כחודש לאחר שחדל להיות ראש הממשלה וכ-12 שנה לאחר שהחל את הקדנציה השנייה שלו בתפקיד - הארוכה ביותר בתולדות ממשלות ישראל - יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו פינה הלילה (בין שבת לראשון) את המעון הרשמי ברחוב בלפור בירושלים.
משפחת נתניהו עזבה את המעון מעט לאחר חצות. על הפינוי כעת של המעון סיכם נתניהו עם מחליפו בתפקיד, ראש הממשלה נפתלי בנט, אולם אז השניים סיכמו שהוא יפנה את המעון עד לשבת. לקראת הפינוי יצאה כבר מהמעון משאית הובלה אחת ביום חמישי, והבוקר תצא משאית הובלה נוספת. משפחת נתניהו תתגורר בביתה הפרטי בקיסריה עד לשיפוץ ביתה ברחוב עזה בבירה, שבו התגוררו בני הזוג נתניהו וילדיהם עד כניסתם למעון ראש הממשלה ב-2009.
משפחתו של ראש הממשלה בנט לא תעבור למעון ראש הממשלה ברחוב בלפור, ותמשיך להתגורר בביתה הפרטי ברעננה. בנט עצמו מתכוון לישון במעון כמה פעמים בשבוע, בעיקר בימים שבהם יסיים לעבוד בשעות מאוחרות. לפי ההערכות, הוא יישן בבית בבלפור לא יותר מפעמיים-שלוש בשבוע. עם זאת, הוא מתכוון לקיים במקום פגישות רשמיות.
עם העזיבה של משפחת נתניהו את הבית, הוא יעבור שיפוץ שכולל טיח, צבע וניקיון. במקביל, שב"כ ביקש להוציא לפועל שיפוץ מנסיבות ביטחוניות בעלות של בין 10 ל-15 מיליון שקל. הבקשה של שב"כ כוללת שיפור של המיגון בבית ואמצעים נוספים. בשנים האחרונות הוכנה תוכנית לשיפוץ הבית בבלפור שגם תוקצבה במיליוני שקלים ואף נקבע לה תאריך, אך הדברים נתקעו בגלל הבחירות ולאחר שמשפחת נתניהו התנתה את היציאה מבלפור לטובת השיפוץ בכך שהמדינה תשפץ עבורה את הבית בקיסריה.
בשנים האחרונות הפך המעון הרשמי של ראש הממשלה בירושלים לסמל, במיוחד לנוכח ההפגנות הרבות בסמוך לו נגד נתניהו, בעקבות החשדות נגדו שהפכו בהמשך לכתב אישום. לאחר שנתניהו חדל להיות ראש הממשלה כמה ממתנגדיו הבולטים דרשו שיפנה במהירות את המעון הרשמי. מקורביו של נתניהו הגיבו בטענות משלהם ולפיהן גם לקודמו בתפקיד, אהוד אולמרט, נדרשו שבועות ארוכים לפנות את המעון.
אולמרט דחה את הטענות הללו ואמר בחודש שעבר ל-ynet: "למיטב זיכרוני עזבנו אחרי ארבעה או חמישה ימים, לא זוכר במדויק. אבל לא מעבר לזה". לפי כתבות מאותה תקופה, אולמרט עבר מבלפור לבית שקנה ביישוב מוצא "מיד לאחר חג הפסח", שחל אז ב-9 באפריל. כלומר כ-10 ימים אחרי השבעת הממשלה.
בחודש שעבר, עוד לפני הסיכום שהושג בין נתניהו לבנט על הפינוי כעת, דווח כי כמה שעות לפני השבעת הממשלה החדשה הגיע משלוח גדול של שתייה קלה למעון בבלפור בשווי 6,000 שקל - על חשבון קופת המדינה. לפי מקורות במשרד ראש הממשלה, המשלוח הוזמן באותו היום, שעות ספורות לפני שעל פי הנחיית היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, שלומית פרגו ברנע, המדינה הפסיקה לממן את הוצאות המזון של משפחת נתניהו. לפי מקורות אלה, מי שהזמין את המשלוח ביקש לנצל את העובדה שחשבון ההוצאות עדיין משולם על ידי המדינה.
מעון ראש הממשלה שזכה לשם "בלפור" משמש מאז שנת 1974 כביתו של ראש ממשלת ישראל. "בית אגיון" ממוקם בשכונת טלביה על גבול שכונת רחביה בירושלים ברחוב סמולנסקין 9 פינת רחוב בלפור. לרחוב יש למעשה שלוש יציאות: לרחוב בלפור, סמולנסקין ושדרות בן-מימון המתחברות לדרך עזה.
המבנה מחופה באבן ירושלמית, ובתוכו חצר פנימית - פטיו - שבה מתקיימים כל האירועים במעון ראש הממשלה - בין אם מסיבות עיתונאים עם ראשי מדינות ובין אם מפגש עם שרים וחברי כנסת או ראשי סניפים שראש הממשלה מזמין לפגישות עמו.
הבית נבנה עבור סוחר יהודי-יווני בשם אדוארד אגיון, מעשירי אלכסנדריה בשנות ה-30 של המאה ה-20. את הבית תכנן האדריכל ריכרד קאופמן, והוא נבנה בין 1936 ל-1938. בשנת 1941 התגורר בבית מלך יוגוסלביה פטר השני למשך חודשיים, ובזמן מלחמת העצמאות אפשר אגיון להשתמש במבנה לטובת בית חולים ללוחמי אצ"ל.
בשנת 1952 רכשה מדינת ישראל את הבית, כדי שישמש מעונו הרשמי של שר החוץ, והשר משה שרת, לימים ראש הממשלה, היה הראשון שהתגורר בו. בשנת 1974 החליטה ממשלת ישראל להעביר את בית ראש הממשלה לבית אגיון, ובשנות ה-90' נבנתה חומה סביב הבית משיקולי אבטחה.
במאי בשנה שעברה העלה יאיר נתניהו, בנו של בנימין נתניהו, סרטון לחשבון הטוויטר שלו ובו הציג מצב מוזנח בקומת המגורים של משפחת נתניהו, בקומה השנייה של מעון ראש הממשלה. בתיעוד של נתניהו הבן נראו סימני רטיבות, עובש, קירות מתפוררים, סדקים בקירות ובמשקופים.
פורסם לראשונה: 23:16, 10.07.21