בצעד חסר תקדים, נטשו שופטי בית המשפט העליון יצחק עמית, נעם סולברג ודפנה ברק-ארז את כינוס הוועדה לבחירת שופטים, זאת במחאה על החלטתו של השר יריב לוין להביא לדיון מומחים שיביעו את דעתם בנושא עקרון הסניוריטי והכנסת מצלמות לישיבות הוועדה. לטענתם, הם לא יכולים להיות בדיון על הסניוריטי בגלל ניגוד העניינים. השופטים חזרו בהמשך לישיבה לדיון על הכנסת המצלמות לוועדה.
הוועדה דחתה ברוב קולות את יוזמת שר המשפטים להעביר בשידור חי את דיוניה בכל הנוגע לסוגיות עקרוניות. השופטים ונציגי לשכת עורכי הדין הצביעו נגד, ועל כן לא ישודרו גם דיונים בהסתייגויות על בחירת שופטי העליון.
בתום הדיון, מסר לוין: "ההצבעה הצפויה של השופטים, נציגי לשכת עורכי הדין ונציגת האופוזיציה נגד שידור דיוני הוועדה לבחירת שופטים לא הפתיעה איש. מדובר בעוד הוכחה לכך שגם הם מבינים שהליך הבחירה פסול מיסודו, ולכן הם מתעקשים לנהל אותו במחשכים". לדבריו, הנציגים בוועדה "מנסים למנוע מהציבור לראות את האמת ולהיחשף לפרטים על ההליך ועל המועמדים. הם רוצים למנוע דיון ציבורי שקוף על התאמת המועמדים לתפקיד".
לוין תקף את המתנגדים להחלטתו, וטען כי "יש להם באמת מה להסתיר. הרבה מה להסתיר. כבוד השופטים, עורכי הדין ונציגת האופוזיציה בוועדה - אתם באמת חושבים שתוכלו להמשיך להסתיר את האמת לאורך זמן?".
השופטים טענו לניגוד עניינים - ועזבו
לדעת מ"מ נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית - כל דיון שעוסק בדין שבמסגרתו ייבחר לנשיא העליון, מעמיד אותו בניגוד עניינים. כמו כן, הם מתרעמים על הסחבת בדיוני הוועדה.
מקורות רמי דרג מסרו שהשופטים יצאו מהדיון בגלל ניגוד עניינים ומראית עין. לדבריהם, יש טעם לפגם בכך שהוזמנו להופיע בפני הוועדה גורמים שהגישו הסתייגויות בעניינם של עמית, סולברג ואלרון.
לוין ביקש לזמן חמישה מומחים לדיון הוועדה, שאמור היה לעסוק גם בשידור דיוניה. בצעד חסר תקדים שיגרו אתמול חברי הוועדה, השופטים, מכתב שבו הם מוחים על קביעת סדר היום על-ידי השר לוין, כאשר כוונתם היא להצעות השר לשידור דיוני הוועדה בפומבי.
"לאחר שהתקיים דיון מעמיק בנושא בישיבה הקודמת ונשמעו עמדות שונות, עמדתנו היא כי אין מקום לשידור חי של דיוני הוועדה בשל החשש מפגיעה בפרטיות ומאפקט מצנן", נכתב.
לוין זימן במפתיע את חמשת המומחים לישיבת הוועדה, כדי "לדבר על הנושאים שעל הפרק", והם מתנגדים גם לכך. המומחים הם פרופ' טליה איינהורן, יו״ר ועדת החוקה של הכנסת שמחה רוטמן, ד״ר שוקי שגב, ופרופ׳ גידי ספיר - כולם מקורבים לחוגי הימין. ההערכה הייתה שהמומחים יביעו דעה התומכת ביוזמת השר לוין לבטל את שיטת הסניוריטי וכן להכניס מצלמות לדיוני הוועדה על בית המשפט העליון.
לדברי שופטי העליון, מדובר בצעד בלתי מתקבל על הדעת: "הוועדה אינה מזמנת גורמים חיצוניים לישיבותיה. כך היה מאז ומתמיד, ועמדתנו היא שאין לשנות מסדרי דיון אלה. נוהג זה מתיישב עם העובדה שכלל דיוני הוועדה מתקיימים על בסיס חומרים כתובים, ועל בסיס ההנחה שהחברים מתכוננים באופן ראוי לישיבות. היא אף מתחייבת מהצורך לעשות שימוש יעיל בזמן הדיונים של הוועדה, שעל שולחנה נושאים רבים".
בתוך כך, אחר הצהריים בג"ץ ידון בעתירה על ביזוי בית המשפט על-ידי השר לוין, בשל העובדה שטרם בחר נשיא לבית המשפט העליון, כפי שהורה לו בג"ץ בצו קודם.
כפי שנחשף ב"ידיעות אחרונות" השופט עמית דחה את מתווה הפשרה שהציע שר המשפטים יריב לוין כיוון "שהוא מציב אותו במצב של ניגוד עניינים עצמי". השופט עמית סבור כי העובדה שהוא צריך להסכים, בשמם של שופטי העליון, לדיל הכולל את בחירתו לנשיא העליון מציבה אותו בעמדה בעייתית. לעומת זאת, השר לוין ששואף להגיע לפשרות ולהסכמות שיפתרו את המשבר החוקתי החריף, טוען בתשובה שהוא אינו רואה בעיית ניגוד עניינים בהסכמה לדיל, והוא מוכן להסביר זאת לציבור.
על-פי המתווה שהציע לוין, יצחק עמית, השופט הוותיק ביותר, ייבחר לכהונת נשיא העליון והשופט סולברג יהיה המשנה. לוין ימנה את ד"ר ביטון או ד"ר בקשי כשופט שמרן. בנוסף לוין יבחר את השופטת השנייה לעליון, מקרב שופטות בתי המשפט המחוזי. עמית ויתר השופטים יבחרו מועמד ליברלי ויבחרו בהסכמה חמישה שופטים לבית המשפט המחוזי בירושלים.
יתרה מזאת, על דעתם של לוין ועמית ייבחר נציב תלונות על השופטים, ובכך תיגנז החקיקה בוועדת החוקה של הכנסת אשר הייתה משנה את דרך בחירת הנציב והופכת אותה פוליטית.