הושגה הסכמה הערב (רביעי) על פרטי עסקת החטופים. לאחר כיפופי ידיים אחרונים ואחרי שהמשברים שנרשמו ברגע האחרון נפתרו, בכיר ישראלי ובכיר אמריקני עדכנו: "המשבר נפתר - יש הסכם". גם בערוץ המצרי "אל-קאהרה אל-אחבאריה" עדכנו כי הושגה הסכמה "בעקבות מאמצי המתווכות, אחרי שעות של עבודה קשה". כמו ציין הערוץ כי "הצהרה משותפת תפורסם בקרוב".
לטובת אישור העסקה, הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס מחר בשעה 11:00, ומיד לאחר תתקיים ישיבת הממשלה, שבסופה תתפרסם רשימת האסירים שישוחררו במסגרת ההסכם. בצה"ל נערכים להחזרת החטופים, והשם שניתן למבצע הוא "כנפי דרור".
משלחת המו"מ הישראלית, בהובלת ראש המוסד דדי ברנע, צפויה להישאר הלילה בדוחא כדי להשלים את המגעים על יישום ההסכם, וכדי לסגור את רשימת האסירים שישוחררו במסגרת העסקה, בהם גם מחבלים רוצחים. כעת, נותר לסגור גם שורה של פרטים טכניים, ורק עם שובה של המשלחת ארצה ניתן יהיה לכנס את הקבינט, כך שתיתכן דחייה בשעת ישיבת הממשלה.
למרות שלפי דיווחים שונים, וכך גם לפי פרטי ההסכם שנחשפו, תהיה נסיגה מלאה של כוחות צה"ל מהרצועה, בלשכת רה"מ מסרו: "לאור העמידה התקיפה של ראש הממשלה נתניהו, חמאס התקפל בדרישתו ברגע האחרון לשינוי פריסת הכוחות בציר פילדלפי. עם זאת, נותרו עדיין מספר סעיפים לא סגורים במתווה, ואנו מקווים שהפרטים ייסגרו הלילה". דובר רה"מ עומר דוסטרי אף ציין כי "הדיווחים על 'נסיגה מציר פילדלפי' הם שקר מוחלט'. ראש הממשלה נתניהו לא ויתר על מילימטר מהשליטה הישראלית בציר פילדלפי".
יש לציין כי לפי ההסכם שנחשף, ישראל תצמצם בהדרגה את הכוחות בציר פילדלפי במהלך השלב הראשון של העסקה - ותשלים את הנסיגה לא יאוחר מהיום ה-50.
בין ראשון המברכים היה נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ, שאמר בשבועות האחרונים כי אם לא תושג עסקה לפני השבעתו "יהיה גיהינום". "יש לנו עסקת חטופים במזרח התיכון. הם ישתחררו בקרוב". אחר כך פרסם טראמפ פוסט נוסף, שבו הבטיח לעבוד יחד עם ישראל ובעלות בריתה של ארה"ב כדי לוודא שעזה "לעולם לא תהפוך למקום מבטחים עבור הטרור", כתב ברשת החברתית שלו.
33 חטופים ישוחררו ב-6 שבועות, תחילה נשים וילדים
לפי תקציר רשמי של פרטי העסקה, שנחשף הערב, השלב הראשון יימשך שישה שבועות, והוא יכלול נסיגה הדרגתית של כוחות צה"ל ממרכז הרצועה וחזרתם של הפלסטינים העקורים לצפונה. חמאס ישחרר 33 חטופים, בהם כל הנשים, גם החיילות, ילדי משפחת ביבס וגברים מעל גיל 50 - כשבכל שבוע ישוחררו לפחות שלושה. מבין 33 החטופים, מי שלא ישוחררו בפעימות ישוחררו ביום האחרון של השלב הראשון. ביום הראשון ישוחררו 3 חטופות אזרחיות וביום השביעי חמאס ישחרר ארבע חטופות אזרחיות נוספות.
כמו כן, לפי ההסכם, תחילה ישתחררו כל החטופים החיים ואז החללים. חמאס ישחרר קודם את החטופים מתחת לגיל 19, החטופות ואז את הגברים המבוגרים. עבור כל אזרח חטוף ישראל תשחרר 30 אסירים פלסטינים ו-50 אסירים עבור כל חיילת. בנוסף, עד סוף השלב הראשון ישראל תשחרר את כל האסירות הפלסטיניות והילדים שמתחת לגיל 19 ושנעצרו מאז 7 באוקטובר אשתקד.
בשבוע השישי ישוחררו הישאם א-סייד ואברה מנגיסטו, שיהיו בין 33 החטופים. ישראל תשחרר באותו שבוע 47 אסירים מעסקת שליט שנעצרו מחדש.
כפי שדווח בימים האחרונים, מספר הפלסטינים שישוחרר תלוי בחטופים שישוחררו ובמצבם, ויעמוד על 1650-990. את יישום העסקה בהתאם להסכמות, יבטיחו קטאר, מצרים וארה"ב.
בעסקה מפורטים שלבי נסיגת כוחות צה"ל מהאזורים השונים ברצועה. בין היתר תהיה הפסקה זמנית של פעולות צבאיות משני הצדדים ונסיגת הכוחות הישראליים מזרחה, הרחק מהאזורים המאוכלסים בצפיפות, בהם גם ציר נצרים. בנוסף, תהיה הפסקה זמנית של תנועה אווירית ברצועת עזה למשך 10 שעות ביום ולמשך 12 שעות בימים שבהם ישוחררו חטופים.
ביום השביעי בשלב הראשון יחזרו העקורים הפלסטינים לאזורים שמהם התפנו, "בלי נשק בעת החזרה", יהיה חופש תנועה ללא מגבלות בכל אזורי הרצועה וכך גם יוכנס סיוע הומניטרי בלי הגבלה.
המשא ומתן על השלב השני יתחיל עד היום ה-16 של השלב הראשון, ובמהלכו צפויים להשתחרר כל יתר החטופים החיים, בהם גם החיילים - אז גם תיכנס לתוקף הפסקת אש קבועה ותהיה נסיגה מלאה של כוחות צה"ל. בשלב השלישי, ישחררו כל החטופים החללים, ולפי ההסכם יתחילו השיקום והבנייה מחדש של הרצועה בפיקוח של מצרים, קטאר והאו"ם.
כיפופי הידיים של הרגע האחרון
גם אחרי שבצהריים אמר גורם ישראלי שחמאס "נתן אור ירוק" לעסקה וגורמים נוספים פיזרו אמירות חיוביות, עד הדקה האחרונה נאלצו המתווכות לפתור משברים של הרגע האחרון. גורם פלסטיני אמר לרויטרס שחמאס נתן אישור בעל פה לעסקה, אך "ממתין למידע נוסף כדי למסור הסכמה סופית בכתב". אז גורם מדיני ישראל בכיר אמר כי צוות המשא ומתן עדכן שחמאס "החליט ברגע האחרון להציב דרישות חדשות - הפעם ביחס לציר פילדלפי".
תוך זמן קצר יצאו דיווחים מקטאר על כך שמשלחת חמאס נקראה ללשכתו של ראש הממשלה מוחמד אל-ת'אני - לטובת "דחיפה סופית" לעבר הסכמתם. בישראל הסבירו כי הצדדים הגיעו לשלבי סגירת העסקה, אבל חמאס עדיין לא חתם כי דרש להכניס תיקונים, שישראל סירבה להם. אחרי אותה פגישה, כאמור, יצאו ההודעות על כך שהושגה עסקה.