עשרות אלפי בני אדם התאספו הבוקר (יום ד') באוניברסיטת טהרן כדי לחלוק כבוד אחרון לנשיא איראן איברהים ראיסי ולשאר הרוגי התרסקות המסוק בתחילת השבוע, בהם שר החוץ חוסיין אמיר עבדוללהיאן. מסע ההלוויה שלהם החל אתמול בעיר תבריז ועבר בעיר הקדושה לשיעים קום, ויגיע לסיומו מחר, כשראיסי ייקבר בעיר הולדתו משהד. בטקס הבוקר הניפו ההמונים את תמונותיו של ראיסי ואת דגלי הרפובליקה האיסלאמית, ובשלב מסוים הם קראו יחדיו קצובות "מוות לישראל", בהובלת מנחה הטקס.
בין המנחמים בטקס הבוקר נראו גם מנהיג חמאס איסמעיל הנייה וסגן מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם. בהספדו באירוע אמר הנייה כי בא להביע תנחומים בשם העם הפלסטיני ו"פלגי ההתנגדות בעזה", והצהיר כי לפני מותו אמר לו ראיסי שהעולם המוסלמי "חייב למלא את מחויבותו לפלסטינים לשחרר את אדמתם". הוא ציין כי ראיסי אמר גם שהמתקפה על ישראל ב-7 באוקטובר "הייתה רעידת אדמה בלב הישות הציונית".
"הנשיא הבטיח לנו שהסוגיה הפלסטינית היא בלב סוגיות האומה, ושההתנגדות היא בחירה אסטרטגית של תוכנית השחרור", אמר ראיסי הבוקר. "הוא הבטיח לנו שאיראן תמשיך לתמוך בהתנגדות הפלסטינית עד להגשמת שאיפות העם והאומה. אנו מאשרים מכאן שעזה תמשיך בהתנגדותה עד לשחרור כל האדמה, ובלבה ירושלים. בנוכחות מנהיגי ציר ההתנגדות מובטח לנו שאיראן תמשיך במדיניותה התומכת בפלסטינים וההתנגדות".
את הטקס באוניברסיטת טהרן מוביל המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי, ובמהלכו הוא נושא תפילות למען ראיסי ושאר הרוגי האסון. לרגל הטקסים היום הוכרז יום רביעי כיום חופש באיראן, ותושבי טהרן קיבלו הודעות טקסט לטלפונים הסלולריים שלהם שבהן נקראו "להשתתף בהלווייתו של השהיד", כשהכוונה לראיסי. אחרי הטקס באוניברסיטת טהרן אמורים ההמונים להתאסף לאירוע זיכרון נוסף, הפעם בכיכר אינקילאב שבמרכז העיר.
כמה מדינות, בהן רוסיה, טורקיה ועיראק, הודיעו כי ישלחו נציגים לטקסי ההלוויה של ראיסי ועבדוללהיאן, אבל לא ברמה של ראשי מדינה. באיראן הוכרזו חמישה ימי אבל לאומי, וכרזות ענק של ראיסי, עם ההכרזה עליו כשהיד, נתלו באתרים ציבוריים בערים רבות.
התרסקות המסוק, נזכיר, אירעה ביום ראשון בצהריים: ראיסי, עבדוללהיאן, מושל מחוז מזרח-אזרבייג'ן האיראני ואימאם מקומי היו בדרכם חזרה מביקור במדינת אזרבייג'ן השכנה, שם השתתף ראיסי בחנוכת סכר. בשובם לאיראן נקלעו לפתע למזג אוויר קשה, שכלל גשם כבד, ערפל ורוחות, ובעוד שני מסוקים אחרים בפמליה הגיעו ליעדם – מסוקם של הנשיא והשר נעלם. רק אחרי 14 שעות, ובתום חיפושים שנערכו בתנאים גרועים ביותר, נמצאו הריסות המסוק השרוף, והתברר שכולם נהרגו. שלשום נודע כי אחד מנוסעי המסוק, האימאם מוחמד עלי אל-האשם, היה בחיים עוד כשעה אחרי ההתרסקות, ואף הצליח ליצור קשר עם לשכת הנשיא, אבל בהמשך מת מפצעיו.
בעקבות מות הנשיא הכריזה איראן על אבל לאומי, וכבר שלשום הגיעו המונים לכיכרות ולמסגדים בטהרן כדי לבכות את מותו. עם זאת, ממדי האבל נראו צנועים בהשוואה למקרי מוות קודמים של בכירים ברפובליקה האיסלאמית, ונוסף על כך מתנגדי משטר באיראן ומחוצה לה חגגו את מותו של ראיסי, שכונה "התליין מטהרן" בשל חלקו בהוצאתם להורג של אלפים ממתנגדי שלטון האייתוללות.
בעקבות מות ראיסי מונה סגנו הראשון, מוחמד מוחבר, לנשיא הזמני, ולפי חוקת איראן בתוך 50 יום אמורות להתקיים בחירות לנשיאות, כדי שיתמנה נשיא קבוע. הן אמורות להיערך ב-28 ביוני. עדיין לא ברור מי יתמודד בהן, ואם מוחבר יהיה אחד המועמדים. כדי להתמודד בבחירות לנשיאות צריכים המועמדים לקבל את אישור ההנהגה הבכירה, בכלל זה של המנהיג העליון חמינאי, והאישור הזה אינו ניתן למי שנתפסים כאיום אפשרי על שרידותו של המשטר הקיצוני. גם בחירתו של ראיסי ב-2021 התאפשרה למעשה אחרי שהמנהיג העליון ומקורביו מנעו מאישים פופולריים ממנו להתמודד על התפקיד.