אחרי כמעט שנתיים של משיכת זמן והערמת מכשולים אישרה הונגריה את צירופה של שבדיה לברית נאט"ו, בהצבעה שנערכה אחר הצהריים (שני) בפרלמנט בבודפשט. 188 מחוקקים הונגרים הצביעו בעד קבלתה של שבדיה לנאט"ו, ושישה מחוקקים התנגדו. "זה יום היסטורי", אמר ראש ממשלת שבדיה אולף קריסטרסון אחרי האישור. גם בנאט"ו בירכו על סיומה של הסאגה.
פידס, מפלגת השלטון הלאומנית של ראש הממשלה ויקטור אורבן, הסירה את התנגדותה לצירוף השבדים - וסללה את הדרך להצבעה בפרלמנט על קבלתה של שבדיה כחברה ה-32 בברית הצפון-אטלנטית. כל שאר המדינות החברות כבר אישרו את הצטרפות שבדיה לנאט"ו.
כמעט שנתיים חלפו מאז ששבדיה הגישה את בקשת ההצטרפות לברית הצבאית. שבדיה ופינלנד הגישו את הבקשה בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה, אחרי שנים ארוכות של נייטרליות צבאית. כדי להתקבל לברית, השתיים היו זקוקה לאישור מכל שאר המדינות החברות.
לעומת פינלנד, שהצטרפותה אושרה כבר באפריל אשתקד, שבדיה נתקלה בהתנגדויות מצדן של טורקיה והונגריה: הטורקים מחו נגד העובדה ששבדיה אינה פועלת נגד פעילים במחתרת הכורדית שנמצאים בתחומה, ודרשה את הסגרתם של כורדים שאותה היא מגדירה "טרוריסטים". אחרי מגעים מפרכים אישרה טורקיה את הבקשה - ולאחר מכן קיבלה משלוח של מטוסי F-16 מארה"ב.
בודפשט לעומת זאת טענה כי קיימת בשבדיה ביקורת מעליבה ופוגענית כלפי התנאים והתהליכים הדמוקרטיים בהונגריה, וכי יש "לאחות מחדש" את האמון בין המדינות. ראש ממשלת שבדיה אולף קריסטרסון, שבשעתו נפגש עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן כדי לפייס אותו, הגיע בשישי לביקור פרטי אצל אורבן - במטרה "ליישר את ההדורים" ולהביא את הונגריה לתמיכה בהצטרפות השבדית לנאט"ו. ה"ריכוך" של אורבן היה כרוך במכירת ארבעה מטוסי קרב להונגריה, והארכת תחזוק המטוסים שבודפשט רכשה בעבר משטוקהולם.
ראש ממשלת הונגריה אורבן חוגג למעשה הישג כפול: הוא הצליח להדוף את הלחץ שהפעילו עליו חברות נאט"ו שתמכו בהצטרפות השבדית - וגם הצליח לסחוט עסקה ביטחונית. לקראת ההצבעה בפרלמנט אמר כי המשמעות של הצטרפות לברית היא "שאנחנו מוכנים למות אחד בשביל השני".