ילדה בת 8 שהסתננה עם משפחתה לארה"ב מתה אתמול (יום ד') במעצר בטקסס. המשפחה נלקחה למעצר במתקן בעיר הרלינגן הסמוכה למפרץ מקסיקו. סוכנות המכס והגנת הגבולות של ארה"ב דיווחה כי הילדה חלתה, והובהלה לבית החולים בעקבות "מצב חירום רפואי".
בבית החולים נקבע מותה של הילדה, וארה"ב פתחה בחקירה לבירור נסיבות המוות. הרשויות לא פרסמו את שמה או את ארץ המוצא שממנה הגיעה. מותה של הילדה היה אחרי שבשבוע שעבר הלך לעולמו מהגר בן 17 מהונדורס, שהגיע לארה"ב לבדו ומת במתקן מעצר ממשלתי בפלורידה.
מספר המסתננים שהוחזקו במעצר בגבול הדרומי של ארה"ב עמד ברביעי שעבר על 28,717 בני אדם, וגורמים במדינה מזהירים כי מתקני המעצר בגבול מקסיקו סובלים מצפיפות יתר.
בחמישי שעבר הוסרה הנחייה שהוטלה בזמן מגפת הקורונה, והייתה בתוקף במשך שלוש שנים, שאפשרה לארה"ב לגרש בהליך מזורז מהגרים שנכנסו אליה בניגוד לחוק - כולל מבקשי מקלט. ההצדקה של הממשל האמריקני להנחייה זו הייתה למנוע "התפשטות של מחלות" בארה"ב.
כדי למנוע זינוק במספר המסתננים כתוצאה מההנחייה שהוסרה, נכנס לתוקף חוק שמחמיר את הענישה על מהגרים לא-חוקיים שמגיעים לארה"ב ולא עומדים בקריטריונים שמאפשרים לשהות בה. במקביל הגדילה ארה"ב את האפשרויות להגירה חוקית - שמתמקדות בהגשת בקשות מקלט.
בתחילת השבוע ירד מספר המהגרים העצורים ל-22,259 - נתון שעדיין גבוה באופן חריג. זמן המעצר הממוצע של מסתננים עמד על 77 שעות - חמש שעות יותר מהכמות המקסימלית המותרת.
מהמחלקה לביטחון המולדת מצביעים על מגמה חיובית כתוצאה מכניסתו לתוקף של החוק שמחמיר את הענישה על מסתננים שנתפסים בגבול. לטענתה מספר המסתננים לארה"ב נמצא כעת בירידה, ואנשי משמר הגבול מתמודדים כעת מדי יום עם פחות מ-4,000 "היתקלויות" (מעצרים או גירושים של מהגרים לא-חוקיים) בהשוואה ל-7,000 מדי יום בחודש שעבר.
אשתקד היו כמעט בכלל חודש יותר מ-200,000 "היתקלויות" בגבול ארה"ב-מקסיקו - מה שגרם למשבר פוליטי בממשל של הנשיא ג'ו ביידן. במהלך כהונתו החליט הנשיא הדמוקרטי לקדם מדיניות "אנושית" בגבול, בניגוד למדיניות "0 סובלנות" של קודמו בתפקיד, דונלד טראמפ הרפובליקני. בתחילת כהונתו של ביידן קצב הגעת המהגרים לגבול צמח למימדים שלא נראו כבר 20 שנה.