זן הדלתא מתפשט בעוד ועוד יישובים בישראל - ופוטנציאל להתפרצות חמורה ברמת גן: מאות ילדים מ-21 גנים שונים ברמת גן נשלחו אתמול (שני) לבידוד ביתי אחרי שנחשפו לחולת קורונה מאומתת - מדריכת ספורט שעברה בין כל הגנים השונים. במקביל, נכון לשעה 22:16 אובחנו אתמול 3,161 נדבקים חדשים בקורונה. המספר הזה - הגבוה מאז 10 במרץ - אינו סופי וצפוי להתעדכן כלפי מעלה. במקביל, כתב ynet שהתלווה לסיור אכיפה של המשטרה בגרנד קניון בחיפה - עיר כתומה - שמע בעיקר תירוצים של מפירי ההנחיות לשוטרים.
שיעור החיוביים גבוה ועומד על 3.79% מתוך כ-93 אלף בדיקות, לא כולל את בדיקות הסקר. 13 יישובים בישראל כבר מוגדרים אדומים, ועשרות נוספים כתומים. נתונים מדאיגים אלו פורסמו לקראת דיון בקבינט הקורונה שאותו יכנס אחר הצהריים ראש הממשלה נפתלי בנט. הוא כבר מכין את הקרקע למגבלות חדשות מחשש לסגר בחגים.
בנט שוחח עם השרים ואמר להם ש"ייתכן שנידרש לצעדים קשים יותר" - ובין היתר מדובר על מגבלה על התקהלויות והטלת חובת עטיית מסכות בהתקהלויות של יותר מ-20 אנשים במרחב פתוח. הדברים מגיעים אחרי שמנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש כינה את המצב "מדאיג", וב"ידיעות אחרונות" פורסם כי גורמים במשרד הבריאות מזהירים מסגר בחגי תשרי.
מדריכת הספורט ברמת גן נמצאה מאומתת לקורונה אתמול, אחרי שבימים האחרונים העבירה שיעורים בקייטנות שב-21 הגנים שהוכנסו לבידוד. כתוצאה מכך ייאלצו ההורים, גם המחוסנים שבהם, להישאר עם ילדיהם בבית - שכן מדובר בילדים רכים שעדיין לא יכולים להישאר ללא השגחת מבוגר.
מעיריית רמת גן נמסר שכל אחד מהילדים בבידוד יקבל פאזל והקדשה מראש העיר. "העירייה מאחלת בריאות לכולם ותשלח למאות הילדים שבבידוד מחווה ואיגרת מראש העיר", מסרו.
לפי נתוני משרד החינוך (הנכונים לאתמול בצהריים) 6,228 תלמידים ו-66 אנשי חינוך מאומתים לקורונה. כ-28% מהמאומתים הם תלמידי החטיבות העליונות (כיתות ז'-י"ב), כ-50% הם תלמידי בתי הספר היסודיים וכ-22% הם ילדי הגנים. 49,874 תלמידים ו-2,451 אנשי חינוך שוהים בבידוד, ובסך הכול כ-52,325 איש מבודדים בכלל מערכת החינוך.
נכון לשעות הערב המוקדמות אתמול, בישראל ישנם 20,437 חולי קורונה פעילים - עלייה משמעותית לעומת פחות מ-200 לפני כחודשיים. כפי שצוין, ברחבי ישראל ישנם 13 יישובים אדומים ו-35 כתומים - והמספרים הולכים וגדלים מיום ליום. על פי דף הנתונים של משרד הבריאות, היישובים האדומים הם חצור הגלילית, עפולה, סכנין, חריש, כיסרא-סמיע, בת חפר, בית שאן, קריית מוצקין, נתיבות, בת ים, כפר ברא, אור עקיבא וכפר יונה. כמה יישובים אחרים, שמוגדרים כעת כתומים, קרובים מאוד להיות אדומים גם הם.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי העיר שבה מתגוררים הכי הרבה חולים פעילים היא תל אביב, שבה 1,381 מהתושבים נחשבים כ"חולים פעילים". לאחר מכן נמצאת נתניה עם 1,234 חולים פעילים, בחולון 710, בראשון לציון 694, בפתח תקווה 687, בבת ים 602, בחיפה 505, ברמת גן 461 ולאחר מכן נמצאת ירושלים, העיר עם מספר התושבים הגבוה במדינה, עם 456 חולים פעילים.
עוד עולה מהנתונים כי בבאר שבע ישנם 429 חולים פעילים, בחדרה 401, באשדוד 390, ברחובות 340, בפרדס חנה כרכור 291, בהרצליה 289, בעפולה 285, בכפר סבא 268, באשקלון 259, בבני ברק 207, ברמלה 195, ברעננה 194, בנהריה 180, בקריית גת 176, במודיעין מכבים רעות 170, ביבנה 166, בראש העין 166, בהוד השרון 165, בקריית ים 158, בקריית מוצקין 153, בלוד 144, ברמת השרון 141, בנתיבות 136, בסכנין 121, בקריית אונו 119, באור יהודה 118, באילת 116, בכפר יונה 115, בגבעתיים 115, בקריית מלאכי 109, בעכו 109 ובגדרה 100.
נכון לשעה 22:16 אמש, אתמול אובחנו 3,161 נדבקים בקורונה בישראל - שיא יומי מדאיג מאז מרץ, במיוחד לאור העובדה שמדובר בנתונים לא סופיים שצפויים עוד להתעדכן בבוקר. שיעור החיוביים ללא בדיקות סקר עומד על 3.79% - נתון גדול באופן משמעותי מהנתונים בחודשים האחרונים. 10 חולי קורונה נפטרו מאז שלשום - תשעה מהם שלשום ואחד אתמול. מאז פרוץ המגפה נפטרו בישראל 6,486 חולי קורונה.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי 387 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ, 217 מהם במצב קשה. מדובר בעלייה קלה לעומת מספרם אתמול בבוקר. מספר המונשמים עומד על 43. קבינט המומחים שהתכנס אתמול העריך כי ללא שינוי בקצב התחלואה, בעוד שלושה שבועות תתמודד ישראל עם 150 חולים קשים מדי יום - יותר משיא הגל השלישי.
"המסכה פשוט נפלה לי": מצעד התירוצים בחיפה
בינתיים, נראה שהמשמעת הציבורית להנחיות הקורונה בחלקה עדיין רופפת, ומסכות על הסנטר הן עניין שבשגרה עבור לא מעט אנשים. צוות ynet התלווה לפעילות אכיפה של המשטרה בגרנד קניון בחיפה, ושמע את ההסברים שקיבלו השוטרים שביקשו מהמבלים לעטות מסכה בהתאם להנחיות. "אני יודע שצריך לשים מסכה, אבל שכחתי אותה בכיס" ו-"שמתי את המסכה כמו שצריך על הפה והאף, אבל היא פשוט נפלה לי" היו התירוצים הנפוצים.
בסיור האכיפה המשטרתי בקניון השתתפו פקד מולי פינטו, סגן קצין סיור תחנת חיפה, רס"ל ליאור דהן, סמ"ש פהים חכרוש, והשוטרות סמ"ר לינדה וקסלר וסמ"ר יובל בן עזרא - שתיהן מהיחידה לאכיפת קורונה. הצוות עבר את שלוש קומות הקניון ובדקו שכולם עוטים מסכות כנדרש. "הערב הזה אנחנו עוסקים יותר בהסברה", הסביר פקד פינטו. "אנחנו לא נגד האנשים. אנחנו מעירים להם כשהם חובשים את המסכה לא כמו שצריך".
לדברי פינטו, "בכמה מקרים, כשראינו דברים יותר אקוטיים כמו אנשים ששכחו את המסכה, חילקנו גם דו"חות - כל אחד על סך של 500 שקלים. ממה שראינו בשטח, אפשר לומר שהרוב המוחלט הוא בהחלט ממושמע ונשמע להנחיות. אנשים דואגים לעצמם ולבני המשפחות שלהם".
כך למשל, באחד המקרים הבחינו השוטרים בקומה השנייה של הקניון בנציג מכירות בדוכן של הוט שלא עטה מסכה כפי שצריך. הם העירו לו והוא השיב: "המסכה פשוט נופלת כשאני מדבר עם אנשים". במקרה הזה השוטרים הסתפקו בהערה שיעטה מסכה על האף כמו שצריך.
"אני עובד שמונה שעות בערך בקניון, וקשה להיות כל הזמן עם מסכה על הפנים", הסביר המוכר תומס ניקרסוב, ואמר שכבר קיבל בעבר דו"ח על כך שנפלה לו המסכה אל מתחת לאף. "המסכה לפעמים לוחצת, אני צריך אוויר. המקום לא תמיד עם מזגן. אנשים צריכים לנשום לפעמים. כשאני מדבר עם אנשים היא נופלת".
אילת מירובסקי, תושבת חיפה שהגיעה לקניון עם בנה, חבשה את המסכה כשזו מכסה את פיה ואפה - וכך גם בנה. "אני חושבת שטוב שיש אכיפה של המשטרה בכל מה שקשור לחבישת מסכות במקומות סגורים", אמרה מירובסקי. "רק ככה ישמרו. הייתי השבוע בשכונת הדר, אנשים עלו לאוטובוסים בלי מסכות וזה היה ממש נורא. בתקופה הזאת לא יצא לי להעיר לאנשים שלא חובשים מסכה, אבל בהתפרצות המגפה הקודמת והעלייה בתחלואה הערתי לאנשים".
פורסם לראשונה: 23:27, 02.08.21