בזמן שישראל ממתינה לתשובת לבנון לטיוטת ההסדרה והפסקת האש שהועברה אמש (חמישי) על-ידי ארה"ב, צה"ל מגביר את הלחץ הצבאי - וגם התודעתי, וממשיך לגרוע יכולות של חיזבאללה, גם בדאחייה בביירות. מאז שעות הבוקר ספרו במעוז ארגון הטרור לפחות שש תקיפות, ובמהלכן גם בניינים שהופלו בשלמותם. תיעוד מהתקיפות:
גורמים ביטחוניים מעריכים שחיזבאללה וממשלת לבנון לא יסכימו למתן חופש פעולה של ישראל במקרה של הפרות, ומעריכים שיעברו עוד כמה ימים של ויכוחים ומשא ומתן עד שהלבנונים יסכימו. ישראל מצידה הסכימה שצבא לבנון יחומש על-ידי ארה"ב, צרפת ובריטניה, שגם יהיו ערבות להסכם הזה ויהיו חלק ממנגנון האכיפה שלו.
בישראל קיימת סקפטיות בנוגע לשאלה האם צבא לבנון יוכל לפעול נגד חיזבאללה, אך האמריקנים אומרים שיש להם ערבויות שהדבר הזה אכן יקרה. רמת האמון הישראלי בצבא לבנון אינה גבוהה. ההערכה שחיזבאללה מסוגל להמשיך במלחמה עוד כמה ימים ולכן לא ימהר להסכים להסדרה. בזמן הזה, ישראל מתכוונת להגביר את הלחץ הצבאי ולגרוע עוד יכולות.
מקורות בביירות אמרו היום לערוץ "אל-ערבי" הקטארי: "לבנון קיבלה טיוטת הסכם להפסקת אש. התיווך האמריקני לא השיג שום התקדמות מבחינת הפסקת אש בין חיזבאללה לישראל. לבנון דוחה את חופש הפעולה הצבאי הישראלי בשטחה אחרי חתימה על הסכם. חיזבאללה סירב לכך שגרמניה תהיה בין המדינות המפקחות בכל הסכם עתידי".
בלבנון נחת היום עלי לאריג'אני, יועץ המנהיג העליון של איראן, אחרי שביקר אתמול בסוריה. ערוץ "אל-מיאדין", שמזוהה עם חיזבאללה, דיווח אתמול כי הבכיר האיראני יצא לדמשק ולביירות לצורך "משימה מדינית מיוחדת". עוד דווח כי לאריג'אני "נושא מסרים חשובים עבור שתי המדינות".
הוא פגש את ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי, ובמהלך פגישה עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי, שמשמש הנושא והנותן מטעם לבנון וחיזבאללה, אמר לאריג'אני: "אנחנו עומדים לצד לבנון, ממשלת לבנון, הצבא וחיזבאללה בעימות עם התוקפנות הישראלית". הבכיר האיראני הוסיף: "נתמוך בכל החלטה שממשלת לבנון וחיזבאללה יקבלו. אנחנו מבקשים לפתור בעיות, ונתניהו הורס דברים. חיזבאללה איתן, העם הלבנוני הוא עם גדול, ואנחנו תומכים בהתנגדות".
ב"אל-אחבאר" הלבנוני, שמזוהה גם הוא עם ארגון הטרור השיעי, נטען היום כי עלות שיקום הדאחייה של ביירות מוערכת בהתאם לנזקים שנגרמו ברובע השיעי עד סוף אוקטובר ב-630 מיליון דולר. עוד צוין בדיווח כי עלות השיקום של כל האזורים בלבנון שנפגעו במלחמה נאמדת בכמעט שלושה מיליארד דולרים.
בדיווח נטען עוד כי היקף ההרס שגרמה המלחמה עד סוף אוקטובר תאם את היקף ההחרבה במלחמת לבנון השנייה. בשופר של חיזבאללה צוין כי במלחמה ב-2006 נהרסו 246 מבנים בדאחייה, ועד סוף אוקטובר המספר הגיע ל-220. ייתכן שבסוף המלחמה יצטרכו השלטונות בלבנון להרוס מבנים שרק ניזוקו עקב פגיעה ביסודותיהם. לפי ההערכות בלבנון, שיקום מלא עם כניסת הפסקת אש צפוי לקחת כשלוש עד חמש שנים.