את שנת 2023 נרצה לשכוח, בטח מאז 7 באוקטובר. לחגיגות גדולות אין ממש מצב רוח, אבל כולם מקווים ששנת 2024 תיראה טוב יותר ותיתן תקווה לתושבי העוטף וגבול הצפון ליהנות מקצת שקט - בתקווה שמחבלי חמאס וחיזבאללה לא יהוו יותר איום על היישובים.
לתושבי העוטף וגבול הצפון השנה האחרונה הייתה קשה במיוחד, ובכל זאת במקום מושבם במלונות ובבתי הארחה ברחבי הארץ ציינו המפונים באופטימיות מסוימת את השנה האזרחית החדשה.
האירועים הסתכמו בהרמת כוסית וכיבוד קל, קצת מוזיקת רקע ובעיקר תפילות למען החזרת החטופים, הנמצאים בשבי חמאס, והחזרה הביתה ליישובים שאותם פינו אחרי המתקפה הרצחנית של מחבלי חמאס.
חברי קיבוץ כיסופים, למשל, חגגו את כניסת השנה האזרחית החדשה במלון באילת והרימו כוסית. בכיסופים, שם נרצחו 10 חברים, רפתן ושישה עובדים מתאילנד, חגגו את כניסת 2024 גם בקיבוץ עצמו. היו אלו חברי כיתת הכוננות, שנשארו בקיבוץ שתושביו פונו.
חברי קיבוץ רעים, שרק לפני מספר ימים עברו לבניין מגורים זמני בתל אביב, ערכו מסיבה מצומצמת במתחם המגורים החדש שלהם.
החגיגות לא פסחו גם על היישובים בגבול הצפון, שפונו מתושביהם. בחצות בדיוק השיקו נטע פרידמן, סרן ל' וארז אדר, חברי משמרת החמ"ל בכיתת הכוננות של קיבוץ חניתה שבגליל המערבי, כוסות זכוכית והבטיחו לעצמם שבשנה הבאה, את כניסת השנה האזרחית 2025 הם יקבלו עם בני המשפחה שלהם ולא יוותרו אז על הנשיקה המסורתית עם בת הזוג.
כ-750 תושבים גרים בחניתה ורק כ-30 נותרו בימים אלו בקיבוץ, כדי לשמור עליו. מאז פרצה המלחמה פעילי ארגון הטרור הלבנוני הפגיזו לא אחת את בתי חניתה.
"בשנה רגילה חוגגים אצלנו בקיבוץ במסיבה ענקית, אבל השנה נותרנו פה מעטים וחגיגות לא יהיו פה", סיפר אדר, רבש"צ הקיבוץ. הוא מיהר להבהיר כי אין זה אומר שרוח נכאים ליוותה את הלילה שאמור להיות חגיגי בדרך כלל. "אנחנו שומרים על הבית ומבינים שאין דבר חשוב מזה", הוא אמר. "למשפחות שלנו קשה יותר שהן רחוקות מאיתנו ומהבית. בשנה הבאה אנחנו מקווים לחגוג כאן כקהילה מחוזקת ביחד עם כל הקיבוץ. קהילה מחוזקת והעיקר כזו שחיה בבטחה".
חברי החמ"ל, שתיעדו עצמם בתמונת ה"לחיים", מבהירים כי אין מה לחשוש, גם הלילה הם יישמרו פה על עירנות גבוהה מול האוייב בלבנון, שצמוד לגדר הקיבוץ: "לא יהיה כאן אלכוהול השנה, אל דאגה, בכוסיות שהרמנו לכבוד 2024 יש רק מים. הבקבוק הוא רק בשביל התמונה, נפתח אותו אחרי המלחמה".
בצד השני של הגבול, בכפר הנוצרי הלבנוני עלמא א-שעב המרוחק כקילומטר וחצי מהקיבוץ, גם כן לא ניכרו חגיגות. תושבי הכפר שבלבנון התפנו גם הם עם תחילת מתקפת חיזבאללה נגד ישראל.
במקביל, ביוזמת מטה המשפחות הוארו עשרות מבנים מרכזיים ברחבי הארץ בצהוב - כהזדהות עם החטופים שנותרו בשבי חמאס.
בין מהמבנים שהוארו: משכן הכנסת, גשר המיתרים, אצטדיון טדי, ארובות תחנת הכוח בחדרה, תחנת הכוח של אשקלון, בנייני עיריות ירושלים, תל אביב, חיפה, אילת רמת גן וחולון, בנייני הנהלת בנק הפועלים, משכן "הבימה", מגדלי עזריאלי, בניין משה אביב ברמת גן, אצטדיון נתניה, בית הסוכנות היהודית ובנייני המוסדות הלאומיים, מלונות דן בירושלים, תל אביב ואילת, מכללת אפקה, בנייני מכללת הדסה, המכללה האקדמית תל אביב יפו, המכללה האקדמית סמי שמעון, חברת תדהר, בניית אמות השקעות, בנייני קבוצת מבנה WIX ועוד.
גם באוסטרליה לא שכחו את 133 החטופים, הנמצאים ברצועת עזה. שגרירות ישראל באוסטרליה ציינה את כניסת השנה החדשה, רק שהפעם החגיגות התחלפו באירוע צנוע של תפילה וקריאה לשחרור כלל החטופים בעזה.
צוות השגרירות ונציגים מהקהילה הישראלית התכנסו הלילה בסידני לקבל יחד את שנת 2024. בשגרירות אירחו בשבועות האחרונים משלחות נציגי משפחות, שנפגשו בין היתר עם בכירי הממשל האוסטרלי בקריאה ברורה וחדה לשחרורם המיידי ובתקווה שהשנה החדשה, תביא עמה גם בשורות טובות עבורן ומדינת ישראל.