בית המשפט המחוזי בתל אביב דן הבוקר (שלישי) בבקשה לעיון חוזר של הנגד ארי רוזנפלד, שנאשם בפרשת המסמכים הסודיים. נציגת הפרקליטות עו"ד עדי ארד טענה במהלך הדיון כי אין מקום לשקול מחדש את שחרורו ממעצר אחרי החלטת בית המשפט העליון שבה נדחה ערעורו, ואף אמרה כי יש "התבטאויות" שלו במהלך החקירה על אפשרות שימשיך לבצע עבירות. דברים אלו עוררו התפרצות נזעמת מצד סנגורו של רוזנפלד, עו"ד אורי קורב, שטען כי מדובר בשקר. "זה שאת אומרת דברים שקריים כאלה בבית משפט זה בושה וחרפה", אמר הסנגור בזעם, והשופט עלאא מסארווה התערב: "יש בפניי את כל החומרים, אני יודע מה נכון ומה לא".
במהלך הדיון הציג הסנגור מסמך שהוא למעשה מכתב מיו"ר ועדת חוץ וביטחון בכנסת, יולי אדלשדטיין, שנטען כי מתייחס לעמדה לכאורה של ראש השב"כ רונן בר ולפיה לא נשקפת מרוזנפלד מסוכנות. קורב טען כי העמדה הזו מהווה "שינוי נסיבות דרמטי" שמצדיק את הבקשה לעיון חוזר. "היעלה על הדעת שהגוף שחקר אותו ומכיר את כל הראיות חושב שנכון לשחרר אותו, והעמדה שלו תוסתר על ידי אותה מערכת שעוצרת אותו?", תהה.
המסמך לא הוצג לנוכחים בדיון, אלא רק לשופט, שבהחלטתו בתום הדיון הורה לפרקליטות להעביר התייחסות ביחס לאותו מכתב של אדלשטיין בנוגע לחוות דעת של השב"כ. הוא קבע כי ייערך דיון נוסף לאחר הבירורים שתערוך הפרקליטות.
לפני כן, טענה בדיון נציגת התביעה כי בית המשפט קבע ביחס למסוכנות המשתקפת, "נמוכה ככל שתהיה", כי אין מקום לשקול שחרור. "אנחנו סבורים שהעמדה הרלוונטית של גורמי הביטחון – קרי, הצבא – ביחס לידיעות ולמידע שנמצא ברשותו של המשיב – הוגש לבית המשפט. חוות הדעת הוגשה, ועליה מבוססת גם המסוכנות", אמרה.
לדיון הגיעה גם ח"כ טלי גוטליב, שפנתה לשופט מסארווה וטענה: "ראש השב"כ אמר שאין לו מסוכנות ואין סיבה לא לצאת. לא שאני מאמינה למישהו מכם בצמרת, אבל תבדקו את זה. אני לא עובדת אצל אף אחד - רק אצל העם שלי". גם השר עמיחי שיקלי הגיע לדיון.
באולם בית המשפט נשמעו קריאות רבות של בני משפחה ותומכים נוספים בנגד, שקראו: "ארי אתה גיבור ישראל" ו"אוהבים אותך". הפרקליטות ביקשה לקיים את הדיון בדלתיים סגורות, ועורכי הדין של רוזנפלד ביקשו להשאיר אותו בדלתיים פתוחות.
עורך הדין של הנגד אמר בפתח הדיון כי "הבקשה שלנו לדיון חוזר היא לא ערעור על החלטת כבוד השופט. הגענו לכאן בגלל שינוי נסיבות". לדבריו, "הבאנו חוות דעת מקצועית לעניין הערכת מסוכנות. יש הידרדרות במצב הנפשי של המבקש, לא טיעון שלנו, לא של ההגנה, זו קביעה של שירות בתי הסוהר שהוא זה שקבע שארי צריך להיות בחדר מפוקח ומצולם.
"זה קרה בעקבות פגישות עם פסיכיאטרים", הוסיף עורך הדין. "הם, בניגוד לרצונו, העבירו אותו לחדר מפוקח. השינוי בתנאי המעצר מהווה שינוי נסיבות. הדבר השלישי היה התייחסות לחוות דעת של שב"כ. אנחנו אמרנו את המובן והידוע לכל - שב"כ הוא הגוף האמון על הערכת מסוכנות במקרים אלה. זה גם הגוף שחקר אותו, מכיר את התיק, וזה לא דבר של מה בכך שסנגוריה מבקשת את דעת שב"כ ביחס למסוכנות של ארי. מה יש לפרקליטות להסתיר? מדוע היא לא מסכימה לקבלת הערכת מסוכנות של שב"כ בתיק? הגוף הכי אובייקטיבי שיש שחקר אותו, שמכיר אותו".
עוד טען עורך הדין כי ההחלטה להותיר את רוזנפלד במעצר התקבלה בשל חשש שידליף מידע. עם זאת, אמר, הוא הועבר לאחרונה לכלא במרכז הארץ והושם בתא לצד אדם שהורשע בריגול. בהמשך הוא הועבר לתא מפוקח, אך שם טען עורך הדין כי "יש לו טיילת. באים ומדברים איתו כל מיני עבריינים מורשעים. אנשים שבאים לנקות. כל דרי הכלא באים לדבר איתו". לדבריו, "המסוכן הזה עם המידע בראש פוגש את כל העולם ואשתו. גורמים מדיניים, את כל מי שהיינו צריכים להיות בשוק שהוא ימסור להם את המידע".
נציגת הפרקליטות התייחסה בדבריה לטענות הללו, וציינה כי "ההחלטה להציב אסיר עם אסיר אחר - זו החלטה של גורמי הביטחון הרלוונטיים. היא נבחנת על ידי שב"ס, ובמקרים המתאימים, בפיקוח וליווי שב"כ".
לפני כשבועיים הותר לפרסום שמו של ארי רוזנפלד, נגד במילואים המשרת באמ"ן, שנאשם בפרשה, לצד דובר ראש הממשלה לעניינים ביטחוניים אלי פלדשטיין. ההחלטה לפרסם את שמו הגיעה לאחר שהוא ביקש בעצמו לפרסם את זהותו. בדיון שהתקיים אז בבקשה להסיר את צו איסור הפרסום משמו הוא אמר: "אני לא מבין למה אני במעצר, טעיתי בדרך שבה פעלתי, לעולם לא אעשה זאת שוב. מכתימים את שמי ואני לא יכול להגן על שמי הטוב".
עוד הוסיף: "בכל חיי פעלתי לטובת המדינה, בשירות הצבאי לביטחון המדינה. שירתי את המדינה במספר ארגונים. תמיד תרמתי מעצמי". הוא סיפר כי הוא מתגעגע למשפחתו ולבנו הקטן, ואמר: "אני דואג להם, והם דואגים לי. אני כל הזמן חושב עליהם, ואני לא מבין איך יצא שאני עדיין במעצר".
בנוגע לצו איסור הפרסום על שמו, שכאמור הותר לפרסום לאחר שהפרקליטות החליטה שלא לערער על החלטת השופט, אמר הנגד: "אני לא מבין למה יש צו איסור פרסום על הפרשייה הזו, חשבתי בהתחלה שזה צו נקודתי שיסתיים בקרוב, אבל האירוע נמשך. הכול יצא לתקשורת - ואני לא יכול להילחם על חפותי כשאני באפלה ובחשיכה. אני לא יכול להילחם על שמי הטוב. הציבור צריך לדעת מי אני, מה עשיתי ומה היו הכוונות שלי".