שווייץ מודאגת, ותושבי העיר ציריך ממש בהלם, מאוכזבים ובעיקר שואלים את עצמם איזה קיץ זה הולך להיות השנה. הסיבה לדאגה הגדולה טמונה בבובת שלג ענקית מבד, המכונה "בוג", שראשה מלא בחומרי נפץ וזיקוקי דינור. בכל יום שני שלישי של חודש אפריל, בטקס שהחל עוד במאה ה-16 אולם הפך לקבוע ומוסדר במאה ה-19, מתכנסים תושבי העיר ציריך, בהובלת הגילדות של העיר, לפסטיבל האביב המכונה "סחסלוייטן".
ההמונים מתכנסים בכיכר מרכזית בעיר ומדליקים את ה"בוג", כשהשריפה של בובת הענק מסמלת את סוף החורף ובוא האביב, והזמן שלוקח לראש הבובה להתפוצץ אמור לנבא איזה קיץ הולך להיות. ככל שהראש מתפוצץ מהר יותר, כך הקיץ יהיה טוב יותר.
אלא שמה שמעסיק את תושבי העיר ביומיים האחרונים הוא העובדה כי לראשונה זה 100 שנים טקס השריפה בוטל על-ידי הרשויות ברגע האחרון, בשל רוחות עזות שנשבו בעיר באותו יום, רוחות של עד 80 קמ"ש שאף גרמו לקשיים של מטוסים לנחות בשדה התעופה בעיר.
טקס ה"סחסלוויטן" (בתרגום חופשי: "צלצול הפעמון בשעה שש") נחשב לאחד הפופולריים מבחינת הפולקלור השווייצרי, וטקס שריפת ה"בוג" הוא אחד האהובים על התושבים והילדים. רבים מתכנסים סביב בובת הענק ומריעים עד לפיצוץ. כך היה גם שלשום, כשמצעד גדול ליווה את הטקס עד להגעה לבובה, שהוצבה במרכז הכיכר לקראת שיא הטקס. אלפים התכנסו, השעון הראה שש בערב בדיוק, הפעמון צלצל, ואנשי הגילדות, האגודות המקצועיות שבאופן היסטורי מנהלות את הטקס, הדליקו את מדורת הענק עליה מוצב ה"בוג".
אלא שאז נאלצה המשטרה להודיע על ביטול בשל סכנה לביטחון הציבור, מה שהותיר את הקהל המום ולא מאמין. "זה סוג של דרמה כל האירוע הזה, דרמה בשלבים", הסביר תומאס מאייר, אחד מאנשי הגילדות של ציריך, שנוהג כבר 20 שנה לרכוב על סוס מסביב למדורת ה"בוג". לעיתון ה"ניו יורק טיימס" אמר מאייר כי "העובדה שהחלק האחרון של הדרמה לא התרחש מוציאה את הנשמה מהאירוע, וזה לגמרי משאיר תחושה מוזרה".
"כשהודיעו ברגע האחרון כי האירוע לא יתקיים היו די הרבה תגובות נרגנות בקהל", סיפרה לורן טוצ'י, אזרחית אמריקנית שנכחה בטקס, ל"ניו יורק טיימס". הטקס הוא כמובן סמלי הרבה יותר ממדעי, אם כי לא מעט פעמים זמן שריפת ה"בוג" דייקה בניבוי הקיץ החם והנעים. איש הגילדה מאייר הסביר כי "אין מה לעשות, כדי שהקיץ יתחיל, ה'בוג' חייב לבעור ולהתפוצץ".
פליקס בובלר, נשיא הוועדה המרכזית של האגודות המקצועיות של ציריך, אמר לרשות השידור השווייצרית כי "ניסינו לחשוב על כמה דרכים כדי להציל את הטקס ולגרום לו לבעור, כולל פינוי הקהל מהכיכר כדי לשמור על ביטחונו, אבל לא הייתה אלטרנטיבה, נאלצנו לבטל. הייתי קרוב לדמעות".
במשך יממה התעסקו תושבי ציריך כמעט אך ורק באכזבה מהאירוע, חלקם לקחו את זה ללב, אחרים השתעשעו מביטול האירוע, והלעג הפך לוויראלי ברשתות החברתיות, כשגולשים רבים ציינו ש"אם הבנו נכון, הקיץ מבוטל". זמן שריפת ה"בוג" היא כאמור "קריטית" לניבוי הקיץ. מומחי וותיקי הטקס מסבירים כי הזמן האופטימלי לשריפה ועד לפיצוץ ראש בובת השלג הוא בין 5 ל-12 דקות, כאשר השיא היה 5 דקות וכמה שניות לפני כ-20 שנה. אם הזמן מתארך מעבר ל-15 דקות, האירוע מבשר רעות מאוד וקיץ גרוע.
אלא שזו לא הפעם הראשונה שבה טקס ה"סחסלוייטן" השתבש. היה מקרה בשנת 1950 שבו ה"בוג" נפל מהמדורה עוד בטרם הספיק לבעור לגמרי. בשנת 2006 נחטפה הבובה על-ידי אקטיביסטים כאקט מחאה, אולם היא הוחלפה ברגע האחרון והאירוע יצא לפועל. בשנת 2016 הראש התפוצץ רק חלקית, ורק בשנת 2020, בשיא מגפת הקורונה, בוטל האירוע כולו.
אז מה הלאה? השווייצרים לא יוותרו כל כך מהר על המסורת, והטקס חייב להגיע לסיומו. אתמול עוד עמדה הבובה מלאה על המדורה, אולם כעת הוחלט ככל הנראה להעביר אותה לעיירה אפנצל שבצפון מזרח שוויץ, בקנטון אפנצל אאוסרודן, שהיה השנה הקנטון אורח הכבוד של הטקס בציריך. אנשי אפנצל הבטיחו לעדכן בימים הקרובים היכן הם יציבו את המדורה כדי להדליק אותה ולהביא לפיצוץ מלא ותקין של ראש ה"בוג".