לאחר טבח 7 באוקטובר קצינים באמ"ן יצרו קשר עם ח"כ עמית הלוי (הליכוד) וסיפרו לו כי ישנו מחקר מודיעין גדול בנוגע למעורבות של "גורם זר" במתקפת חמאס, אך טענו שבאמ"ן מונעים את העברתו לדרג המדיני. כך נודע ל-ynet. ח"כ הלוי שאל באותה עת את המל"ל האם מסמך כזה מוכר, ונענה בשלילה. רק לאחר מכן פנו הקצינים אל הנגד ארי רוזנפלד, הנאשם בפרשת המסמכים הסודיים, והדגישו בפניו כי יש דחיפות להעבירו לראש הממשלה בנימין נתניהו. דבר קיומו של אותו מסמך פורסם לראשונה ב-ynet.
שישה אנשי מודיעין, מתוכם שלושה קצינים, חברו אחרי הטבח כדי לחבר מחקר גדול על מעורבות של גורם זר באירועי 7 באוקטובר. לתפיסתם, הדרג המדיני והצבאי היו שרויים בקונספציה לגבי אותו גורם זר, והייתה דחיפות לעדכן את בכירי צה"ל והדרג המדיני במחקרם. אנשי המודיעין, מיחידות שונות באמ"ן וכן מגוף ביון נוסף שנאסר בפרסום, ביקשו להעביר את המחקר לדרג המדיני אולם לטענתם נבלמו בתוך הצבא.
ל-ynet לא ידוע האם המסמך נבלם כטענתם או הועבר לדרג המדיני. הקצינים פנו כאמור אל ח"כ הלוי, שיתפו אותו בדבר המחקר וביקשו לוודא האם הדרג המדיני מודע לעניין. אחרי שח"כ הלוי פנה אל המל"ל ונאמר לו שלא מוכר מחקר כזה, אנשי המודיעין פנו אל רוזנפלד בבקשה כי יפעל להעביר את המסמך אל ראש הממשלה. רוזנפלד נעתר לבקשת הקצינים ונפגש עם דובר ראש הממשלה לעניינים ביטחוניים, אלי פלדשטיין, בבית הכנסת בבסיס הקריה בתל אביב, שם העביר לו חלק מהמסמך במטרה לידע את נתניהו בדבר קיומו.
לא ניתן לפרסם מי הוא אותו "גורם זר" שבעניינו עוסק המחקר, אך בנוגע למחקר כתב בדצמבר השופט עלאא מסארווה בהחלטה שהותרה לפרסום כי פלדשטיין שמר אותו כדי לעשות בו שימוש בדיון הציבורי שהתעורר בנוגע לחשיבות הישארות צה"ל בציר פילדלפי. השופט כתב כי "לגבי המסמך הנוסף, המשיב 1 (פלדשטיין - נ"ב) ידע שהוא מבוסס על ידיעות סודיות והוא החזיק אותו בביתו וחיכה לשעת כושר עד שהמסמך יהיה רלוונטי בהקשר הדיון על ציר פילדלפי".
ח"כ הלוי מסר בתגובה לפרסום של ynet: "ככלל, אני מעולם לא מתייחס לשיחות אישיות בפומבי, בטח לא לשמועות לא מבוססות על שיחות אישיות. דבר אחד ברור לגמרי, כל הפרסומים מהבוקר נועדו לדבר אחד - להמשיך את מסע הנקמה האכזרי של הפרקליטות וגופים נוספים בחייל הצדיק ארי רוזנפלד. זה חמור מאוד וההתעמרות בו חייבת להיפסק מיד".
ככל הידוע, פלדשטיין לא העביר את המסמך לראש הממשלה והוא נתפס בביתו ביום שנעצר. סנגורו של רוזנפלד, עו"ד אורי קורב, סיפר על כך בפני השופט שטיין בדיון אשר נחשף לבקשת ynet ו"ידיעות אחרונות". "שישה אנשי מודיעין, שלושה קצינים מיחידות שונות, יושבים יחד כי הם מזהים שיש קונספציה שגויה. הם יושבים וכותבים מחקר על פני עשרות עמודים, שמתחיל עוד ב-2018, כי להוכיח שהתפיסה לגבי גורם זר היא שגויה", אמר עו"ד קורב.
קורב אמר עוד כי "חיל המודיעין אומר להם 'תעצרו, אתם לא שמים את הלוגו של חיל המודיעין, אנו לא מוכנים לעמוד מאחורי המסמך. תכתבו דעה פרטית', אז הם כותבים מסמך 'דעה אחרת'. אחרים אומרים שהם רוצים להעביר את המחקר לדרג המדיני, ופותחים קבוצת וואטסאפ. לא קיבלנו את התוכן של הקבוצה, אך הם צחקו שם שיכניסו אותם לכלא אם יעבירו את המסמך לדרג המדיני".
עורך הדין התייחס לרס"ן שנעצר במהלך חקירת פרשה המסמכים ואמר כי "הוא אמר שראה לנגד עיניו את הנגדת ו', שלא יצאה מחוץ למערכת. יושבת קבוצת קצינים שרוצה בטובת המדינה ואוסרים עליה לשים לוגו, ומגיעה למסקנה שחיל המודיעין תוקע כך שהמידע לא יגיע לדרג המדיני. הם חושבים שהמסמך הנחסם בצה"ל כי זה מוציא שם רע לקצינים באמ"ן, ופונים לארי רוזנפלד שיעביר לנתניהו". קורב אמר עוד בדיון כי רוזנפלד העביר לפלדשטיין רק את העמוד הראשון של המחקר הגדול, ואמר לו לעדכן את נתניהו ואת המל"ל בדבר קיומו.
עו"ד עדי ארד מהפרקליטות התייחסה לכך בדיון, ואמרה כי "רוזנפלד פנה לפלדשטיין ורצה לבסס עימו קשר ארוך. הוא היה סבור שאמ"ן שרוי בקונספציה ושמסמכים שצריכים לעבור לדרג המדיני לא עוברים. הוא כתב בזמן אמת לחמיו ש'אני נגד המערכת', וחמיו ענה לו: 'צריך להפוך את המערכת מבפנים'. הוא כתב שצריך לפעול בנושא. בחודש ספטמבר הוא דיבר עם חברים שלו מאגף המודיעין, יש לו ביקורת, יש לו עמדה והוא פועל בתוכה. בזמן שהוא סבור שיש להוציא מידע הוא לא פונה לאף אחד מהמפקדים שלו, כולם נחקרו. עם מפקד אחד יש לו שיח שצריך אחרי חיסול סינוואר להוציא לתקשורת שעזה נחלשה".
באי כוחו של רוזנפלד, עורכי הדין אורי קורב, סיון רוסו ויהושע למברגר, מסרו: "קבוצת קצינים מדיסציפלינות שונות באגף המודיעין בצה״ל (אמ״ן מחקר, 8200, פיקוד דרום ועוד) כתבה מסמך מחקרי של עשרות עמודים המנתח ידיעות מודיעיניות בין השנים 2018 עד 2024 והגיעה למסקנה כי צה״ל מצוי בקונספציה שגויה ביחס לנושא ביטחוני קריטי מהמעלה הראשונה, הקשור למטרות המלחמה. כפי שהעידו בחקירותיהם, לנגד עיניהם עמדה הנגדת ו׳. העובדה שצה״ל ניסה לחסום את הגעת המסמך לדרג המדיני, לאחר אירועי 7 באוקטובר, היא מדאיגה ביותר ומעוררת מחשבות נוגות.
"הקצינים שניסו להעביר את המידע לדרג המדיני הצבאי ונחסמו על-ידי צה״ל, פעלו יחד עם ארי כדי ליידע את הדרג המדיני אודות המסמך. זאת כדי למנוע הישנות מקרה כדוגמת 7 באוקטובר שבו התרעות לא הגיעו לידיעת הדרג המדיני. הקצינים נעצרו ונחקרו בחקירות שב״כ בתנאים קשים ביותר ובהמשך שוחררו. הקצינים וארי פעלו בציר עוקף ופנו ישירות לדרג המדיני לכאורה בניגוד לפקודות וארי מתחרט על כך - עניין זה צפוי להתברר בבית המשפט. ארי, אדם שעומדת לו חזקת החפות - ושניסה לסייע לדרג המדיני במטרות המלחמה עדיין מוחזק במעצר קפקאי - עובדה שצריכה להדאיג כל אזרח בישראל. ההתנגדות למעצרו חוצת מחנות ומגזרים ואינה שאלה פוליטית. מדובר בסוגיה הנוגעת לזכויות אדם במדינה דמוקרטית".
סנגורו של הרס"ן במיל', עו״ד אפרים דמרי, מסר: "הכתבה הינה פייק ניוז ומבוססת על שקרים, ראייה חלקית מאוד של התמונה בקרב גורמים מסוימים, ובניית סיפור שגוי ומומצא לחלוטין. הקצין פעל להעביר את המסמך לגורמים מורשים ובערוצים מורשים בלבד. בלית ברירה, ולאחר שאנשי אמ"ן סירבו לחתום על המסמך והתנגדו לתוכנו, נדרש הקצין להציג את המחקר כמסמך 'דעה אחרת', אשר מביע עמדה שונה מזו של אמ"ן.
"בהתאם למחויב במצב שכזה, ועל פי הנהלים המקובלים, פעל הקצין להעברת המסמך לכל הגורמים המחויבים לקבלו, דרך הערוצים המסווגים, וזמן רב לפני שהגיעו לפלדשטיין, בהתאם לפרטים שפורסמו בכתב האישום. המסמך ותוכנו לא שותפו עם אף חבר כנסת, לא בעל פה ולא בכתב".