לפי נתוני משרד הבריאות מהבוקר (ב'), בימים האחרונים אובחנו 527,233 ישראלים כחיוביים לקורונה וטרם החלימו. 187,867 בני אדם נמצאים בבידוד, רבים מהם תלמידים – וזאת לפני שינוי ההנחיות. מאז פרוץ המגפה מתו בישראל 8,447 חולים מסיבוכי הנגיף – 11 מהם אתמול. בשבת הלכו לעולמם 20 חולי קורונה - המספר היומי הגבוה ביותר בגל החמישי. מאז תחילת החודש מתו בישראל 196 חולי קורונה.
מספרי המתחסנים ממשיכים להיות נמוכים. אתמול קיבלו 1,038 ישראלים את החיסון הראשון, לאחר שבשבת קיבלו אותו 303 בני אדם בלבד. מאז שדובר על ביטול התו הירוק חלה ירידה חדה במספר המתחסנים. אתמול קיבלו 2,769 ישראלים את חיסון הבוסטר, ובשבת קיבלו את החיסון השלישי 981 בני אדם.
בישראל יש רק יישוב ירוק אחד – ביר הדאג'. שמונה יישובים הם צהובים, שלושה כתומים והיתר אדומים. בירושלים 41,463 חולים פעילים (חיוביים לקורונה שטרם הוגדרו כמחלימים), בתל אביב יפו 24,054, בפתח תקווה 17,238, בראשון לציון 14,587, בבאר שבע 13,896, בחיפה 13,339, בנתניה 12,338, באשדוד 11,235 ובחולון 10,857.
לפי גוף מחקר של אוניברסיטת אוקספורד, ישראל מדורגת במקום השני בעולם במספר המאומתים ביחס לאוכלוסייה בשבעת הימים האחרונים. רק איי פארו, שבהם פחות מ-50 אלף תושבים, מקדימה את ישראל. עם זאת, אם מחשיבים את איי פארו כחלק מדנמרק - בשקלול הכולל כפי שפורסם ב"ניו יורק טיימס" ישראל היא המדינה אשר ניצבת במקום הראשון, ודנמרק שנייה. לאחר ישראל ודנמרק נמצאות בין היתר אנדורה, צרפת, סלובניה, פורטוגל, איי סיישל, סן מרינו, גיברלטר, גרינלנד, איסלנד, המלדיביים ובלגיה.
ברקע העלייה במספר המאושפזים עם קורונה הנחה מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש את בתי החולים להיערך לפתיחה של מחלקות נוספות וכן להיערך לאשפוז במחלקות טיפול נמרץ שאינן קורונה. חלק מבתי החולים עושים זאת כבר בפועל. פרופ' אש הוסיף שאם תתקיים מצוקת אשפוז באחד מבתי החולים, הוא ינחה באופן פרטני על הפסקת הפעילות האלקטיבית.
מרכיב מודל חיזוי הקורונה של מכון ויצמן, פרופ' ערן סגל, אמר באולפן ynet כי בימים אלה מגיעה ישראל לשיא גל האומיקרון: "אני חושב שיש כמה סימנים שמראים שהשבוע צפויה התחלה של ירידה בתחלואה. אנחנו רואים בימים האחרונים התחלה של התייצבות וירידה מסוימת במאומתים מעל גיל 60, שאצלם לא השתנה מתווה הבדיקות. סימן נוסף הואט מספר המאומתים. אנחנו מדברים על יותר מ-2.5 מיליון שנדבקו, וזה עוד סימן לכך שאנחנו צפויים להתחיל לראות את הירידה. אנחנו עדיין בהתפשטות, אבל הקצב הוא נמוך הרבה יותר".
לדבריו, ימי שיא הגל הם המסוכנים ביותר מבחינת הסיכוי להידבק: "האופי של התפשטות מעריכית הוא כזה שבהכפלה האחרונה – שאנחנו בעיצומה – מספר האנשים שנדבק קרוב לכל האנשים שנדבקו מתחילת הגל. למעשה מספר המאומתים ליום בממוצע שבועי בישראל הוא הגבוה לעומת כל המדינות בעולם לאורך כל המגפה".
- מתי להערכתך נגיע לשיא מבחינת התחלואה הקשה?
"קשה לומר. כרגע ההערכה היא שלא נחצה את השיאים שראינו בגלים הקודמים. בגל השלישי אנחנו היינו עם 1,200 חולים קשה בבתי החולים, היום יש 800 וצפויה עלייה של בערך שבוע. אני חושב שמערכת הבריאות תהיה מסוגלת להתמודד עם זה. אנחנו לא בתרחיש אימה של אלפי חולים קשה".
- אתה יכול להעריך כמה ישראלים יידבקו בסך הכל באומיקרון עד סיום הגל?
"בתחילת הגל הערכנו שיידבקו בין שניים לארבעה מיליון. אני חושב שאנחנו נהיה ברף העליון של ההערכה הזאת - כארבעה מיליון. ייתכן שאפילו מעט יותר".