אנשי הימין הקיצוני הגיעו לעיירת הגבול הגרמנית גובן עם אלות, גז מדמיע, כידון ומצ'טה. הם נענו לקריאתה של "הדרך השלישית", מפלגת ימין קיצוני שחשודה בקשרים לארגונים ניאו-נאציים. המפלגה קראה לתומכיה הפסיק את ההסתננות של מהגרים שחוצים את הגבול דרך העיירה גובן.
בשבת בלילה ובראשון לפנות בוקר החרימה המשטרה את הנשק שבו החזיקו אנשי הימין הקיצוני, וגירשה כ-50 חשודים מאזור גובן, שנסעו לגבול הפולני מאזורים שונים בגרמניה. בשבת, לפני הגעתם לאזור הגבול, הפגינו עשרות אנשים בעיירה גובן נגד הפטרולים שמתכננים אנשי הימין הקיצוני.
שר הפנים הגרמני, הורסט זיהופר, אמר שהמשטרה הגרמנית שלחה תגבורת של 800 שוטרים לגבול פולין כדי לשלוט בגל המהגרים שמנסים להסתנן למדינה. "מאות שוטרים נמצאים כרגע בתפקיד שם, יום ולילה. במידת הצורך אני מוכן לתגבר את הכוחות אפילו יותר", אמר זיהופר.
לפי שר הפנים הגרמני מתחילת השנה הסתננו 6,162 איש לגרמניה מהגבול הפולני - רבים מהם הגיעו לפולין מבלארוס. בשבוע שעבר טען השר שגרמניה לא מתכוונת לסגור את הגבול עם פולין, אך היום אמר שגרמניה עשויה לשקול את הנושא. "אם לא תהיה הקלה במצב בגבול גרמניה ופולין, אנחנו גם נצטרך לשקול אם לנקוט את הצעד הזה – בתיאום עם פולין ועם מדינת ברנדנבורג (מדינת המחוז במזרח גרמניה שנמצאת בגבול פולין). ההחלטה תועבר לממשלה הבאה".
המפלגה השמרנית של הקנצלרית היוצאת אנגלה מרקל ספגה תבוסה בבחירות והגיעה למקום השני, ובימים אלה מתנהל המו"מ הקואליציוני להרכבת ממשלה חדשה, בראשות המפלגה הסוציאל-דמוקרטית. שלוש המפלגות שמנהלות את המגעים מקוות שהם יסתיימו בסוף נובמבר.
הסתננותם של מהגרים לא חוקיים מבלארוס לשכנותיה שחברות באיחוד האירופי - פולין וליטא - מעוררת ביבשת זעם גדול על בלארוס. מדינות רבות שחברות באיחוד האירופי טוענות שמינסק מסייעת למהגרים עיראקים ואפגנים להסתנן ממנה למדינות האיחוד כדי "לנקום" באיחוד ולהפעיל עליו לחץ. אותה "נקמה" היא בתגובה לסנקציות שהטיל המערב על בלארוס אחרי הניצחון של הנשיא אלכסנדר לוקשנקו באוגוסט 2020, שלטענת האופוזיציה הושג במרמה וכתוצאה מזיוף קולות.
לוקשנקו, המנהיג שמכונה "הרודן האחרון באירופה", הכחיש שהוא מעוניין להפעיל לחץ על האיחוד, והאשים את המערב במצבם ההומניטארי הקשה של מהגרים שתקועים בגבול בלארוס ופולין.