בצל הדיווחים בנוגע לנסיגת צה"ל מדרום לבנון במועד שנקבע בהפסקת האש, מדגישים בישראל כי האינטרס הוא לשמר את ההסכם - "אבל לא בכל מחיר". בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני דנו השרים על הנושא, ובכירים בישראל ציינו כי טרם התקבלו החלטות, אך הבהירו: "יש הסכם מאוד ברור. ככל שהוא ייושם על ידי הלבנונים, כך תעשה גם ישראל".
3 צפייה בגלריה
חטיבה 769 איתרה והשמידה מצבור אמצעי לחימה במרחב הסלוקי
חטיבה 769 איתרה והשמידה מצבור אמצעי לחימה במרחב הסלוקי
בישראל מבהירים: אם צבא לבנון לא ימלא חלקו - צה"ל לא ייסוג מהשטח
(צילום: דובר צה"ל)
תוך יממה: 5 מחסני אמל"ח הושמדו בדרום לבנון
(צילום: דובר צה"ל )

בישראל מדגישים כי כל עוד צבא לבנון לא ימלא את חלקו - צה"ל לא ייסוג מהעמדות בשטח, ומבהירים כי יעמדו על יישום ההסכם, שכולל את דחיקת ארגון הטרור חיזבאללה מעבר לליטני, מה שעד כה לא קרה. לצד זאת, בין הצדדים עולים ויכוחים גם בנוגע לפרשנות ההסכם: חיזבאללה מתעקש לחזור לדרום לבנון בלי נשק, אך ישראל מתנגדת. בנוסף, ההסכם קובע שאין לשקם תשתיות. בישראל הסבירו כי בית ששימש לטרור ונהרס נחשב תשתית טרור ולכן לא יאפשרו חזרה לבתים אלה.
על רקע פריסת הכוחות של צבא לבנון באזור נאקורה שבדרום המדינה, אומרים בישראל כי האפקטיביות של אותם כוחות נמוכה. "הם חלשים. איפה שיש מפקדים נוצרים הם פועלים, ואיפה שיש שיעים הם משתפים פעולה עם חיזבאללה", אמרו בישראל. "מנגנון האכיפה בראשות האמריקנים טוב, אך הבעיה שהוא מסתמך על צבא לבנון ובמבחן התוצאה הוא לא מצליח כמו שרוצים".
בכירים בישראל הוסיפו כי אין עניין לפרק את הפסקת האש, אבל ציינו במקביל כי לצה"ל יש תוכניות מבצעיות להרחבת התמרון אם ההסכם יקרוס. "לא רוצים שזה יקרה אבל חייבים להיות מוכנים. חייבים לאפשר חזרת תושבים לבתיהם בביטחון", הדגישו.
3 צפייה בגלריה
אמצעי הלחימה והמשאית שאותרו והוחרמו בדרום לבנון
אמצעי הלחימה והמשאית שאותרו והוחרמו בדרום לבנון
משגר שאותר בשטח סבוך בדרום לבנון
(צילום: דובר צה"ל )
3 צפייה בגלריה
פעילות צוות הקרב החטיבתי 300 בדרום לבנון
פעילות צוות הקרב החטיבתי 300 בדרום לבנון
דיווח לבנוני: צה"ל יישאר בשלוש נקודות אסטרטגיות
(צילום: דובר צה"ל )
באשר למו"מ על נקודות הגבול, בצל הדיווח לפיו צה"ל יישאר בשלוש נקודות אסטרטגיות, ללבנון יש טענות על 13 נקודות, אך גם לישראל יש דרישות לתיקוני גבול. "גם לנו יש תביעות", אומר בכיר ישראלי. רשת אל-אחבאר הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, דיווחה הבוקר כי ועדת הפיקוח על הסכם הפסקת האש עם ישראל אישרה שצה"ל יישאר כאמור בשלוש נקודות אסטרטגיות, גם אחרי תום 60 הימים שנקבעו במתווה המקורי.
לפי הדיווח, ישראל תישאר בשלוש גבעות אסטרטגיות בדרום לבנון שעליהן יוקמו בסיסים צבאיים. הראשונה ממוקמת ביער א-לבונה בגזרה המערבית, אל מול יישובי הגליל המערבי; השנייה בג'בל בלת בגזרה המרכזית, אל מול שתולה וזרעית; והשלישית בטלה אל-חמאמס, הממוקמת אל מול מטולה.
בתוך כך, צה"ל ממשיך לפעול במסגרת ההסכם בדרום לבנון, והשמיד ביממה האחרונה חמישה מחסני אמצעי לחימה. דובר צה"ל עדכן הבוקר כי כוחות צוות הקרב החטיבתי 300 בפיקוד אוגדה 146, ממשיכים בפעילות להסרת האיומים ותשתיות הטרור בהתאם להבנות בין ישראל ולבנון, תוך שמירה על הסכם הפסקת האש.
תיעוד מתקיפת הבית של ראש העיר בינת ג'בייל

לדבריו, "הכוחות השלימו מבצע ממוקד בתוך שטח סבוך מבוצר והררי, במטרה לסרוק ולטהר מרחב התארגנות של מחבלי ארגון הטרור חיזבאללה. הכוחות איתרו במרחב חמישה מחסני אמצעי לחימה ובתוכם יותר מ-200 פצצות מרגמה, משגרים טעונים, ווסטים ומשגר שהוחבא בקרקע. כלל הממצאים הוחרמו והושמדו". בנוסף, דובר צה"ל ציין כי הלוחמים איתרו משאית שנשאה שלושה משגרי רקטות לטווח בינוני, מוסתרת בשטח הררי. "המשאית והרקטות הוחרמו", הוסיף.
בצל טענות לבנון על הפרות ישראליות של הפסקת האש, ועל רקע ביקורו של שליח ביידן עמוס הוכשטיין, הורגשה גם היום פעילות אינטנסיבית של צה"ל בדרום לבנון. משעות הבוקר, בוצע ירי מקלעים אינטנסיבי בכפר עיתא א-שעב וממארון א-ראס לכיוון בינת ג'בייל, ונורו פגזי טנק לעבר בתים באזור. באחד מהמקרים נפגע מפגז ביתו של ראש העיר בינת ג'בייל. בלבנון דווח כי בעקבות התקיפות פרצו שריפות באזור. כמו כן, בוצעה הפגזה ארטילרית בפאתי בורג' אל-מולוכ, הדי פיצוצים נשמעו במרכבא, ודווח גם על תקיפה אווירית בבני-חיאן.