זה אמנם הסתיים בפשרה, אך לא מנע את העקיצות בטוויטר דקה לאחר מכן. בקואליציה רצו להצביע הלילה (בין שני לשלישי) על חוק שיממן שני שליש מהלימודים ללוחמים, בעוד באופוזיציה התעקשו על מימון 100% שכולו מתקציב המדינה - הצדדים נפגשו באמצע והצביעו ברוב מוחלט של 107 חברי כנסת על ההסתייגות שקובעת שהמדינה תממן 75% מהלימודים עבור לוחמים וחיילים נוספים.
מיד לאחר ההצבעה שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ יאיר לפיד חגגו בציוצים את "ניצחון החיילים", כלשונם. גנץ הסתפק בציוץ קצר: "חיילי צה"ל ניצחו!", בעוד לפיד האריך מעט: "הלוחמים ניצחו! הכסף יגיע ללוחמים שלנו כבר בסמסטר הקרוב. לוחמי צה"ל - זה בשבילכם". ראש הממשלה נפתלי בנט גם הצטרף לשורת המברכים על אישור הכנסת לאחר ההסכמות עם האופוזיציה: "עשינו את זה! חוק 'ממדים ללימודים' עבר בקריאה שנייה ושלישית וייכנס לתוקף מיידי. אנחנו אוהבים אתכם לוחמים יקרים".
ובזמן שבקואליציה שמחו שהחוק עבר ומנע מהם מבוכה נוספת, באופוזיציה לא ויתרו על העלאת ההסתייגות על מימון 100% מהלימודים במליאה בהצבעה שמית. אותה הצבעה שמית, שבה בכירי הממשלה התנגדו, תורגמה כמעט מיד לסרטון בעמודי הרשתות החברתיות של ראש האופוזיציה בנימין נתניהו. "העלינו להצבעה את הצעתנו ל-100% ללוחמים כי מגיע להם 100%", כתב. הוא פירט כיצד הצביעו המפלגות מגוש הימין באופוזיציה וכיצד מנגד הצביעו בקואליציה - יחד עם הרשימה המשותפת: "אני, כל הליכוד וגוש הימין - בעד! נפתלי בנט, יאיר לפיד, בני גנץ, אחמד טיבי ואיימן עודה - נגד".
בקואליציה התקשו למצוא את הרוב במשך שעות ארוכות. יו"ר רע"מ מנסור עבאס התחייב לתמוך בהצבעה - אך לא הייתה ודאות לגבי שאר חברי סיעתו ומידת התחייבותם למשמעת הקואליציונית. גם תמיכתה של עידית סילמן - שפרשה מהקואליציה - לא הייתה מובטחת. הצעת החוק הסופית, עם ההסתייגות, אושרה בסוף ברוב של 55 תומכים מהקואליציה מול 6 מתנגדים מהאופוזיציה, כשיתר 59 חברי כנסת מהאופוזיציה והקואליציה לא השתתפו בהצבעה בקריאה שלישית, אותה הפכה הרשימה המשותפת להצבעת אי-אמון.
בציוץ לאחר שהושגה הפשרה כתב נתניהו: "אחרי שממשלת ההונאה הזאת הוכיחה שהיא תלויה ברע"מ וברשימה המשותפת, רק אז הגיע גנץ, הודה בכישלון והסכים לדרישתנו להעלות את המלגות ללוחמי צה"ל. זאת ההוכחה שצדקנו מההתחלה - שללוחמים שלנו מגיע יותר, ושהממשלה הזאת מסוכנת לישראל וצריך להחליף אותה באופן מיידי".
חבר הכנסת יואב קיש מהליכוד, שהיה ממובילי הקו המתנגד לתמיכה בהצעת הקואליציה בליכוד, כינה את הקואליציה "אנטי-ציונית שלא מסוגלת להעביר חוק עבור הלוחמים". הוא המשיך: "העלנו את המימון של הלוחמים ל-75% וההסתייגות שלנו התקבלה. נמשיך עד שהלוחמים יקבלו 100%!". לציוץ הוסיף תמונה עם מובילי מחאת הלוחמים, שהגיעו למשכן הכנסת אתמול כדי להפעיל לחץ על חברי כנסת הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה. מובילי המחאה נועדו גם עם בנט ונתניהו.
קצת אחרי חצות עלה במפתיע גנץ לדוכן הנואמים במליאה עם הצעת פשרה לליכוד שגובשה יחד עם רה"מ נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד. שר הביטחון הציע כאמור להעלות את המימון ל-75% ולהעביר מיידית את הכסף ללוחמים. בליכוד התכנסו להתייעצות על ההצעה, אותה כינה אחד מחברי הכנסת במפלגה "סולם טוב כדי לרדת מהעץ שטיפסנו עליו".
בשבוע שעבר הודיעה סיעת הליכוד כי החליטה פה אחד שלא לתמוך בהצעת החוק במתכונתה הנוכחית. ההצעה שהעלתה הקואליציה קובעת כי שכר הלימוד ימומן בהיקף של 66% והיתר מהפיקדון שלו זוכים החיילים כשהם משתחררים. בליכוד דרשו שהמלגה תממן 100% משכר הלימוד - ושכספי הפיקדון ישמשו את החיילים המשוחררים למטרות אחרות.
הלילה המפלגה הסכימה להתפשר, ואמרה עם סיום ההתייעצות כי השיגה "ניצחון לליכוד". במפלגה אמרו כי "המאבק שלנו הביא להעלאת המלגות ללוחמי צה"ל. ההחלטה התקבלה באישור כל ראשי בלוק הימין", וכי עם שובה לשלטון תשנה את החוק ל-100% מימון מטעם המדינה.
גם במפלגות החרדיות ובציונות הדתית הערימו קשיים על הליכוד כשהתעקשו שלא יצביעו יחד עם הקואליציה. יו"ר "הציונות הדתית" בצלאל סמוטריץ' כתב: "אחרי שחיזר מהבוקר אחרי אצבעותיהם של רע"מ וזועבי, גנץ עלה לדוכן והודה בפה מלא בכישלון ובעובדה שהוא חבר בממשלה ללא רוב ציוני, ממשלה שלא יכולה להעביר ללא האופוזיציה שום חוק ציוני או חוק למען לוחמי צה"ל. ולכן את הממשלה הזו צריך להפיל באופן מידי ולהחליף בממשלה יהודית, ציונית ולאומית".