שרת החוץ השבדית אן לינדה הצליחה לרגש את שר החוץ יאיר לפיד עד דמעות וגרמה לו לבקש ממנה בהתרגשות אישור "לחבק אותה". לינדה הפתיעה את לפיד כאשר העניקה לו מסמך היסטורי שנמצא בארכיון הלאומי השבדי – ובו תיעוד של תעודת החסינות שהדיפלומט השבדי ראול ולנברג העניק לאביו של יאיר לפיד, טומי לפיד, ולסבתו של יאיר, קתרינה למפל. בזכות תעודת החסינות הזו שמכונה גם "דרכון ולנברג" ניצלו חייהם של השניים בהונגריה.
"הארכיון הלאומי מצא את התעודה הזו. גם חוקרים לא יכולים לקבל אותה. היא נדירה מאוד. אבל באישור מיוחד הצלחנו להשיג את המסמך הזה", אמרה לינדה ללפיד כאשר העניקה לו את המסמך. לפיד התרגש מאוד וכמעט השתנק. "זה בלתי יאומן. האם זה בסדר אם אני אחבק אותך? וואו. אני אקח את הזמן להראות את זה לאמי כי היא מאוד תתרגש. וואו. וזה ימוסגר במשרד שלי".
לפיד סיפר במסיבת העיתונאים המשותפת עם לינדה: "בבית הוריי יש קופסת עץ שבה אבי המנוח שמר כמה מזכרות ששרדו את השואה. יש שם טלאי צהוב שעליו האות J, יודה - יהודי, כמה צילומים ומכתבים שאיכשהו שרדו את המלחמה. ויש שם דרכון ולנברג". מסמך עמוס בחותמות ובחתימות מסולסלות, שנועדו להסתיר את העובדה שלראול ולנברג לא הייתה בעצם שום סמכות להעניק אותו לאבא שלי. אבל הוא עשה את זה. הוא נתן חסינות שבדית לאבא ולסבתא, לקח אותם תחת חסותו, והציל את חייהם. אם לא דיפלומט שבדי אמיץ אחד, גברתי, לא הייתי עומד כאן היום".
התעודה נחתמה על ידי ולנברג, דיפלומט שבדי ששירת בהונגריה, בשנת 1939 ומוזכר בה שמו המקורי של טומי לפיד: תומס למפל ואמו קתרינה למפל. ולנברג שהציל בשואה עשרות אלפי יהודים - הציל גם את חייהם של טומי לפיד ואמו. טומי לפיד סיפר בדיון שנערך בכנסת ב-2005 לציון פועלו של ולנברג: "בחורף 44', בדצמבר, אני הייתי מאלה שהייתה להם תעודת חסות שבדית וגם לאמא שלי. נייר צהוב עם צילום ועם הצהרה קצרה של ממשלת שבדיה שהיא נותנת חסותה ומבטיחה אחרי המלחמה לתת אזרחות לנושאי כתב חסות זה. מי שהיה להם... קיבל מקלט במה שנקרא הבתים השבדיים. גטו לכל דבר, אך מעל הבית התנוסס דגל שבדיה.
"בוקר אחד נכנסו לבית שלנו נאצים הונגרים עם הסרט של צלב החץ הירוק וציוו להתאסף בחצר. גברים לא היו, רק זקנים, ילדים ונשים והן אמרו שהן צריכות ללכת לעבודת כפייה. אבא שלי כבר אז היה במחנה מוות אבל אמא ואני היינו שם. אני הייתי בדיוק בן 13. ואז בא הרגע שאמא שלי נפרדה ממני וידענו שאני לא אראה אותה יותר. נשארתי בבית הזה לבד, בעצם כבר יתום. לעת ערב, אמא וכ-30 נשים שהלכו איתה חזרו לבית. ואמא אמרה לי, מאותם המשפטים שאתה לא שוכח לעולם, 'הוא הציל אותנו'. "ואני, בן 13 ידעתי שכאשר אמא אומרת... היא מדברת על ולנברג. השם שלו היה אגדה. השם שלו היה מלאך שמתהלך בתוך החורבן ומציל יהודים. השם שלו היה התקווה האחרונה להישאר בחיים. ואכן הוא הציל את אמא והוא הציל עוד 30 נשים מהבית והוא הציל עוד אלפי יהודים בבודפשט ואחר כך אנחנו לא הצלנו אותו".
שרת החוץ השבדית הגיעה לביקור ראשון של שר חוץ שבדי בישראל מזה 10 שנים. הביקור הזה מסמל את סיום המשבר הדיפלומטי בין שתי המדינות שבמהלכו היה נתק מוחלט של 8 שנים בין שרי החוץ וזאת לאחר ששבדיה הכירה במדינה פלסטינית ובתגובה ישראל החזירה את השגריר שלה להתייעצויות ומאז מנעה משרת החוץ הנוכחית והקודמת להגיע לביקור בישראל . לפיד ולינדה סיימו את המשבר הדיפלומטי בשיחת טלפון ערב יום הכיפורים.
לפיד אמר במסיבת העיתונאים המשותפת: "בין שבדיה וישראל יש ידידות עמוקה ורבת שנים, עם קשרי מסחר ותרבות ענפים. יש גם לא מעט ויכוחים. בשנים האחרונות הוויכוחים האלה גרמו לנו להתרחק. היום אנחנו משנים את זה. בשיחות ביני לבינך גבירתי השרה, סיכמנו שידידים לא חייבים להסכים בכל דבר. בעיני חלק מהחברות היא היכולת לשמוע ביקורת, לשמוע דעות שונות. את אמרת לי, ואני מעריך את זה, שמאחורי הביקורת יש מחויבות שבדית עמוקה ופומבית לביטחון הישראלי, ולזכותם של היהודים להקים לעצמם מדינה במולדתם ההיסטורית. בשבוע שעבר ביטאתם את המחויבות הזו בכנס מאלמו למלחמה באנטישמיות. אנחנו מלאי הערכה לכנס הזה, ולרצון שלכם לשים את המאבק באנטישמיות על השולחן בארצך ובאירופה כולה".
עוד אמר לפיד: "הקשרים בינינו אינם מוגבלים רק לעבר, או לפוליטיקה. יש לנו רצון משותף לפתח ולקדם את הפוטנציאל הכלכלי והחברתי בין המדינות שלנו. להצמיח ולטפח את הקשרים בטכנולוגיה ומסחר, תרבות ותיירות. אני מודה לך על ביקורך כאן גברתי, ואני מאמין שבעקבות הדף החדש שאנחנו פותחים כאן היום יבוא ספר שלם של ידידות ועבודה משותפת".
שרת החוץ השבדית אמרה: "הביקור הזה מסמל התחלה חדשה ליחסים בין המדינות. הייתה לנו שיחה טובה מאוד שבה דנו על נושאים שהם בעניין משותף. שוחחנו על ההתפתחויות האזוריות והאיום מאיראן. חזרתי על מחויבות שבדיה לביטחון ישראל. אנו מברכים על הסכמי אברהם, דיאלוג ונורמליזציה בין ישראל למדינות ערב. זה צעד חיובי בבניית שלום וביטחון. דיברנו על המאבק החשוב נגד אנטישמיות גלובלית. אירחנו בשבוע שעבר כינוס במאלמו למאבק באנטישמיות. אנו רואים הזדמנות להעמיק את הדיאלוג הפוליטי בינינו ושיתוף פעולה בנושאי חדשנות, תרבות, סחר והמאבק באנטישמיות.
"למדתי שהשר לפיד הוא תומך נלהב בזכויות נשים. ואני יודעת שיש לכם ממשלה פמיניסטית ואני רואה בכך הזדמנות לשיתוף פעולה נוסף. אני מדגישה שמדיניות שבדיה על הסכסוך הישראלי פלסטיני לא השתנתה ונטועה בדין הבינלאומי. אנו רוצים מדינה פלסטינית עצמאית ששמה קץ לאלימות וחיה בשלום וביטחון לצד ישראל . הבעתי דאגה מצעדים שמעמידים בסכנה את הסיכויים לעתיד כזה. כמו שאמרת אנו לא תמיד מסכימים וחברים טובים לפעמים לא מסכימים. וזה חשוב שתדע ששבדיה היא חברה של ישראל".
לינדה נועדה גם עם הנשיא הרצוג שבירך על חיזוק הקשר בין שתי המדינות, כפי שעלה במגעים בין שרי החוץ של המדינות. נשיא המדינה שב והדגיש את חשיבות העובדה הבלתי ניתנת לערעור של ייחודיות ישראל במשפחת העמים, כמדינתו של העם היהודי, המקיימת שוויון בין אזרחיה והיא דמוקרטיה ליברלית. בתום פגישתם ציין הנשיא את הסכמי הנורמליזציה האחרונים עם מדינות ערב כהתפתחויות חיוביות במזרח התיכון ועודד את שוודיה לתמוך באופן פעיל במאמצי שלום עם מדינות נוספות באזור וקידום השלום האזורי.
שר החוץ ההודי ביקר בישראל
שר החוץ יאיר לפיד נועד קודם לכן עם שר החוץ ההודי ד"ר ג׳אישנקר. שרי החוץ החליטו בפגישה על חידוש המו"מ על הסכם אזור סחר חופשי בין המדינות כבר בחודש נובמבר, בשאיפה כי ההסכם יהיה מוכן לחתימה עד אמצע 2022. בנוסף, הסכימו השרים על הכרה הדדית בתעודות המתחסן וכן, להרחיב את השת"פ בתחומי מים וחקלאות שהפכו בשנים האחרונות לעוגן מרכזי ביחסי שתי המדינות.
לאחר הפגישה בין שרי החוץ, נערך טקס חתימה על הצטרפות ישראל לאמנת ה- ISA (הברית הסולארית הבינ"ל, International Solar Alliance, שנוסדה ב-2015 ביוזמת הודו וצרפת) שתאפשר לישראל לתרום מהידע והניסיון שלה לארגון. שרת האנרגיה קארין אלהרר השתתפה בפגישה בין השרים וחתמה על ההסכם בשם ממשלת ישראל בנוכחות שני שרי החוץ.
בהמשך ביקרו ביחד שר החוץ לפיד ורעייתו ליהיא עם שר החוץ ההודי ורעייתו קיוקו במרכז שלוה בירושלים. הביקור החל בסיור של ליהיא לפיד, אשת שר החוץ, יחד עם אשת השר ההודי קיוקו ג'אישנק ברחבי המרכז והיכרות עם הפעילויות והתכנים השונים שמעניק המרכז. לאחר מכן הצטרפו השרים לרעיות ופגשו ארבעתם יחד את להקת שלווה, הלהקה הפתיעה את השר ההודי ואשתו בביצוע מרגש של שיר הודי.
בסיום הביקור, שני הזוגות אכלו יחד ארוחת צהריים ב'קפה שלוה' אשר מעסיק עובדים עם מוגבלויות לצד עובדים ללא מוגבלות ובנוסף סיירו במרכז ונחשפו למתקנים המתקדמים ביותר לטיפול ושילוב. מרכז שלוה בירושלים הוא ביתו של ארגון שלוה אשר מטפל בכ-2,000 ילדים בוגרים עם מוגבלויות בכל שבוע. המרכז מעניק טיפולים, תכניות העשרה, תכניות שילוב לילדים עם מוגבלויות מגיל לידה ועד בגרות וכן מפעיל דיור בקהילה, תכנית חיילים ומרכז תעסוקה לבוגרים.