יומו השני של מבצע "עלות השחר" ומטחי הרקטות הנמשכים גרמו לתושבי עוטף עזה להעביר את בוקר יום שבת במרחבים המוגנים. "אנחנו דרוכים, כל הזמן דרוכים, ומנסים להבין גם איך ייראו החיים שלנו אחרי שהמבצע ייגמר", אמרה יפעת בן שושן ממושב נתיב העשרה בשיחה עם אולפן ynet. "יש תחושה שהפעם זה משהו אחר".
"כל הכבוד לצבא שלנו, מכאן באמת אפשר לשמוע כמה קשה הם עובדים", אמרה אסתי שלו משדרות. "השאלה האמיתית היא מה יקרה עכשיו, באמת יש תחושה שמשהו שונה קורה במבצע הזה ביחס לקודמים. זו פעולה יזומה מהצד שלנו, אולי מתוך כוונה להחזיר את ההרתעה ולא לאפשר את הפיגוע דובר עליו - וזה נותן איזושהי תחושה של ביטחון. באוויר יש איזושהי תחושה שהפעם זה יסתיים, אבל אנחנו תמיד מגיעים למבצעים האלה עם תקווה כזו".
מבצע "עלות השחר" - כתבות נוספות
צה"ל יוזם - והג'יהאד האיסלאמי מנסה לגרור למלחמת התשה | רון בן ישי
יותר מ-160 רקטות שוגרו, אדם נפצע קל באשכול. צה"ל: "ערוכים לשבוע של מבצע"
מסע ציד נגד חוליות הג'יהאד ברצועה: "הירי - לא הנחיה איראנית"
דובר צה"ל: "המבצע לא יסתיים לפני השגת היעדים, צפויים חיסולים נוספים"
בעקבות מטחי הרקטות: רשויות בצפון מזמינות משפחות להתארח
חיסול במכת הפתיחה, חמאס שנותר בצד: הדמיון בין "עלות השחר" ל"חגורה שחורה"
באופוזיציה מגבים את צה"ל: "לפיד, תקוף בעוצמה". במשותפת ביקרו: "דם תמורת קולות"
ילדי משפחת קסטנבאום מקיבוץ אור הנר, נטע ועמית, התארגנו הבוקר לנסיעה לבת הדודה במכמורת. "יותר רגוע שם", אמר אב המשפחה, יניב - שנשאר בקיבוץ. "חלק מאיתנו בכיתת כוננות, אז יש מחויבות מסוימת להישאר. זו שגרה שאנחנו רגילים אליה, למרות שהייתה שנה רגועה וקיווינו שהשקט יימשך קצת יותר".
גם משפחת צ'רי מקיבוץ נחל עוז יצאה מהאזור - נסעה להעביר את ימי המבצע במבשרת ציון, אצל אחיה של אם המשפחה עדי. "אנחנו מאוד מתורגלים במבצעים וזה משהו שאנחנו משתדלים לא לחוות", סיפרה עדי צ'רי. בתה שני הוסיפה ש"היה ממש מלחיץ", אבל ציינה: "מאוד אוהבת לגור בנחל עוז ומחכה כבר לחזור".
איתי שור, תושב מושב גאיה שבחוף אשקלון, יצא עם חבריו לרכיבה על אופניים לאורך החוף. "שום איום לא ישפיע עלינו", אמר.
"לצערי זה כבר הפך לשגרת חיים ואנחנו כבר מתורגלים במצבים האלה", אמרה חברה נוספת בקבוצת הרכיבה. "לכן ברגע שיש אזעקה אנחנו נכנסים לחדרים הממוגנים, אבל אחרי זה מנסים להמשיך את שגרת החיים שלנו - וספורט זה חלק מהשגרה".
סרגיי ודורון היו בין הבודדים שבכל זאת הגיעו לבלות הבוקר בחוף הים באשקלון. "אני באופן אישי לא חושש", אמר דורון. "אני מאמין שהצבא שלנו די חזק, הטכנולוגיה שלנו מאוד טובה. אני מרגיש שמגינים עלינו, אני לא חושש, ממש לא חושש".
במרינה באשקלון, רוב העסקים נותרו הבוקר סגורים. בסניף גלידריית "גולדה" דווקא החליטו לפתוח: "אנחנו חיים את זה יום יום", אמר אחד העובדים, אמיר חמדלין. עובד נוסף, שון מניץ', הוסיף: "אנחנו כבר רגילים למצב הזה, גם הבוקר הייתה אזעקה, אבל שטויות".
ירון ששון, דובר עיריית שדרות, אמר כי תושבי העיר "קיבלו חיזוק" עם היציאה למבצע. "באמת לא הבנו בימי ההמתנה מה קורה. כמו שראש העיר אמר לרמטכ"ל ביום חמישי בערב - אם יש איום, אז צריך לנטרל אותו. אז אנחנו בהחלט תומכים במבצע הזה ומחזקים את ידיהם של החיילים".
מיכה ביטון, תושב שדרות במקור שעוסק במוזיקה, מתגורר כיום בנתיב העשרה: "עבר עלינו לילה לא שקט, אבל אנחנו אנשי שלום ואנחנו כל הזמן שואפים לשקט", אמר. "אנחנו רוצים באמת עוד בדורנו לראות איך החומות האלה שמפרידות בינינו לבין הרצועה נופלות ושנזכה לראות איזה אור, איזה עידן חדש". לדבריו, שם המבצע ישר הזכיר לו את השיר "נגד הרוח" של שלום חנוך: "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר, אז בואו נקווה שהרוח סוף סוף תהיה בעדנו ותוביל לאיזו תקופה הרבה יותר שקטה ונעימה אינשאללה".