בית משפט השלום בתל אביב הציע היום (שלישי) לענבל אור לעבור תסקיר לפני קבלת גזר הדין שלה, שצפוי להיות בין 8 ל-12 שנים בכלא. אחרי שנעצרה בבאר שבע, שם הסתתרה לאחר שלא הגיעה להכרעת הדין שלה בביהמ״ש בחמישי הקודם, אור הגיעה היום באיחור של יותר משעה לדיון שלב הטיעונים לעונש, שאליו התבקשה להגיע על-ידי השופטת דנה אמיר.
בשישי האחרון הגיעה אור לבית המשפט בליווי משטרתי, לאחר שנעצרה. היא בילתה לילה במעצר, והדיון להכרעת גזר הדין, שהיה אמור להתקיים יום לפני כן, נקבע מחדש.
ענבל אור בבית המשפט השלום תל אביב, בשבוע שעבר
(צילום: ליאור אוחנה, עידו ארז)

בפרקליטות ציינו במהלך הדיון שהתקיים בשישי כי "מתחילת ההליך בבית המשפט, אור לא לקחה לעצמה ייצוג משפטי, ובכלל זה סירבה לייצוג של סנגוריה ציבורית, ופעלה לייצג את עצמה. זאת לעיתים תוך הפרעה לניהולם התקין של דיונים או היעדרות מהם. הפרקליטות סמכה ידיה בעניין זה על החלטות רבות ומנומקות של בית המשפט לאורך ההליך, הנוגעות להיבטים של היעדר הייצוג ושמיעת דיונים בהיעדרה של הנאשמת. בפסק הדין התייחס בית המשפט לעניין זה ואמר כי התרשם כי התנהלותה של אור הייתה מניפולטיבית".
2 צפייה בגלריה
ענבל אור בבית המשפט השלום תל אביב
ענבל אור בבית המשפט השלום תל אביב
ענבל אור בבית משפט השלום תל אביב
(צילום: אוראל כהן)
אור, שהגיעה באיחור כשעל ראשה כיסוי ראש, נשאה נאומים בפני חבריה בקהל. כשהתחיל הדיון, טענה שלא קיבלה את הכרעת הדין. בתגובה, השופטת שאלה את בא כוח המדינה, עוד לפני הטיעון הסדור, מהו העונש הצפוי. נציג הפרקליטות אמר שיש להם טיעון סדור, אבל במענה לשאלת השופטת - מתחם העונש הכולל לכל האירועים שיבקשו לגזור הוא שמונה עד 12 שנים בכלא. בתגובה, השופטת הציעה לנאשמת לקבל תסקיר.
כשחוקר זימן את אור לדיון הכרעת הדין, נזכיר, היא השליכה אותו על הרצפה. היום, בשלב הטיעונים לעונש, שאליו הצהירה שתגיע, היא נעדרה מהאולם, אך במקומה הופיעו מספר אנשים שאינם קשורים לתיק וצעקו במהלך הדיון: "מדינת ישראל היא תאגיד" ו"בושה על הפרקליטות" – מסרים שענבל עצמה צעקה גם במהלך הדיון.
2 צפייה בגלריה
ענבל אור ביציאתה מנווה תרצה, 2017
ענבל אור ביציאתה מנווה תרצה, 2017
ענבל אור ביציאתה מנווה תרצה, 2017
(צילום: טל שחר)
עו"ד רוי גורדון, נציג פרקליטות מיסוי וכלכלה, התייחס לנושא התסקיר ואמר כי מטרתו היא לבחון את אפשרות השיקום, אך לדבריו, "זה לא המקרה". הוא ציין כי הנאשמת הורשעה ב-15 אישומים חמורים ביותר, וכי גם כעת היא נוקטת גישה מתריסה, לא מראה שמץ חרטה או נטילת אחריות ומתנהלת באופן מניפולטיבי – כפי שניתן לראות, לדבריו, בהבאת קהל תומכים להיום.
כתב האישום נגד אור הוגש ב-2019, ולפיו היא מואשמת בהעלמות של עשרות מיליוני שקלים, וכן בגין ביצוע עבירות על חוק המע"מ, פקודת מס הכנסה, עבירות מרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחות וכלפי מנהל סניף בנק, וכן עבירות על חוק הגנת הצרכן. על-פי האישום, הסכום שהועלם ירד מ-150 מיליון שקלים ל-81 מיליון שקלים לאחר השימוע.