פרסום ראשון: כתב היד המקורי של הרומן "אלטנוילנד", שכתב חוזה המדינה בנימין זאב הרצל, יוצג לראשונה לציבור הרחב לכבוד יום הרצל שיצוין ב-11 במאי. הספר, שנכתב במקור בגרמנית ופורסם ב-1902, בדיוק לפני 120 שנה, נפתח במשפט שהפך למוטו של התנועה הציונית, "אם תרצו, אין זו אגדה", והרצל מתאר בו את חזונו למדינה היהודית שתקום בארץ ישראל.
כבר באותה שנה תרגם נחום סוקולוב את הספר לעברית, ואחרי שהתקשה למצוא שם מקביל בעברית ל"אלטנוילנד" (ארץ ישנה-חדשה) הוא בחר בשם "תל אביב", ובכך, מבלי לדעת, גם העניק לעיר העברית הראשונה את שמה.
ההחלטה להציג את כתב היד המקורי התקבלה בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת זכרו של בנימין זאב הרצל שפועלת במשרד רה"מ, והספר, שנמצא בבעלות ההסתדרות הציונית העולמית ושמור בארכיון הציוני, יועבר במבצע מיוחד להר הרצל בירושלים, שם הוא יוצג לציבור בתיבה עם בקרת אקלים ותאורה מיוחדת.
אורי זכי, יו"ר מרכז הרצל של ההסתדרות הציונית, אמר כי "זה בהחלט דבר היסטורי כי מדובר בפעם הראשונה שהציבור הישראלי יוכל לראות בעיניים את כתב היד המקורי של חוזה המדינה, שאנו מציינים השנה 120 שנה לפרסומו. זהו כתב יד מכונן בתולדות העם היהודי והתנועה הציונית. הרצל כותב ברומן האוטופי שלו על הרבה דברים שהתגשמו, כמו הרכבות החשמליות שייצאו מירושלים לרחבי הארץ, דבר שקורה רק עכשיו; ומדבר שם על הדמוקרטיה והיחס למיעוטים שצריך להיות שוויוני. הוא היה סוג של סטארטפיסט שלא צמצם החזון שלו רק ליהודים ודיבר גם על מדע, טכנולוגיה, ועוד הרבה נושאים אחרים".