משרד הבריאות עדכן הערב (שבת) כי בסוף השבוע אובחנו בסך הכל 13,884 חולי קורונה. אתמול אובחנו 9,739 נשאי קורונה, והיום נוספו מחצות עוד 4,145 מאומתים. שיעור החיוביים אתמול עמד על 6.91%, נתון נמוך ביחס לימים האחרונים. היום עומד אחוז החיוביים על כ-6%.
5 צפייה בגלריה
בדיקת קורונה לילדים בירושלים
בדיקת קורונה לילדים בירושלים
בדיקות קורונה בירושלים
(צילום: EPA)
בישראל ישנים 90,750 חולי קורונה פעילים. בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 1,087 חולים, מתוכם כאמור 677 במצב קשה – עלייה בהשוואה לנתונים שהציג משרד הבריאות לפני כניסת השבת - אז עמד מספר החולים הקשים על 654. מתוך החולים קשה מצבם של 208 מוגדר קריטי ו-157 מחוברים למכונות הנשמה. אתמול נפטרו 16 חולי קורונה והיום שישה נוספים. מתחילת השבוע נפטרו 156 חולי קורונה ומאז פרוץ המגפה נפטרו 7,153 חולים.
220 מהחולים הקשים בני 60 ומעלה הם לא מחוסנים, לעומת 215 באותה קבוצת גיל שקיבלו לפחות שתי מנות חיסון. מדובר בפעם הראשונה בגל הרביעי שבו מספר הלא מחוסנים שמצבם קשה בגילים אלה גבוהה מזה של המחוסנים, למרות שבקרב בני 60 ומעלה שיעור המתחסנים הוא למעלה מ-92%. כלומר, בהשוואת החולים הקשים ל-100 אלף איש מגיל 60 ומעלה עולה כי הסיכוי לבני 60 ויותר שאינם מחוסנים לפתח תחלואה קשה גבוה פי 17 ממי שמחוסן בשתי מנות חיסון לפחות.
בסוף השבוע ירד קצב ההתחסנות באופן משמעותי. אתמול קיבלו 58,516 ישראלים את מנת החיסון השלישית ו-21,086 קיבלו אותה היום. עד כה קיבלו 2,573,020 ישראלים את מנת החיסון השלישית. במהלך סוף השבוע חוסנו 5,481 ישראלים בפעם הראשונה.
5 צפייה בגלריה
מחלקת קורונה בית חולים בילינסון
מחלקת קורונה בית חולים בילינסון
עלייה קלה בחולים קשה במהלך הסופ"ש. מחלקת הקורונה בבית החולים בילינסון
(צילום: רויטרס)
5 צפייה בגלריה
מחלקת קורונה בבית החולים ברזילי באשקלון
מחלקת קורונה בבית החולים ברזילי באשקלון
הנתונים מראים: עבור בני 60 ומעלה לא מחוסנים - הסיכוי לפתח תחלואה קשה גבוה פי 17
(צילום: AP)
במקביל, פרסם הערב משרד הבריאות הנחיות לקראת חגי תשרי. המשרד, כפי שהמליץ פרויקטור הקורונה הפרופ' סלמן זרקא כבר שלשום, ממליץ לקיים תפילות במקומות פתוחים. על בתי כנסת מעל 50 איש קיימת חובה לבדוק תו ירוק בכניסה, גם אם התפילה מתקיימת בחצר בית הכנסת. ילדים מתחת לגיל 12 יכולים להיכנס לבית הכנסת על סמך בדיקת PCR שלילית ולא רק בדיקה מהירה.
בימי ראש השנה בין התאריכים 7.9 ל-9.9 תוקפה של בדיקת ה-PCR תהיה 96 שעות (במקום 72 שעות בשוטף). המשמעות - מי שיעשה בדיקה החל ממחר יוכל להיכנס לבית הכנסת לאורך כל ימי החג. ארוחות חג ניתן יהיה לקיים בהתקהלות של עד 50 איש במקומות סגורים ו-100 איש במקומות פתוחים.
פרויקטור הקורונה: "להתפלל בחגים בחוץ ולא בבתי הכנסת"
(צילום: לע"מ)

באירוע הקפות שניות המשתתפים יהיו מחויבים בתו ירוק. מגבלת התקהלות באירועים אלו הינה 1,000 איש במקומות סגורים ו-5,000 איש במקומות פתוחים. במקומות פתוחים בנוכחות של יותר מ-100 אנשים ישנה חובה לעטות מסכה, משרד הבריאות ממליץ על עטיית מסיכות גם בהתקהלויות של פחות משתתפים.
הפעילויות במתחם הכותל יתקיימו תחת מגבלת תפוסה של עד 8,000 מ ב-15 קפסולות נפרדות. יוצבו סדרנים לשמירה על ההנחיות. ממשרד הבריאות נמסר כי "חשוב להקפיד על עטיית מסכה".
5 צפייה בגלריה
מתפללים בכותל
מתפללים בכותל
מתווה הכותל - 8,000 מתפללים ב-15 קפסולות. "חשוב להקפיד על מסכה"
(צילום: AP)
5 צפייה בגלריה
הקפות שמחת תורה ברחבי הארץ בצל הסגר תפשטות הקורונה
הקפות שמחת תורה ברחבי הארץ בצל הסגר תפשטות הקורונה
אירוע הקפות שניות, אשתקד
(צילום: יאיר שגיא)
הפרופ' ערן סגל, מרכיב מודל חיזוי הקורונה של מכון ויצמן, עדכן בחשבון הטוויטר שלו כי נמשכת הירידה שהחלה עם תחילת מבצע החיסון השלישי באחוז המאומתים שמצבם מדרדר והופך לקשה מ-2% ויותר ל 1.1%.
אתמול פרסמו חוקרי האוניברסיטה העברית, שמנטרים את מגמת הקורונה בישראל, דו"ח עדכני שהועבר לממשלה ולמועצה לביטחון לאומי. בין היתר עולה מהדו"ח כי חלה ירידה במאומתים בקרב בני 40 ומעלה. עוד נכתב כי להערכת המומחים, העלייה הגבוהה בקצב איתור החולים החדשים בגילים 18-0 קשורה לבדיקות הרחבות בשכבת גיל זו בשל פתיחת שנת הלימודים.
לדברי המומחים, אם אכן העלייה נגררה מאיתור תחלואה, הצפי הוא שמספר המאומתים לא ימשיך לעלות בימים הקרובים - ויחל לרדת. המומחים העריכו גם שיחד עם המיגון שמספקת מנת החיסון השלישית, תחול ירידה נוספת במספר החולים במצב קשה ומספרם יהיה מתחת ל-500 בתוך כשבוע עד שבועיים. החוקרים סייגו את דבריהם בכך שחריגה ממגבלות בהתקהלות המונית יכולה לגרור חידוש התפרצות תחלואה. לאור זאת, הם אומרים, יש להקפיד על שימור ההגבלות הנוכחיות.
לקראת חגי תשרי בכלל וראש השנה שיצוין השבוע בפרט, המליץ הפרויקטור זרקא, להתפלל במרחבים פתוחים ולא בתוך בתי הכנסת. "ברור שאנשים ילכו לבתי הכנסת להתפלל בראש השנה וביום כיפור, ואנחנו ממליצים לציבור להתפלל בחוץ", ציין הפרויקטור בתדרוך לתקשורת. לדבריו, "עשינו מאמץ גדול עם שרת הפנים וראשי הרשויות בשביל להקים אוהלים ומרחבים ציבוריים לתפילה בחוץ".
הפרופ' זרקא אמר כי "עלינו להיות זהירים וערים לסכנת ההדבקה לצד הרצון שלנו שיהיו חגים שמחים ומשפחתיים". הוא קרא לציבור להתחסן עוד לפני ערב החג, ולמי שאינו יכול להתחסן לעשות בדיקה מהירה "כדי לוודא שאין סכנה להדביק את הסבים והסבתות".