מושל פלורידה רון דסנטיס עורר בסוף השבוע את זעמם של פעילי להט"ב במפלגה הרפובליקנית בעקבות סרטון שפרסם קמפיין הבחירות שלו, כחלק מהפריימריז במפלגה, ובו תקף את הנשיא לשעבר דונלד טראמפ על התמיכה שהביע בעבר בקהילה הגאה. בסרטון מוצגים קטעים מריאיונות עבר של טראמפ שבהם הבטיח להגן על להט"ב, ולאחר מכן קטעים ערוכים שבהם מוצג דסנטיס באופן מצ'ואיסטי לצד תמונות של גברים שריריים וכותרות מאיימות על פועלו כמושל נגד להט"ב. לדברי הפעילים הסרטון הזה גלש אל מחוזות הומופוביים.
דסנטיס, נזכיר, נחשב ליריבו המרכזי של טראמפ בפריימריז שבהם תיקבע זהותו של מועמד המפלגה הרפובליקנית בבחירות לנשיאות בשנה הבאה, אבל הנשיא לשעבר ממשיך להוביל עליו ועל כל שאר המועמדים בפער עצום – גם מאז שדסנטיס הכריז רשמית על ריצה לנשיאות לפני כחודש וחצי ויצא לשטח במסע של אירועי קמפיין. דסנטיס, שכבר שנים פועל למתג עצמו כנושא הדגל השמרני ב"מלחמת התרבות" מול הפרוגרסיבים באמריקה והוביל בפלורידה שורה של מהלכים שפגעו בזכויות להט"ב, מנסה כעת לבדל עצמו מטראמפ ולתקוף אותו על כך שבעבר הביע תמיכה בקהילה.
הסרטון פורסם בחשבון הטוויטר של קמפיין דסנטיס בלילה שבין שישי לשבת, עם סיומו של חודש הגאווה, ובכיתוב שנלווה אליו נכתב: "כדי לסכם את חודש הגאווה, בואו נשמע מהפוליטיקאי שעשה יותר מכל רפובליקני אחר כדי לחגוג אותו". אחד הקטעים בסרטון הערוך הוא מנאומו של טראמפ בוועידה הרפובליקנית הלאומית ב-2016, אז הבטיח כמועמד "לעשות כל שביכולתי כדי להגן על האזרחים הלהט"בים שלנו". טראמפ, יש להדגיש, ניפק את אותה הבטחה על רקע הטבח שאירע חודש לפני כן במועדון הלילה של הקהילה הגאה באורלנדו, פלורידה, טבח שבו נרצחו 49 בני אדם על ידי מחבל איסלאמיסטי.
קטע נוסף בסרטון מציג חולצות שמכר בעבר קמפיין הבחירות של טראמפ עם הכיתוב "להטב"ק למען טראמפ". בקטעים אחרים מוזכרות האמירות שלו ולפיהן יחוש בנוח אם ספורטאית-העבר הטרנסית קייטלין ג'נר תשתמש באילו שירותים שבהם תבחר במגדל טראמפ שבבעלותו, או שנשים טרנסיות ישתתפו בתחרות היופי "מיס יוניברס", שבעבר גם היא הייתה בבעלותו. בחלק השני של הסרטון מוצגים כאמור קטעים ערוכים של דסנטיס, והם מלווים במוזיקה אפלה. אחרי שאישה טרנסית כלשהי נשמעת מצהירה את סיסמת הבחירות של טראמפ "להחזיר את אמריקה לגדולתה", מוצגת תמונה של דסנטיס עם ברקים שיוצאים מעיניו, לצד המילה "לא" שכתובה באותיות גדולות.
בחלק השני של הסרטון משולבות גם כותרות מדיווחים תקשורתיים וביקורתיים נגד מושל פלורידה, שבהן נכתב בין היתר: "החוקים האנטי-טרנסיים הכי קיצוניים בהיסטוריה המודרנית שלנו" ו"חוק שירותים דרקוני ואנטי-טרנסי". בין לבין מוצגות גם תמונות של גברים שריריים חשופי חזה, וכן תמונות של שחקנים הוליוודיים, בהן של בראד פיט מתוך הסרט "טרויה", שם גילם את דמותו של אכילס.
הסרטון עורר כאמור את זעמם של פעילי להט"ב שמרנים. "זה הומופובי, בלי ספק", צייץ בטוויטר ריצ'רד גרנל, בכיר לשעבר בממשלו של טראמפ שהפך תחתיו להומו המוצהר הראשון שעמד בראשות משרד המודיעין הלאומי. קייטלין ג'נר שמופיעה בסרטון הגיבה אליו אף היא, וצייצה כי קמפיין דסנטיס משתמש ב"טקטיקות מפלגות להחריג" וכי בכך "דסנטיס ירד לשפל חדש". גם ארגון בשם Log Cabin Republicans, שמאגד תחתיו להט"ב שמרנים, תקף את דסנטיס וטען כי "הרטוריקה הקיצונית" בסרטון "גולשת לטריטוריה הומופובית". בארגון הזהירו כי הגישה הזו מפלגת ותרחיק מהרפובליקנים בוחרים צעירים ומתונים. לדבריו הסרטון מבטא גם "נואשות" מצד הקמפיין של המושל: "דסנטיס והצוות שלו לא יכולים להבדיל בין גייז עם שכל ישר לבין גייז מהשמאל הקיצוני".
בקמפיין של דסנטיס לא הגיבו באופן רשמי לטענות הללו, אבל הסרטון נותר גם עתה באוויר ואחת הבכירות בקמפיין, כריסטינה פושדאו, כתבה בטוויטר: "להתנגד להכרה פדרלית ב'חודש הגאווה' זה לא 'הומופובי'. גם לא היינו תומכים בחודש שמעלה על נס סטרייטים בגלל הנטייה המינית שלהם. זה מיותר ומפלג". דסנטיס ואנשיו, יצוין, תקפו לאחרונה גם את הנשיא הדמוקרטי ג'ו ביידן, בעקבות החלטתו להניף את דגל הגאווה בבית הלבן לציון חודש הגאווה.
גם טראמפ נמנע מלהגיב לסרטון, ובמקום זאת הצטרף למתקפה על זכויות טרנסים בנאום שנשא הלילה בעצרת בחירות בדרום קרוליינה: בנאום שנמשך שעה שלמה הוא תקף שוב ושוב ארגוני ספורט שמאפשרים לטרנסיות להשתתף בתחרויות נשים. "אני אשאיר גברים מחוץ לספורט של נשים", הבטיח לקהל. בקמפיין של הנשיא לשעבר הפנו פניות של כלי תקשורת בנוגע לסרטון המתקפה של דסנטיס לציוץ שפרסם יועצו של טראמפ, ג'ייסון מילר: הוא כתב בו ש"מישהו יפוטר" כנראה בגלל הסרטון, אבל לא הרחיב מעבר לכך.
הסרטון האנטי-להט"בי שפרסם דסנטיס מגיע כשברקע מקבלת הסוגיה הזו, ובפרט עניינים הנוגעים לזכויות טרנסים, בולטות הולכת וגדלה בשיח הרפובליקני, וכעת יש במפלגה מי שקורא אפילו לאסור הצגה של דגלי גאווה או לחוקק חוקים המגבילים מופעי דראג. דסנטיס עצמו אישר כמושל פלורידה חוק שאוסר על עריכת מופעי דראג מול קטינים, וצירף את המדינה שלו לרשימה ארוכה של מדינות בעלות שלטון רפובליקני שאוסרות טיפולי התאמה מגדרית לקטינים – אם כי בפלורידה ההגבלות שהוטלו נרחבות עוד יותר ומקשות גם על מבוגרים לעבור את ההליך. דסנטיס גם אסר על מורים לדבר בבתי הספר על מגדר ונטייה מינית, וחייב שימוש בשירותים על פי מין ביולוגי.
טראמפ עצמו אמנם הפגין ב-2016 גישה ידידותית יחסית לקהילת הלהט"ב, אבל כנשיא כבר ספג ביקורת קשה על כמה החלטות שקיבל, בהן איסור על טרנסים לשרת בצבא (ביידן ביטל את האיסור זמן קצר אחרי כניסתו לתפקיד). כעת גם הנשיא לשעבר מאמץ רטוריקה אנטי-טרסנית ובנאום נוסף שנשא בסוף השבוע הבטיח כי אם ייבחר מחדש לנשיא, כבר ביומו הראשון בבית הלבן הוא יקצץ מהמימון שמספק הממשל לבתי ספר שיקדמו מה שכינה "שיגעון טרנסג'נדרי", ויורה לכל סוכנויות הממשל "להפסיק לקדם שינוי מין או מגדר בכל גיל".
טראמפ הוסיף כי בתי חולים או מרפאות שמעניקים טיפולי התאמה מגדרית לקטינים צריכים להיחשב כמי שמפרים את כללי הבריאות הפדרליים, ולהיענש גם הם באמצעות קיצוץ המימון שהם מקבלים. טראמפ, כמו דסנטיס, מכנה טיפולים שכאלו לקטינים, אף שהם נדירים ונעשים רק אחרי תהליך קפדני שאומץ על ידי איגודי הרופאים במדינה, כ"השחתה" של גופם.
הרטוריקה האנטי-להט"בית הזו מתקבלת אולי באהדה בקרב הבסיס השמרני של הרפובליקנים, אבל פרשנים פוליטיים בארה"ב מדגישים כי ייתכן שתרחיק מהמפלגה בוחרים מתונים יותר, אלו שלרוב מכריעים את תוצאות הבחירות במדינות המפתח המתנדנדות.
סוגיית זכויות הלהט"ב עלתה לכותרות בארה"ב בסוף השבוע גם בעקבות הפסיקה הדרמטית של בית המשפט העליון – שבו רוב שמרני מוחץ בזכות ההזדמנות הנדירה שהייתה לטראמפ כנשיא למנות שלושה שופטים בקנדציה אחת – ובה נקבע כי בתי עסק רשאים לסרב לספק שירותים מסוימים ללהט"ב, כחלק מזכותם לחופש הביטוי. אחת השופטות הליברליות הזהירה בדעת המיעוט כי הפסיקה תוביל בפועל למצב שבו להט"בים הם "אזרחים סוג ב'", ופרשנים משפטיים הביעו חשש שבתי עסק יוכלו כעת להפלות לא רק להט"ב, אלא גם קבוצות אתניות ודתיות שונות.