בזמן שצה"ל פועל בג'נין, ישנה מטרה שנמצאת דווקא מחוץ לעיר - שמירת שאר ערי הגדה מחוץ לסבב הלחימה. בערים כמו רמאללה וחברון שגרת החיים נמשכת. ההזדהות המרכזית עם מחנה הפליטים ג'נין היא במחנות פליטים אחרים בשאר יהודה ושומרון, כמו מחנה הפליטים דהיישה, שהכריז על שביתה יחד עם ג'נין ושכם.
כבר עם מכת הפתיחה הבהירו בצבא כי המבצע מתוכנן וממוקד, ומתרחש בלב מחנה הפליטים. יתרה מכך - בצה"ל הדגישו בפני הרשות הפלסטינית כי יעדי המבצע הם אותם מחבלים חמושים שגורמים לסבל עבור האזרחים הפלסטינים. השמירה על הדיפרנציאליות בין הערים באה לידי ביטוי במספרים.
החל משעות הבוקר נכנסו לעבוד בשטח ישראל 63,363 פועלים פלסטינים, מהגדה והערים הפלסטיניות. בנוסף, נכנסו 14,774 פועלים מהגדה כדי לעבוד בשטחי ההתיישבות ביהודה ושומרון. גם מול רצועת עזה נשמר עקרון בידול הזירות, עם כניסה של כ-7,600 פועלים לישראל.
במהלך הלילה, אחרי שצה"ל פתח במבצע, התרחשו מספר אירועי הפרות סדר בערי הגדה. באחת מהן, סמוך לרמאללה, נהרג פלסטיני אחד. נסיבות האירוע נבדקות. למרות הפרות הסדר, מדובר עדיין באירועים נקודתיים עם מעט מאוד משתתפים. עד כה לא זוהו קריאות ברחבי הערים הפלסטיניות לצאת ולהתעמת עם הכוחות.
מלבד כמובן פגיעה בחיילי צה"ל, החשש במערכת הביטחון הוא מאירוע שיגרור פגיעה בחפים מפשע. אירוע כזה מסמנים בצבא כמקרה שעלול לגרור תגובה המונית ברחוב הפלסטיני, שיכולה לכלול הפרות סדר המוניות וגם התגברות של פיגועים. לכן, צה"ל משקיע מאמצים רבים לדייק את הפעילות בג'נין. עד כה רואים כי הדיוק בפעילות, שמגיע מעומק מודיעיני של שב"כ, מאפשר את ההבדלה בין טרור לאוכלוסיה.