נשיא ברזיל לשעבר ז'איר בולסונרו הגיש אתמול (יום ב') בקשה להארכת שהותו בארה"ב, ברקע החקירה שנפתחה נגדו במולדתו. בית המשפט העליון של ברזיל אישר החודש לפתוח בחקירה נגד הנשיא לשעבר, בעקבות ההסתערות של תומכיו על מוסדות השלטון בבירה ברזיליה.
תומכיו של מנהיג הימין הברזילאי סירבו להכיר בתוצאות הבחירות והסתערו על בניין הקונגרס, על ארמון הנשיאות ועל בית המשפט העליון, באירועים שכונו "מהומות הקפיטול של ברזיל". התובעים הברזילאים אמרו כי בולסונרו, שהשמיע טענות על הונאה בבחירות לנשיאות, ייחקר בגין "הסתה ועידוד תומכיו לבצע את מעשיהם האנטי-דמוקרטיים, שהובילו לוונדליזם ואלימות". אנדרסון טורס,
שהיה שר המשפטים של בולסונרו ושהה גם כן בארה"ב בזמן המהומות, נעצר עם חזרתו לברזיל.
בולסונרו עזב את ברזיל בסוף דצמבר, יומיים לפני תום כהונתו. הוא החרים את טקס ההשבעה של מחליפו, מנהיג השמאל לולה דה סילבה, והמריא לפלורידה. רבים בברזיל מאמינים כי הוא עזב לפלורידה לפני סיום כהונתו מהחשש שעם פינוי הכיסא, כשיאבד אוטומטית את חסינותו, הוא ייעצר בגין שלל חקירות שמתנהלות נגדו - לא כולל החקירה שנפתחה נגדו בעקבות המהומות בברזיליה.
בולסונרו נכנס לארה"ב כנשיא מכהן, עם ויזה מסוג A-1 - שלה זכאים ראשי מדינה מכהנים. תוקף הוויזה מסתיים היום – 30 ימים מתום כהונתו. בולסונרו הגיש כעת בקשה לוויזת תייר, ולהארכת השהות בארה"ב בחצי שנה. עורך דינו אמר שבולסונרו יישאר בארה"ב בזמן שבקשתו נבחנת.
דובר מחלקת המדינה האמריקנית סירב למסור פרטים על בקשת הוויזה של נשיא ברזיל לשעבר. בולסונרו הצהיר החודש בראיון ל-"CNN ברזיל" כי הוא מתכנן לחזור לברזיל עד סוף ינואר, וייתכן שאף יקדים את חזרתו מסיבות רפואיות. "אני מתכוון לזרז את החזרה שלי מכיוון שהרופאים בברזיל כבר מכירים את הבעיה של חסימת המעיים שיש לי בגלל הדקירה", טען בולסונרו.
בולסונרו אושפז בשנים האחרונות כמה וכמה פעמים בעקבות בעיות במעיים - בעיות שנגרמו כתוצאה מניסיון ההתנקשות במהלך הקמפיין לנשיאות ב-2018, כשנדקר בבטנו ונפצע קשה. החודש, יממה אחרי המהומות בברזיליה, אושפז בבית חולים בפלורידה. רעייתו מישל אמרה כי הוא נמצא תחת השגחה בבית החולים בעקבות כאבים בבטנו כתוצאה מניסיון ההתנקשות ב-2018.
שעות אחרי המהומות בברזיליה, ממקום מושבו בפלורידה, פרסם בולסונרו הודעה שבה גינה את מעשי המפגינים שתומכים בו. הוא בחר לנקוט לשון מדודה למדי, ולא שכח להשוות את האירועים למחאות של תומכי לולה בעשור שעבר. "הפגנות לא-אלימות הן חלק מהדמוקרטיה, אבל מעשי ביזה ופלישה לבנייני ציבור כמו אלה שקרו היום, וכמו אלה שביצעו אנשי השמאל ב-2013 ו-2017, הם עבירה על החוק", כתב בולסונרו בטוויטר. בציוץ שלו הדף בולסונרו את ההאשמות של לולה שיש לו אחריות להתפרעות בברזיליה, ואמר כי אותן האשמות הושמעו "ללא שום ראיה".
עשרות מחוקקים במפלגה הדמוקרטית בארה"ב קראו החודש לממשל לגרש את בולסונרו לברזיל, לשתף פעולה עם החקירה הברזילאית ולשלול מבולסונרו את הוויזה שלו. במכתב לנשיא ג'ו ביידן הם אמרו כי לארה"ב "אסור להעניק מקלט" לבולסונרו, "ולאף רודן ששימש השראה לאלימות שכזאת נגד מוסדות דמוקרטיים". על המכתב חתומים בין השאר גרגורי מיקס – הדמוקרטי הבכיר ביותר בוועדת החוץ של בית הנבחרים, וחואקין קסטרו – מחוקק בולט באגף הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית.