ראש הממשלה בנימין נתניהו יעבור היום (ראשון) טיפול להסרת הערמונית. כך מסרה לשכתו, שציינה כי ביום רביעי עבר נתניהו בדיקה בבית החולים הדסה, שבה התגלה זיהום בדרכי השתן שנבע מהגדלה שפירה של הערמונית. מאז, כך נמסר, במשך כמה ימים, ראש הממשלה קיבל טיפול אנטיביוטי שהביא למיגור הזיהום. עוד נמסר כי ישיבת הממשלה צפויה להתקיים כרגיל, ונתניהו עצמו צפוי לנהל אותה. לפי שעה מסתמן שעדותו של נתניהו בתיקי האלפים ביום שני תידחה, אך לאור צורכי ההתאוששות מההליך - והאשפוז - ייתכן שנתניהו לא יעיד לאורך כל השבוע. בתוך כך, מסתמן כי נתניהו לא יטוס להשבעת טראמפ. אלו הסיבות.
1 צפייה בגלריה
רה"מ בנימין נתניהו נכנס לאולם הדיונים על מנת לתת עדות תיקי אלפים
רה"מ בנימין נתניהו נכנס לאולם הדיונים על מנת לתת עדות תיקי אלפים
רה"מ בנימין נתניהו
( צילום: REUTERS/Stoyan Nenov/Pool)
בחודש אפריל נתניהו עבר ניתוח בהרדמה מלאה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים, אחרי שבבדיקה שעבר התגלה אצלו בקע. את מקומו מילא אז שר המשפטים יריב לוין, שמחזיק גם בתואר סגן ראש הממשלה. אחרי הניתוח עדכן בית החולים כי "בחדר הניתוח בהדסה עין כרם, הסתיים בהצלחה ניתוח הבקע של ראש הממשלה".
לפני הניתוח באפריל, נתניהו התייחס למצבו הבריאותי במסיבת עיתונאים שקיים, וכשנשאל אם ראוי לחשוף את הדו"ח הרפואי שלו, אמר: "הדוח הרפואי שלי חשוף וידוע. יש כאן טרלול גדול, אין גבול לטרלול. אשתי הייתה בניתוח אפנדציט - והסבירו שהיא הייתה שבוע בווינה, אני הייתי חולה שפעת - הסבירו שהייתי במעייני הישועה. אין גבול לשקר הזה".
ביולי האחרון כיהן לוין כראש ממשלה זמני למשך שעה ו-20 דקות, בזמן שנתניהו עבר הליך להשתלת קוצב לב. בינואר 2023 עבר נתניהו בדיקת גסטרו יזומה ושגרתית תחת טשטוש חלקי, ואז השר לשעבר אריה דרעי מילא את מקומו בזמן הבדיקה. לאחר הבדיקה מסרה לשכתו כי "בבדיקה נמצאו שני פוליפים קטנים, בעלי מראה שפיר, שהוסרו בשלמותם".

ההיסטוריה הרפואית של נתניהו

נתניהו בן ה-74 עבר ניתוח דומה לזה שעבר השנה גם באוגוסט 2013. בקע (שנקרא גם שבר, קילה והרניה) הוא בליטה שנוצרת כתוצאה מהידחפות של איבר דרך דופן הבטן. בין 10-5 אחוזים מהאוכלוסייה סובלים מבקע מפשעתי. הסיכון של גבר לפתח במהלך חייו הרניה מפשעתית הוא כ-25%, ואילו אצל אישה מדובר בסיכון שהוא נמוך מ-5%. הטיפול היחיד לתיקון בקע הוא ניתוח, וזהו אחד הניתוחים הנפוצים ביותר.
ביולי אשתקד, נזכיר, הושתל בגופו של נתניהו קוצב לב - כמה ימים אחרי שנרשמה אינדיקציה חריגה ממכשיר לניטור לבבי (הולטר תת-עורי) שהושתל גם הוא בגופו. בית החולים שיבא בתל השומר, שבו נערכה השתלת קוצב הלב, ציין אז כי ההליך עבר בהצלחה וללא סיבוכים. נתניהו עצמו אמר אז לאחר שחרורו מבית החולים: "כפי שאתם רואים, שלומי מצוין".
בבית החולים שיבא ציינו אז כי הפרעת הקצב הזמנית שאובחנה ואשר הובילה להשתלה הייתה קצרה, אבל החשש של הרופאים היה מפני הפרעת הולכה ארוכה ומשמעותית יותר בהמשך שעלולה לגרום לסכנת חיים. כמה ימים לפני השתלת קוצב הלב, חש נתניהו ברע ופונה לחדר המיון בשיבא. לשכתו מסרה אז כי הוא התלונן על סחרחורת לאחר שבילה בכינרת בשעות החום. הוא עבר את הבדיקות בחדר הצנתורים במחלקה הקרדיולוגית, ובעקבות כך הושתל בגופו המכשיר לניטור לבבי. אותו מכשיר צפצף והוביל להחלטה להשתיל את קוצב הלב.
ביום כיפור האחרון חש נתניהו ברע במהלך תפילת נעילה בטרם סיום צום יום כיפור. הוא הגיע אז לבית החולים שערי צדק לאחר שהתלונן על כאבים בחזה. הוא עבר סדרת בדיקות, שיצאו תקינות, אך נשאר להשגחה למשך הלילה. למחרת כבר הצטלם רץ בעמק המצלבה בירושלים.
בשנת 2010 הודיעה לשכת רה"מ כי לפי "נוהל טיפול רפואי בראש הממשלה", יפורסם מדי שנה דו"ח הנוגע למצבו הרפואי, שיחובר על-ידי ראש הצוות הרפואי ובו תפורט כשירותו של ראש הממשלה מבחינה בריאותית.
כאמור, נתניהו עבר ניתוח ראשון בבקע הטבור באוגוסט 2013. נתניהו הובא אז לבית החולים הדסה עין כרם בעקבות תחושת כאבים, הוא נבדק אז על-ידי רופאו האישי וכן על-ידי מומחה לכירורגיה, שקבעו כי יש לנתחו. האבחנה הראשונית של הרופאים הייתה אז חשש לבקע, והיא אומתה בבדיקת CT. סמכויותיו הועברו לשר הביטחון דאז משה בוגי יעלון. בסביבתו של נתניהו אמרו לאחר שחרורו מהניתוח ב-2013: "מצב רוחו מצוין, הוא ירד לחדר הניתוח באופן עצמאי על רגליו ולא בכיסא גלגלים. בבדיקות שנערכו לו טרם הניתוח נמצאו לחץ דם ודופק תקינים, והוא קרא לפני הניתוח את הספר 'הארץ המובטחת של צ'רצ'יל'".
בחודש ינואר 2014 הועברו סמכויותיו של נתניהו למשך שעה לשר החוץ דאז אביגדור ליברמן, במהלך בדיקת קולונוסקופיה שהצריכה גם היא טשטוש. בראשית 2015 עבר נתניהו הליך רפואי ניסיוני בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק, שקשור לבלוטת הערמונית. נתניהו הובא לבית החולים פעמיים תחת מעטה של חשאיות: פעם אחת ברכב שהוסווה לרכב להובלת פיתות, ובפעם השנייה לרכב של חברת הדברה, בעוד המאבטחים התחפשו למדבירים.
בדצמבר 2015 ובאוקטובר 2017 עבר נתניהו בדיקות קולונוסקופיה, ובשתיהן הוסרו בהצלחה כמה פוליפים, לפי לשכתו. באותה הודעה צוטט אז ד"ר הרמן ברקוביץ', רופאו האישי של נתניהו, שציין כי "לפני כמה חודשים הוסרה בהצלחה אבן משלפוחית השתן של רה"מ, שממשיך להיות במעקב של רופא אף-אוזן-גרון גם עקב היצרות מעת לעת של מערת האף השמאלית". במרץ 2018 הגיע נתניהו להדסה עין כרם בשל חום גבוה ושיעול, אז נמסר כי "הבדיקות מעידות על מחלה ויראלית קלה של דרכי הנשימה העליונות. הרופאים המליצו לרה"מ על מנוחה וטיפול תרופתי".
ב-2016 נמסר מלשכת רה"מ שמצבו הבריאותי של נתניהו "מצוין": "נתניהו עבר בדיקות שגרתיות שנתיות על-ידי רופאו האישי ד"ר צבי הרמן ברקוביץ', הוא מקפיד על אורח חיים בריא ועל תזונה בריאה. בדיקות המעבדה היו תקינות לחלוטין, אך בבדיקת גסטרו אובחן פוליפ במעי הגס שהוסר תוך כדי הבדיקה".
הערמונית מקיפה את צינור השתן. מומלץ לעבור ניתוח להסרתה בין היתר עקב אירועים חוזרים של דלקות בדרכי השתן, וכאשר טיפול תרופתי לא מסייע במידה מספקת לטיפול בהגדלת הערמונית.
פורסם לראשונה: 21:39, 28.12.24