תיק חקירת רצח הפלסטיני מעזה ב-7 באוקטובר נמצא בימים אלה לפני סיום - ולפי ממצאי החקירה, כבר אפשר לומר שאישום ברצח כנראה לא יוגש נגד המעורבים. בשבוע הקרוב יועברו ממצאי החקירה לפרקליטות - אבל החשודים, כך נראה, יואשמו לכל היותר בעבירות ביזת אמל"ח. במשטרה הדגישו הערב (שבת) כי בניגוד לפרסומים קודמים, הפלסטיני לא היה מחבל יחידת הנוחבה של חמאס אלא תושב עזה שחדר לישראל אחרי המתקפה הראשונית של ארגוני הטרור.
במסגרת הפרשה נעצרו ביום שלישי האחרון שלושה ישראלים. שניים מהם שוחררו ביום חמישי, ואחר נמצא במעצר עד תום ההליכים במסגרת פרשה שבמסגרתה הוגש נגדו כתב אישום בעניין אחר - שם מיוחסות לו התחזות וגניבת אמל"ח.
מהחקירה עלה כי בין 7 באוקטובר ל-10 באוקטובר, במהלך הקרבות לטיהור עוטף עזה, הועבר הפלסטיני חי וכבול במעמד של שבוי על ידי כוחות ביטחון פורמליים לידי שניים מתוך שלושת החשודים - שלבשו מדים אף שלא גויסו - כדי שיעבירו אותו לנקודת איסוף שבויים. אולם בשלב מסוים הם "גרמו למותו". אחד מהם הוא הנאשם בהתחזות וגניבת אמל"ח, והחשד לרצח הפלסטיני התעורר לאחר הגשת כתב האישום נגדו. הפרקליטות הנחה את המשטרה לפתוח בחקירה בחשד לרצח, שהוטלה על ימ"ר תל אביב.
סנגוריו של אחד החשודים, עוה"ד יהודה פריד וטל גבאי, מסרו בתגובה: "זה לא תיק של ימין ושמאל, התיק הזה יוכרע על ראיות. כאשר המדינה החליטה לעצור גיבור ישראל בתיק רצח מצופה ממנה להגיע לבית המשפט עם תיק ברזל. במקום זה המדינה הגיעה עם תיק מחורר. הלקוח שלנו הוא סמל לגבורה ולרוח הישראלית ולא לרצח".
בביתו של החשוד השלישי, סער אופיר מאלקנה, שבתחילה יוחסה לו מעורבות ברצח אך הוא נוקה מאז, נמצא ביום מעצרו אקדח ללא רישיון. סנגורו, עו"ד חיים שרייבהנד, אמר כי נמסרה למשטרה גרסה בנושא. אופיר, ששוחח אתמול (שישי) עם ynet, הביע זעם על כך שיוחסה לו בתחילה עבירת רצח. "לייחס לי חשד של רצח מחבל נוחבה? זה נשמע הזוי, מרגיש בגידה מצד המדינה שלי", אמר אתמול בריאיון ממעצר הבית אצל סבו.
הוא הוסיף: "עם ישראל ואני בתוכו יצא לדרום ב-7 באוקטובר להילחם בעוטף להציל אזרחים ולעצור את המחבלים. בשבת בבוקר בשמחת תורה הצבא לא היה ולא הגיע להציל מאות ישראלים שנטבחו, ואלפים שהסתתרו בממ״ד והתפללו שהצבא יבוא להציל אותם. אף אחד לא הגיע".
על כך אמרה אימו של אופיר: "הבן שלי סיכן את חייו, נסע לחזית הלחימה מול המחבלים, הציל חיים ומנע חטיפת גופות ולחם לצד לוחמי יחידה עילית. הצבא לא היה שם, היו המון-המון ישראלים שיצאו לדרום להציל אזרחים". האם היא מרצה באוניברסיטת רייכמן, מומחית לסיוע באזורים מוכי אסון ופועלת שנים במדינות ערב במיזמים שונים.
גורם בכיר במשטרה אמר ל-ynet: "אנחנו מודאגים מאוד מההסתה הפרועה ברשתות נגד השוטרים והפרקליטים הקשורים לחקירה״. במשטרה רואים בחומרה את השיימינג בימים האחרונים, ולדברי הבכיר, "החוקרים, כמו גם הפרקליטות, עושים את העבודה שלהם בשם מדינת ישראל. הפרקליטות הנחתה את המשטרה לפתוח בחקירה בחשד לרצח - וחוקרי ימ"ר תל אביב ביצעו את עבודתם. אין שום סיבה לשיימינג שגובל בהסתה עם פרטים לא נכונים".