ראש הממשלה נפתלי בנט, שנמצא בימים אלה בחופשה משפחתית בצפון, פרסם הערב (שבת) עם צאת השבת הסבר מפורט למדיניות שאותה החליט להנהיג עם התפשטות זן הדלתא והעלייה הדרמטית בתחלואה - והסביר את הצעדים שהממשלה נוקטת כדי לגבור על הקורונה. "המטרה שלנו פשוטה", כתב בנט, "לשמור על בריאות אזרחי ישראל וגם לשמור על העתיד הכלכלי של מדינת ישראל. גם פרנסת אזרחי ישראל היא שמירה על חייהם". לפי ראש הממשלה, האסטרטגיה כעת היא לפעול למיתון התחלואה, לצד האצת מבצע החיסון השלישי, ובכך לגבור על זן הדלתא. "נעשה הכל להימנע מסגרים, שהם כלים הרסניים לפרנסה, לכלכלה ולחינוך הילדים שלנו. סגרים הם רק מוצא אחרון".
המאבק בקורונה - כתבות נוספות
לדבריו, "הכי קל לממשלה להכריז על סגר ולהעביר כסף לעסקים הסגורים ולעובדים שישבו בבית. אבל למדיניות הסגרים יש מחיר נוראי. שיקול אחד שעומד לנגד עינינו הוא הורדת התחלואה והפחתת התמותה. אך יש כמובן גם שיקולים נוספים ובהם פרנסת אזרחי ישראל, חינוך ילדי ישראל, ושמירת העתיד הכלכלי של ישראל. חישבו למשל על הרוגי תאונות דרכים. הרי ניתן היה להביא לאפס מתים מתאונות דרכים על ידי איסור נסיעה בכבישי ישראל. אבל כולנו מבינים שחייבים לחיות ולאפשר תנועה בישראל. כך גם בדלתא: שגרת החיים היא חלק מהחיים ואנו חייבים לאזן בין כל הצרכים באחריות".
בנט הוסיף כי "תג המחיר של שלושת הסגרים שהובילה הממשלה הקודמת היה מאתיים מיליארד שקלים. זה הכסף שלנו, שלכם ושל הילדים והנכדים שלכם. אם נמשיך במדיניות הסגרים והמגבלות ההרסניות לכלכלה, אנחנו פשוט נתרושש כלכלית. הסכום העצום שהוצאנו על סגרים שהיעילות שלהם נמוכה ממילא הוא סכום שממש נלקח ממטרות חשובות עבורכם ועבור ילדיכם. כמה חיי חיילים חלילה נאבד אם לא נוכל להרשות לעצמנו לצייד אותם בנגמ"שים חדישים עם הגנה מתקדמת, כי בזבזנו את הכסף על סגרים? כמה ילדים ומבוגרים לא נוכל לשלוח לניתוח מציל חיים? כמה בתי חולים בפריפריה שלא נוכל להקים? כמה מכשירי MRI לא נוכל לממן וכך נחמיץ אלפי חולי סרטן בשלב מוקדם? כמה שיעורים במדע, מתמטיקה או אנגלית לא נוכל לממן? כמה קצבאות זקנה לקשישים חסרי אמצעים לא נוכל להעניק? כל משפחה בישראל נכנסה לחוב של 105,000 שקל בשל תג המחיר של שלושת הסגרים. כל אחד מאיתנו, וילדינו, יצטרכו להחזיר את החוב הזה דרך מסים, ושירותים מופחתים לאורך עשרות שנים קדימה. אני מנסה בכל כוחי לעצור את הדימום הזה. לסגר יש עלות ישירה בחיי אדם".
בנט קרא לישראלים ולישראליות פעם נוספת להתחסן נגד קורונה - והדגיש שהעובדה שלישראל יש מספיק חיסונים גם למנה שלישית היא לא מובנת מאליה. הוא הבהיר שזן הדלתא התפשט בישראל עוד לפני שנכנס לתפקיד, ואמר: "אנחנו לוקחים אחריות ומיישמים כעת צעדים חשובים שלא התבצעו עד כה. אנחנו מחסנים מיליוני מבוגרים בחיסון שלישי, ברגע זה מדינת ישראל היא היחידה בעולם שמעניקה לאזרחיה אפשרות קבלת חיסון שלישי. דאגנו לאישור מומחי הרפואה. דאגנו למלאי חיסונים. דאגנו שקופות החולים יוכלו לפעול והן עושות עבודה מעולה".
רה"מ ציין כי הממשלה מתנהלת בצורה "שקולה וחכמה", כלשונו, מול המגפה, וכתב: "אנחנו מחזקים את בתי החולים בעוד תקני רופאים ואחיות, ואת קופות החולים ואת כלל מערכת הבריאות, לאחר שנים רבות של הזנחת החלקים הקריטיים הללו במערכת. אנחנו שומרים בצורה מהודקת על הזקנים הפגיעים בבתי האבות ובבתי החולים הגריאטריים. פתחנו את השוק הפרטי לבדיקות מהירות ולמכירת בדיקות ביתיות. אני מקווה שנראה מאות אלפי בדיקות ביום בעת המגיפה שיאפשרו לנו לבודד חולים ולקטוע שרשראות הדבקה. משרד הבט"פ הגביר את האכיפה על עטיית מסיכות, קיום תו-ירוק, וקיום בידוד. אנחנו מכינים דרך לקיים לימודים בבתי הספר בעת הקורונה. הובלנו לראשונה תו ירוק במימון המדינה לגילי 12-3. המשמעות: יותר בדיקות, יותר גילויי נשאי דלתא, פחות הדבקות".
עם זאת, בנט מודה כי העתיד עדיין לוט בערפל. "מה הלאה? מתי זה יסתיים? אינני יודע", כתב. "בוודאי איני יכול לנקוב בתאריך. עוד צפויים ימים קשים, אך אני בטוח שאם נפעל בהתאם לתוכנית, ואם אזרחי ישראל יעטו מסיכות, יתחסנו ברגע שזה אפשרי עבורם, ובכלל - אם נפעל בסולידריות ובעזרה הדדית – נתגבר על הדלתא. אני מקבל את הביקורת בהבנה. התפקיד שלי הוא לעשות מה שנכון לביצוע ולא את מה שקל לביצוע. לסגור את המדינה – זה מאד קל. אבל מה שנכון הוא להפוך כל אבן - כדי שאזרחי ישראל יהיו בריאים, שמדינת ישראל תישאר פתוחה, לשמור על אזרחי ישראל ברמה פיזית, נפשית וכלכלית, שלא יישבר מטה לחמם ולא תאבד פרנסתם - ולקבל את ההחלטות הנכונות לשם כך".