המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית והתובעת במשפט נתניהו, עורכת הדין ליאת בן ארי, הודיעה לפרקליט המדינה עמית איסמן על החלטתה לפרוש מהתפקיד. כך נמסר הערב (רביעי) בהודעה מטעם הפרקליטות. בן ארי, שכיהנה בשירות המדינה במשך 27 שנים, תסיים את תפקידה ב-31 בינואר. לדבריה, לפרישתה אין קשר לתיקיו של ראש הממשלה, שהובילו לביקורת חריפה נגדה מצד תומכיו - ולא פעם גם לקללות ולאיומים.
בהודעה על דבר התפטרותה נמסר כי ״לאורך השנים בן ארי עסקה בתחום עבירות כלכליות ושחיתות שלטונית, באכיפתן ראתה חשיבות רבה לקיומה של מדינה מתוקנת. במסגרת זו, ניהלה וליוותה תיקי מרמה וטוהר מידות נגד נבחרי ציבור, ראשי ערים וחברות גדולות במשק. בין השאר ניהלה את תיקי חקירות ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, ואת התיקים בעניינו של ראש הממשלה בנימין נתניהו״.
מבקריה של בן ארי טוענים כי התעקשה על סעיף השוחד בתיק 4000, גם כשהשופטים אמרו שהפרקליטות תתקשה להוכיח אותו, ונטען נגדה גם שלא הרבתה להגיע למשפט עצמו על אף שעמדה בראש צוות התביעה.
״הייתי, ועודני, גאה להיות שייכת לארגון מקצועי, מצפוני ואיכותי הנחוש לבצע את משימותיו לשמירה על החברה הישראלית מתוך מחויבות לעשיית צדק ולזכויות האדם״, מסרה בן ארי בהודעה, ״הטיפול במשימות המאתגרות והרבות לאורך השנים, ובפרט בתפקידיי האחרונים, היה כרוך בעומס רב ובאחריות כבדה, שהביאו גם לתחושת מיצוי. עם האסון שפקד אותנו ב-7 באוקטובר 2023, המחשבות על החיים ומשמעותם הלכו וגברו״.
בן ארי כאמור הבהירה כי ״לתזמון החלטתי זו אין כל קשר לתיקי האלפים המתנהלים בימים אלה בבית המשפט המחוזי בירושלים״, והוסיפה כי ״התיק מנוהל על ידי צוות פרקליטים מנוסה ומקצועי בראשות פרקליט מחוז מיסוי וכלכלה יהונתן תדמור, ומנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה יהודית תירוש, יחד עם פרקליטות ופרקליטים בכירים מפרקליטות מיסוי וכלכלה, שהיו שותפים לאורך הדרך בקבלת ההחלטות והובלת הניהול בפועל של התיק בבית המשפט״.
פרקליט המדינה עמית איסמן ביקש להודות לבן ארי ״על תרומתה המשמעותית למאבק בשחיתות ובפשיעה הכלכלית בישראל״. הפרקליט אמר כי ״ליאת בן ארי הובילה תיקים מורכבים ורגישים, והייתה דמות מרכזית בפרקליטות המדינה״.