתפותם עשויה להתפרש כהבעת תמיכה במדיניות הממשלה הנוכחית בישראל. בין הארגונים החותמים: השלוחה האמריקנית של שלום עכשיו, הבונים דרור צפון אמריקה, ג'יי סטריט והקרן החדשה לישראל. במקום נתניהו, ייצג את ישראל בכנס נשיא המדינה יצחק הרצוג.
פורסם לראשונה: 23:30, 09.11.24