ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, הרמטכ"ל הרצי הלוי וראש השב"כ רונן בר ביקרו היום (שלישי) במסדרון נצרים ברצועת עזה. נתניהו אמר בביקורו כי "חמאס לא יהיה בעזה", ופנה לתושבי הרצועה שמחזיקים בחטופים: "מי שימצא לנו חטוף יקבל 5 מיליון דולר".
נתניהו וכ"ץ קיבלו סקירה אזורית ממפקד אוגדה 99, יואב ברונר, ואלוף פיקוד הדרום, ירון פינקלמן, מאחת מנקודת התצפית שבמסדרון. בהמשך הם קיימו שיח עם מפקדי חטיבות המילואים בחוף של עזה. "חמאס לא ישלוט בעזה, אנחנו מחסלים את היכולות הצבאיות שלו בצורה מרשימה מאוד. אנחנו עוברים ליכולות השלטוניות שלו, ועוד היד נטויה. חמאס לא יהיה בעזה", אמר נתניהו בנצרים.
אחרי שאתמול הביע ראש הממשלה בכנסת תקווה שעשרות חטופים יחזרו בקרוב, היום הוא אמר בביקורו ברצועה: "אנחנו גם עושים מאמץ מהמקום הזה ובכל מקום לאתר את חטופינו ולהשיב אותם. אנחנו לא מרפים מזה. אנחנו נמשיך לעשות את זה, עד שנשיג את כולם - החיים והחללים גם יחד".
נתניהו פנה שוב לעזתים שמחזיקים בחטופים, וכפי שפורסם בתחילת החודש ב-ynet - הציע להם כסף ויציאה בטוחה מהרצועה: "מי שיעז לפגוע בחטופינו - דמו בראשו. אנחנו נרדוף אתכם, ואנחנו נשיג אתכם. אני אומר גם לאלה שרוצים לצאת מהמבוך הזה - מי שיביא לנו חטוף ימצא דרך בטוחה, הוא ומשפחתו, לצאת החוצה. אנחנו ניתן גם תמורה של 5 מיליון דולר על כל חטוף. תבחרו, הבחירה בידכם, אבל התוצאה תהיה אותה תוצאה".
אתמול בכנסת, כאמור, אמר נתניהו כי "האסטרטגיה היא ניצחון, הניצחון כולל את שחרור החטופים ואנחנו נשיג את זה גם כן. אנחנו נביא עוד עשרות חטופים, אני מקווה שבזמן הקרוב, וזו החלטה לא פשוטה משום שאנחנו נידרש לקבל את ההחלטה שלדעתי כבר קיבלנו, שאם אתה יכול לשחרר חלק, שחרר אותם".
בתוך כך, במסגרת הרחבת הלחץ הכלכלי על חמאס, ארה"ב ובריטניה הטילו סנקציות על שישה בכירים בארגון הטרור. כך פורסם באתר משרד האוצר האמריקני, שציין כי בין היתר הוטלו סנקציות על ראזי חמד ובאסם נעים, חברי הלשכה המדינית של ארגון הטרור; עבד אל-רחמן רנימאת, המזוהה עם הזרוע הצבאית של חמאס ומואשם במעורבות בפעילות טרור; רסאן חמד, שמשתייך להנהגת הארגון בחו"ל; ומוחמד נזאל, שפועל לגיוס כספים במדינות כמו ירדן, קטאר וסוריה.
לפי הודעת המשרד, הסנקציות כוללות הקפאת נכסים, איסור על ביצוע עסקאות פיננסיות בארה"ב או שיתוף פעולה עם האישים האלו. גורמים רשמיים ציינו כי הרשימה משקפת את המאמצים של הממשל האמריקני לפגוע לא רק בלוחמים בשטח, אלא גם במערך הכלכלי והלוגיסטי שמאפשר את פעילות הארגון.
במהלך הדיון הלילי שנערך השבוע אצל ראש הממשלה נתניהו, ביקשו ראש המוסד דדי ברנע ואלוף במיל' ניצן אלון לקבל מרחב תמרון נוסף לניהול המו"מ לעסקת החטופים, והסבירו כי בלי זה לא ניתן יהיה להתקדם. נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ דחו את ההצעות של מנהלי צוות המשא ומתן, שביקשו להרחיב את הפרמטרים כדי לנהל מו"מ ולגשר על סוגיית סיום המלחמה.
גורמים שמעורים בנושא אמרו כי "לצערנו אין באמת משא ומתן והכול מתמוסס. אנחנו מדברים עם עצמנו - אין התקדמות". בתגובה מסרה לשכת רה"מ: "עוד הדלפה שקרית ומגמתית מתוך דיון ביטחוני רגיש, שנועדה להכפיף את ישראל לתכתיבי הכניעה של חמאס. כך לא מנהלים מו"מ - וכך לא משחררים את החטופים".