(צילום: חגי דקל)

הזיהום החיידקי שהוביל להודעה על ריקול ענק של מוצרי שוקולד של חברת שטראוס עלית אתמול (שני) התרחב הערב עוד יותר, עם הודעה של חברת יוניליוור ישראל על איסוף יזום של מספר רב ממוצרי גלידת שטראוס. החברה הסבירה כי אף שהשוקולד שסופק לה כחומר גלם נמצא תקין, במסגרת משנה זהירות התקבלה החלטה על ריקול בעקבות מה שאירע עם מוצרי השוקולד של שטראוס-עלית.
3 צפייה בגלריה
מפעל עלית בנוף הגליל
מפעל עלית בנוף הגליל
מפעל עלית-שטראוס בנוף הגליל. הייצור הופסק
(צילום: שרון צור)
בקו הייצור של השוקולד הנוזלי של מוצרי השוקולד של שטראוס עלית התגלו בסוף השבוע דגימות עם סלמונלה, ועל כן הודיעה החברה היום על איסוף ענק של מוצרים. חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכולוסיות רגישות החיידק עלול לגרום למחלה קשה.
עם מוצרי השוקולד הרבים שלגביהם קיים החשש לסלמונלה נמנים "רבע לשבע", "פסק זמן", "פרה", "בלונדי", "עד חצות", "אגוזי", "כיף כף", "פריכיות", "אנרג'י" ו"מילקי עם טופ מיני עדשים". משרד הבריאות עודכן בפרטים, המפעל נסגר וחברת המזון ביקשה שלא לצרוך את המוצרים. החברה עדכנה שצרכנים שיש ברשותם את המוצרים יכולים להחזיר אותם לרשתות ולקבל שובר פיצוי, ולקוחות שהתקשרו למוקד נתבקשו למסור מספר ברקוד כדי לקבל שובר, ולזרוק את המוצרים לפח.
סמנכ"ל בשטראוס ללקוחות שחשו ברע: "פנו לרופא, תתייעצו"
(מתוך עמוד הפייסבוק של שטראוס)

בחברה ציינו אתמול כי נעשות פעולות נרחבות לאיתור מקור הבעיה והיקפה, במטרה לתקנה ולהפיץ מוצרים באופן מלא מיד כשקווי הייצור יהיו בטוחים. סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת שטראוס, אייל שמעוני, ענה אמש בשידור חי בעמוד הפייסבוק של שטראוס לשאלות הלקוחות, שחלקם שאלו מה לעשות אם מרגישים כאבי בטן לאחר שאכלו ממוצרי השוקולד בימים האחרונים. "למי שיש כאב בטן או שלשול, אני חייב לומר, אנחנו לא יודעים מה הסיבה וגם לא יכולים לתת המלצה רפואית", אמר שמעוני. "אם אתם מרגישים לא טוב פנו לרופא כדי להתייעץ. אנחנו רק יכולים לקוות שזה לא מהמוצרים שלנו".
בסופרים ברחבי הארץ פעלו במרץ להסרת המוצרים שלגביהם יש חשש. שושי סיגרון, מנהלת מעון יום באשקלון, הגיעה לסניף רמי לוי בעיר כדי לקבל הכוונה. "אחרי שקיבלתי את ההודעה של שטראוס, היה לי מאוד חשוב לבדוק שאין לי איזה שוקולד או מוצר אחר של שטראוס שאכן מכיל את הסלמונלה, ולכן באתי לבדוק במה מדובר כדי להוציא מוצרים מהמעון", היא סיפרה. "אני לא יודעת מה האנשים והילדים אכלו בחג, או מתי התופעות יבואו לידי ביטוי. טוב שעודכנו, ואנחנו עובדים כדי להוציא הכול גם מהבתים וגם מהעבודה".
"בלגן גדול": הלקוחות מספרים על ההודעה על הריקול
(צילום: בראל אפרים, ריקי כרמי)

3 צפייה בגלריה
גם הם בריקול. שלגוני מגנום
גם הם בריקול. שלגוני מגנום
גם הם בריקול. שלגוני מגנום
גם בסניף רמי לוי בקניון הגדול בזכרון יעקב פעלו לאיסוף המוצרים. "הרבה אנשים מבקשים שוקולדים ומוצרים שונים, ואנחנו אוספים את כל המוצרים ואורזים אותם בחזרה לחברה", אמרה לימור שוקר, סדרנית בסניף. הלקוחה פאני סוחר ביררה היכן מחזירים את מוצרי החברה, ואמרה: "אני לא יודעת מה לעשות, כי קניתי הרבה חפיסות של שוקולד, אבל אין ברירה. אלך הביתה ואחזיר הכול. זה ממש בלגן גדול".
על פי נתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת, בין השנים 2016 ל-2019 ביצע משרד הבריאות 26,811 בדיקות במוצרי מזון לזיהוי סלמונלה. בשנים אלו היו 14,372 מקרי תחלואה, 1,365 אשפוזים ושמונה מקרי מוות.

ממילקי עדשים עד פסק זמן: מוצרי השוקולד שבריקול

  • טבלאות שוקולד פרה, בלונדי וספלנדיד שתוקפם פג בתאריך 1 באוקטובר 2022 עד 24 באפריל 2023.
  • חטיפי פסק זמן (מלבד כשר לפסח), ממולדה, פרה קראנצ', עד חצות ומיני עדשים שתוקפם פג בין 1 בדצמבר 2022 עד 1 באפריל 2023.
  • חטיפי טעמי, אגוזי, כיף כף (מלבד כשר לפסח), אנרג'י, פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד שתוקפם פג מ-1 ביולי 2022 עד 15 בינואר 2023.
  • רבע לשבע שתוקפו פג ב-1 במאי 2022 עד 15 בדצמבר 2023.
  • עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות שתוקפם פג מ-10 ביולי 2022 עד 31 באוגוסט 2022.
  • וופל XL בטעם שוקולד שתוקפו פג ב-15 בנובמבר 2022 עד 1 בינואר 2023.
  • בונבוניירות איחולים מתוקים שתוקפם פג ב-21 בפברואר 2023 עד 9 באפריל 2023.
  • מילקי טופ עדשים כשר לפסח שתוקפו פג ב-26 באפריל, ב-3 במאי, ב-11 במאי, ב-12 במאי וב-16 במאי 2022.

מגנום, טילונים ושוקובו: הגלידות שצריך להחזיר

  • מגנום דואט - עדיף להשתמש לפני 1.9.23-6.10.23
  • מגנום לבן - עדיף להשתמש לפני 28.8.23-13.9.23
  • מגנום שוקולד - עדיף להשתמש לפני 29.8.23-19.9.23
  • מגנום שקדים - עדיף להשתמש לפני 7-8.9.23
  • מגנום לבן תות - עדיף להשתמש לפני 31.8.23-21.9.23
  • טילון מגנום לבן - עדיף להשתמש לפני 7.4.23
  • טילון מגנום שוקולד - עדיף להשתמש לפני 5-6.4.23
  • מאגדת מגנום מיני שקדים - עדיף להשתמש לפני 15.6.23-30.6.23
  • מאגדת מגנום מיני שוקו/וניל - עדיף להשתמש לפני 13-14.6.23
  • מאגדת מגנום מיני דואט - עדיף להשתמש לפני 15.9.23
  • מאגדת מגנום מיני לבן - עדיף להשתמש לפני 4.9.23
  • מאגדת מגנום מיני מריר - עדיף להשתמש לפני 18.9.23
  • גלידונית וניל - עדיף להשתמש לפני 28.8.23-22.9.23
  • גלידונית תות - עדיף להשתמש לפני 3-6.10.23
  • בומבה - עדיף להשתמש לפני 19.9.23
  • מאגדת מיני פסק זמן - עדיף להשתמש לפני 15-17.8.23
  • שוקובו - עדיף להשתמש לפני 15.8.23-27.9.23
  • מאגדת גודיז פיסטוק - עדיף להשתמש לפני 3-4.10.23
  • קרמיסימו וניל צ'יפ - עדיף להשתמש לפני 22.8.23
  • קרמיסימו שוקולד לבן ותות - עדיף להשתמש לפני 1.9.23
  • קרמיסימו שוקולד לבן פיסטוק - עדיף להשתמש לפני 8.9.23
  • קרמיסימו 3 שוקולדים - עדיף להשתמש לפני 31.8.23
  • קרמיסימו שוקו צ'יפ - עדיף להשתמש לפני 29-30.8.23
  • סולרו בר קוקוס - עדיף להשתמש לפני 14-29.9.23
  • חטיף מיקס עיגול - עדיף להשתמש לפני 6-7.9.23
פורסם לראשונה: 23:34, 25.04.22