פריץ נסע לקאבול בחודש מאי האחרון בניגוד להמלצות המפורשות של משרד החוץ האוסטרי, שקורא לאזרחי המדינה שלא לבקר באפגניסטן, בעקבות חזרתו של ארגון הטרור האיסלאמיסטי לשלטון שם באוגוסט 2021, כמעט 20 שנה אחרי שהודח.
לאחר שהות קצרה באפגניסטן פרסם פריץ באתר אינטרנט המזוהה עם הימין הקיצוני מאמר תחת הכותרת "חופשה עם הטליבאן", שבו תיאר את החיים תחת שלטונו של הארגון כחיים יפים. ניאו-נאצים אוסטרים הבליטו את דבריו, הפיצו אותם ברשתות החברתיות, ונעזרו בהם כדי לגבות את טענתם שהפליטים יכולים לשוב לאפגניסטן. פריץ נעצר זמן קצר אחר כך בחשד לריגול, ומאז הוחזק בכלא בקאבול.
את מאמרו האופטימי כתב פריץ אף שמאז חזרתו לשלטון ב-2021 סילק הטליבאן את הנשים מהמרחב הציבורי ברוב תחומי החיים, וכעת הוא מונע מילדות אחרי גיל שש ומנשים בגירות לרכוש השכלה בבתי הספר ובמוסדות להשכלה גבוהה. נשים באפגניסטן נדרשות שוב לכסות את גופן לחלוטין, וממעטות לצאת מהבית.
פריץ נמנה עם מייסדי "המפלגה הדמוקרטית הלאומית", מפלגת ימין קיצוני אוסטרית שפעילותה נאסרה ב-1988, ולפי גורמים באוסטריה הוא המשיך להשתייך לחוגי ימין קיצוני גם בשנים האחרונות. "מפלגת החירות", מפלגת ימין קיצוני המובילה בסקרים לקראת הבחירות לפרלמנט האוסטרי שייערכו השנה, הפעילה לחץ במטרה לשחררו.
לפי העיתון האוסטרי "דר סטנדרד", לפריץ יש תשוקה מיוחדת לביקורים במקומות "מסוכנים": בשנות ה-80 ביקר באפגניסטן, בזמן שהתנהלה שם המלחמה בין ברית המועצות למוג'הידין, ובשנים האחרונות ביקר במזרח אוקראינה, שם נלחם צבא קייב בחייליו הרוסים של ולדימיר פוטין. בעבר גם נפגש עם המנהיג הכורדי עבדאללה אוצ'לאן, המוחזק כעת בכלא הטורקי, וביקר לוחמים של ארגון המורדים הכורדי YPG, המשתייך ל"כוחות סוריה הדמוקרטית", שמשמשים כצבא דה-פקטו של הממשל האוטונומי למחצה של הכורדים בצפון-מזרח סוריה. טורקיה ורבות מבעלות בריתה במערב רואות ב-YPG ארגון טרור.
פריץ שוחרר מהכלא האפגני בסיועה של קטאר, המקיימת יחסים הדוקים עם אנשי הטליבאן, ואתמול הגיע לדוחא. "אני חושב שזה היה מזל רע, אבל אני רוצה לבקר שם שוב", אמר לכתבים אחרי הנחיתה בבירה הקטארית. כשנשאל על שוביו השיב: "היו שם אנשים נחמדים, אבל היו גם אנשים טיפשים, צר לי לומר".