זה זמן מה שבמערכת הביטחון מתריעים מפני הסלמה בחודש רמדאן שיחל ביום שבת הקרוב, וכעת עם עשרה פיגועים בחודש מרץ, כשהפיגוע האחרון אמש (שלישי) בבני ברק נגמר ברצח של חמישה בני אדם, נראה כי ההסלמה כבר כאן.
למרות זאת, רוב סוחרי העיר העתיקה בירושלים מדחיקים את המצב ומשדרים עסקים כרגיל - מחשש שההפסדים הגדולים מתקופת הקורונה יחזרו על עצמם. "הקורונה כמעט שיתקה אותנו. אנחנו מחכים לקצת שגשוג ופריחה", אמר סמיר, מוכר ותיק בעיר העתיקה שתולה תקווה גדולה בהכנסות ברמדאן.
בתוך העיר העתיקה, חנויות הממתקים מתחילות להכין את הממתקים המסורתיים של רמדאן, והריחות ממלאים את הסמטאות באווירה של חגיגיות ושמחה, אלא שכוחות הביטחון הרבים שפרוסים בעיר מזכירים כי רק לפני שלושה שבועות, היה כאן פיגוע דקירה. תיירות חוץ כמעט ולא נראית לעין כאן, והעוברים והשבים היחידים הם דווקא ערבים ישראלים, תושבי ירושלים או תושבי השטחים.
בשער הכותנה שמוביל למסגד אל אקצא הפעילות המשטרתית רגילה, אך ניכר שמתפללים רבים מגיעים למסגד דווקא לפני רמדאן, פן לא יצליחו להגיע עקב התחממות המצב הביטחוני. "הגעתי היום כי אחרת אי אפשר לדעת מתי ייצא לי להגיע להתפלל כאן במסגד הקדוש, ברמדאן יש מהומות והרבה מתפללים", הסבירה פאתן שהגיעה עם משפחתה.
למרות הכול, שער שכם לא נראה כך כבר הרבה מאד זמן. עשרות מבקרים נכנסים לעשות את הקניות האחרונות לרמדאן. הרוכלים והמוכרים צועקים בכל עבר ומציגים את הסחורות החדשות שיש להם, ומשפחות וצעירים מתיישבים על מדרגות השער, שעד לא מזמן ידע ימים של מתיחות ביטחונית ופיגועים.
מאחורי כל השמחה הזו, ישנה תקווה גדולה שניתן להחיות את העיר שלא יודעת מנוחה. טארק, בעל חנות ירקות ופירות בעיר העתיקה, אמר כי "אנחנו מחכים לרמדאן בשביל לעבוד ולהביא פרנסה מכובדת לילדינו. כשאנשים ומתפללים מפחדים להגיע לכאן בעקבות המצב אז אנחנו מפסידים".