48 שעות חלפו מהמתקפה הישראלית הגדולה ביותר על איראן אי פעם - וממשיכים להיחשף צילומי לוויין שמראים את הנזק, לצד פרסומים המתארים לכאורה פרטים נוספים מהתקיפה. לאחר שהתפרסמו תמונות לוויין מהבסיס הסודי פרצ'ין, נראה כעת בבירור - בתמונות לפני ואחרי - הנזק בבסיס ששימש בעבר לפיתוח נשק גרעיני.
הנזק הברור ביותר בתמונות של Planet Labs נראה כאמור בפרצ'ין, בסיס שנמצא 40 קילומטר דרומית-מזרחית לטהרן. בתמונה שצולמה אתמול נראה מבנה שהושמד לחלוטין, חודש לאחר שצולם בתמונת לוויין אחרת. נראה שגם מבנים אחרים ניזוקו. בנוסף, נראה הנזק באתר ייצור בחוג'יר, ליד טהרן – שביולי דווח כי הוא נמצא בתהליכי התרחבות.
מקורות יודעי דבר במחוז חוזסטאן ובטהרן אמרו לאינדיפנדנט הבריטי בשפה הפרסית - עיתון בבעלות סעודית - כי מספר ההרוגים במתקפה של ישראל על איראן הוא יותר מ-20 בני אדם, אף שרשמית אמרו באיראן כי מספר ההרוגים עומד על חמישה - ארבעה אנשי צבא ואזרח. לפי הדיווח, מפי "גורם שמכיר את מערכות ההגנה של חוזסטאן", 26 איש נהרגו במתקפה. מקור אחר אמר שהמספר הגיע ל-27.
מקור נוסף חשף פרטים לכאורה על הדקות שקדמו לפגיעת הטילים. לפי הדיווח, חמש דקות לפני גל התקיפה הראשון נפרצו מערכות מכ"מים בכמה אזורים בטהרן. מסכי המכ"מים הללו הוקפאו והאפשרות לעקוב אחר מטוסי חיל האוויר נשללה ממכ"מים מתקדמים ביותר בחלק ממערכות ההגנה.
לרוב אמצעי ההגנה האיראניים מערכות ישנות מאוד. לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", כל ארבע מערכות ההגנה האווירית המתקדמות ביותר של האיראנים - מערכות ה-S-300 - הושמדו בתקיפה הישראלית.
בנוסף, ישראל פגעה קשות בתעשיית ייצור הטילים הבליסטיים. בעדות בסנאט ב-2022 של גנרל קנת מקנזי, שהיה אז מפקד פיקוד המרכז בצבא ארצות הברית, הוא אמר כי כלל ארסנל הטילים הבליסטיים של איראן, שכולל גם טילים קצרי טווח שאינם יכולים להגיע לישראל, מגיע ל"יותר מ-3,000". מאז, איראן שיגרה מאות טילים ברצף מתקפות - אבל עדיין יש ברשותה מספר טילים רב מאוד.
בהצהרה שמסר המשטר האיראני נאמר כי אף מטוס ישראלי לא נכנס למרחב האווירי של איראן - והיום הגישה עיראק תלונה למועצת הביטחון בנוגע לשימוש בשטחה האווירי.
בתמונות הלוויין שנחשפו נראה נזק למתקנים ששימשו לשילוב בין דלק מוצק לטילים. החוקר דיוויד אולברייט אמר כי התמונות מפרצ'ין מראות נזק לשלושה בניינים, כולל שניים ששימשו לשילוב בין דלק מוצק לטילים בליסטיים. חוקר אחר אמר כי צילומי לוויין מפרצ'ין של חברת Planet Labs מראים שישראל השמידה שלושה בניינים ששימשו לייצור טילים בליסטיים באמצעות דלק מוצק, לצד מחסן. בתמונות מחוג'יר נראה שהושמדו שני בניינים ששימשו לתכלית דומה.
אזור פרצ'ין ממוקם כ-30 ק"מ ממזרח לטהרן. פרשננו רון בן ישי מציין כי איראן עשתה בעבר ניסויים באזור שנועדו לאפשר לה לייצר את הנשק הגרעיני עצמו – מתקן הנפץ הגרעיני. אין מידע מוצק המצביע על כך שאיראן כבר חידשה את מאמציה לייצר את ראש הנפץ הגרעיני, אבל אם נכונים הדיווחים שהותקף המתקן בפרצ'ין, נראה שהמטרה הייתה לסכל את היכולת של טהרן לבצע ניסויים שיקדמו אותה בייצור הפצצה עצמה, אם וכאשר תחליט.
לפחות לפי פרסומים זרים, זו לא הפעם הראשונה שישראל פועלת בבסיס המסתורי האיראני. במאי 2022 דווח על "תקרית" שהתרחשה בו, ובה נהרג המהנדס איחסאן גאד בייגי. ב"ניו יורק טיימס" דווח אז שהמתקן הותקף על-ידי כלי טיס בלתי-מאוישים. לפי הדיווח, מל"טים מתאבדים מדגם קוואדקופטר התפוצצו על "מבנה של משרד ההגנה האיראני, שבו נערכים מחקרים לפיתוח רחפנים וכלי טיס בלתי-מאוישים". בעיתון ציינו כי אופן הפעולה דומה לתקיפות קודמות של ישראל, שסירבה להתייחס לדיווח.