נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש הערב (שלישי) עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בבית הלבן, והודה לו על התמיכה שלו בישראל לאורך שנותיו כנשיא. הרצוג אמר לביידן כי הוא מודע למאמצים שהוא עושה לשחרור החטופים והדגיש כי ישראל פועלת להבטיח את "היום שאחרי" ברצועת עזה, אבל קבע כי החזרת החטופים קודמת לכך. נשיא ארה"ב השיב כי הוא מסכים.
בסיום הפגישה ציין הרצוג כי הוא מאמין שהתקופה הקרובה תכלול "הרבה אתגרים שקשורים לביטחון ישראל, ונושאים רבים וחשובים שקשורים ליחסים הבילטרליים (בין ישראל לארה"ב - א"א).
פגישת הרצוג עם ביידן בבית הלבן

3 צפייה בגלריה
 יצחק הרצוג בפגישה עם נשיא ארצות הברית ג׳ו ביידן
 יצחק הרצוג בפגישה עם נשיא ארצות הברית ג׳ו ביידן
ביידן והרצוג לוחצים ידיים. "שותפים לחברות קרובה"
(צילום: REUTERS/Kevin Lamarque)
הרצוג התקבל בבית הלבן על-ידי ראש הפרוטוקול האמריקני איתן רוזנצווייג, וחתם בספר האורחים הרשמי בחדר רוזוולט. בפתח הפגישה, שנערכה על רקע המבוי הסתום במגעים לעסקת חטופים והניסיון להגיע להסדרה בלבנון, אמר ביידן להרצוג: "אתה יודע שהמחויבות שלי לישראל איתנה כברזל. אנו שותפים לחברות קרובה".
נשיא המדינה אמר לביידן בפתח הפגישה כי "זה תמיד כבוד גדול להיות בחדר הסגלגל עם ידיד כמוך". הוא הזכיר את מותם של שני הישראלים מהפגיעה הישירה בנהריה, והזכיר גם את פגיעת הכטב"ם בגן בנשר. "זה מה שאנו עוברים מלבנון. אתה יודע את זה היטב. אנו נלחמים ומגינים על האנשים שלנו. אני יודע שאתה עובד קשה מאוד להבטיח שהמלחמה תסתיים ושיהיה ביטחון לתושבי ישראל ולתושבי לבנון. בעזה יש לנו 101 חטופים - מעל 400 ימים. אני יודע שאתה מחפש את החזרתם הבטוחה לארץ כי הם עוברים גיהינום במנהרות".
הוא הוסיף: "אנו עובדים על היום שאחרי. צריך להקרין תקווה לתושבי האזור ולאפשרות שנוכל אנחנו והשכנים לגור בביטחון ושלום. אבל קודם כל צריכים להחזיר החטופים הביתה". ביידן השיב לו: "אני מסכים".
נשיא המדינה אמר כי "הכול מתחיל בטהרן - אימפריית הרשע. בטהרן עושים כל מה שהם יכולים לערער את היציבות, הביטחון והשלום, וקוראים להשמדת ישראל ושואפים לנשק גרעיני. זה צריך להיות היעד המרכזי שלך וגם של הנשיא הבא כי אנו צריכים להבטיח שלא יוכלו להגשים את הכוונות הזדוניות שלהם. הם מעודדים אנטישמיות ואני יודע שאתה ממוקד בלהילחם באנטישמיות".
3 צפייה בגלריה
 יצחק הרצוג בפגישה עם נשיא ארצות הברית ג׳ו ביידן
 יצחק הרצוג בפגישה עם נשיא ארצות הברית ג׳ו ביידן
הרצוג וביידן. "תמכת במילים ומעשים"
(צילום: SAUL LOEB / AFP)
הרצוג סיכם את דבריו בתודה לביידן, והעניק לו מתנה - אבן ירושלמית שנמצאה למרגלות הר הבית, עם שמו הפרטי של ביידן חקוק עליה - יוסף. "אני כאן בשם תושבי ישראל ומדינת ישראל להגיד לך אדוני הנשיא תודה רבה. אנחנו אומרים בעברית: תודה רבה. היית חבר נהדר של ישראל והעם היהודי במשך עשורים ולעולם לא נשכח בהיסטוריה איך עמדת לצידנו בשעות הקודרות, כיצד באת לישראל כמה ימים אחרי ההתקפה הברברית של 7 באוקטובר וכיצד תמכת בנו במילים ומעשים. אני רוצה להודות לך מקרב לב - שזו מורשת גדולה שעמדת לצד העם היהודי וישראל כפי שתמיד עמדת", אמר הנשיא לביידן.
לאחר הפגישה, ציין הרצוג כי "הנשיא ביידן חזר ואמר לי שיעבוד קשה מאוד ב-70 יום שנותרו לו כדי להביא מטרות להבשלה וסיום: ההסדרה מול לבנון; היציאה מעזה ושחרור החטופים כמטרה עליונה וחשובה; ההתמודדות עם איראן; התמיכה בישראל וביטחונה. הוא נתן אמירה חשובה מאוד בהקשר הזה שביטחון ישראל חשוב לו מאוד. הודיתי לו מאוד, והוא התרגש מהמתנה. באתי להביע הוקרה ולומר שבסוף הברית בין ישראל לארה"ב היא נכס אסטרטגי שחייב להיות דו-מפלגתי".
הפגישה בין הרצוג לביידן, האחרונה שקיימו השניים כשהנשיא האמריקני בתפקיד, נערכה בידיעת ראש הממשלה בנימין נתניהו ובתיאום איתו. הרצוג פגש את ביידן בארה"ב בביקורו האחרון שם ביולי בשנה שעברה, לפני פרוץ המלחמה, ובעיצומה של המחאה נגד המהפכה המשפטית.

שליח ביידן ללבנון: "יש סיכוי להסדרה"

מקורבו של נתניהו, השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, פגש הלילה את הנשיא הנבחר של ארה"ב דונלד טראמפ באחוזתו מאר א-לאגו בפלורידה. לא נמסרו פרטים על תוכן השיחה, אך ניתן להעריך כי השניים דנו באיום האיראני, בהסדרה בלבנון, במלחמה בעזה, בנורמליזציה עם סעודיה ובחטופים.
דרמר גם נפגש בארה"ב עם היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן ועם שליחו המיוחד של ביידן עמוס הוכשטיין. הוכשטיין אמר לכתבים כי "אנחנו מלאי תקווה שנוכל להגיע להסדרה בצפון. יש עכשיו סיכוי להגיע להסדרה". הוא הוסיף שאין וודאות שייצא בימים הקרובים לביירות, וציין כי אין כל מעורבות רוסית בהסדרה בצפון - ולדבריו, מה שישראל עושה עם הרוסים הוא עניין שלה.
3 צפייה בגלריה
ישיבת ממשלה
ישיבת ממשלה
השר רון דרמר. פגישות עם בלינקן וטראמפ
(צילום: אמיל סלמן)
דרמר גם פגש את מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן. לפי מחלקת המדינה, השניים דנו בצעדים שישראל נקטה לשיפור "המצב ההומניטרי החמור בעזה", בתגובה למכתב האיום באמברגו של בלינקן ושר ההגנה אוסטין מהחודש שעבר. דרמר עדכן את בלינקן בשינויים שביצעה ישראל, ובלינקן הדגיש כי קיימת חשיבות שהשינויים יובילו לשיפור ממשי במצב בעזה.
בלינקן, לפי מחלקת המדינה, גם שב והדגיש כי התוויית דרך קדימה ב"יום שאחרי", שתספק משילות, ביטחון ושיקום היא הדרך היחידה להבטיח שלום ויציבות מתמשכים לישראלים ולפלסטינים כאחד, כלשון מחלקת המדינה. השניים דנו גם ב"מאמצים להגעה להחלטה דיפלומטית בלבנון שתאפשר לאזרחים לבנונים וישראלים לשוב בשלום לבתיהם". בלינקן חזר על מחויבותה של ארצות הברית לשמירה על ביטחון ישראל מפני איומים מצד איראן ושלוחיה.