טוקיו דיווחה בצהריים (יום ד') על שיא של חצי שנה במספר היומי של נדבקים חדשים בקורונה – תשעה ימים לפני פתיחת המשחקים האולימפיים בעיר. הרשויות שם מסרו כי ביממה החולפת התגלו עוד 1,149 נדבקים – מספר שכמותו לא נראה מאז 22 בינואר. זו עוד עדות לכך שהבירה היפנית מתמודדת עם גל חמישי של הנגיף, גל שנגרם מהתפשטות וריאנטים מידבקים יותר של קורונה ושיעורי התחסנות נמוכים בקרב תושבי יפן.
ממשלת יפן, נזכיר, הכריזה בשבוע שעבר מחדש על מצב חירום בטוקיו, ומארגני האולימפיאדה הודיעו כי לא תותר כניסת קהל למשחקים. אולימפיאדת טוקיו אמורה הייתה להיערך בשנת 2020 אבל נדחתה בשנה בגלל פרוץ המגפה, והממשלה היפנית הבהירה כי הפעם היא מתכוונת לקיים את המשחקים ויהי מה. זאת אף שסקרים מהחודשים האחרונים לימדו שוב ושוב כי בשל המשבר הבריאותי רוב מוחץ בציבור היפני תומך בדחייה נוספת של האולימפיאדה או בביטולה.
מומחים ביפן מעריכים כי באוגוסט עלול מספר הנדבקים היומי בטוקיו להגיע כבר ל-2,000. רק 31% מתושבי יפן קיבלו עד כה מנת חיסון ראשונה לקורונה – אחד השיעורים הנמוכים ביותר בקרב המדינות העשירות. בחודש שעבר החל סוף סוף מבצע החיסונים לצבור תאוצה, אבל בימים האחרונים הוא שוב מדשדש בשל בעיות לוגיסטיות ומחסור באספקה. זן דלתא של נגיף הקורונה, שנודע עד לא מזמן בכינוי "הווריאנט ההודי", אחראי כעת ליותר מ-30% מהנדבקים החדשים בטוקיו, והשיעור הזה הולך ועולה.
היום חצה מספר המתים מקורונה ביפן מאז פרוץ המגפה את הרף של 15 אלף, ומספר הנשאים שאובחנו שם מאז ראשיתה הגיע ל-820 אלף. עם זאת חשוב לציין כי בסך הכול, ודאי בהתחשב בגודל אוכלוסייתה (126 מיליון בני אדם) ובשיעורי ההתחסנות הנמוכים בה, עד כה צלחה יפן את המגפה בצורה די טובה בהשוואה למדינות רבות במערב.
גזרות הזומבה של סיאול
התפרצות של הנגיף במלון שבו שוהים עשרות ספורטאים מהמשלחת הברזילאית לאולימפיאדה גרמה היום לדאגה מחודשת ביפן מהאפשרות של נדבקים בקרב אלפי הספורטאים והמלווים שלהם שהגיעו ויגיעו למשחקים. על כל פנים, 31 הספורטאים הברזילאים ששוהים במלון זה – בהם ג'ודאים – נמצאים ב"בועה" במלון ומופרדים משאר האורחים, ולא זוהו ביניהם נדבקים. מומחי רפואה הביעו בימים האחרונים חשש ש"בועות" מהסוג הזה אינן מבודדות דיין.
נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי תומס באך שיבח היום את מארגני האולימפיאדה היפנים על כך שהם מארחים את המשחקים בעיצומה של המגפה: "אלה יהיו משחקים היסטוריים בשל האופן שבו העם היפני התגבר על כל כך הרבה אתגרים בשנים האחרונות – קודם רעש האדמה ב-2011 ועכשיו מגפת הקורונה", אמר באך בתום פגישתו עם ראש ממשלת יפן יושיהידה סוגה.
גם דרום קוריאה, שכנתה של יפן, מתמודדת בימים אלה עם גל חדש של המגפה, והיא מדווחת על יותר מ-1,000 נדבקים ביום. אתמול הודיעו הרשויות שם על גזרה חדשה: מכוני כושר בסיאול ובאזור שבו היא שוכנת נדרשים שלא לנגן מוזיקה שהקצב שלה עולה על 120bpm, והמטרה בכך היא למנוע מהמתאמנים להתעמל במהירות ובעצימות שיגרמו להם לנשוף ולהתיז זיעה זה על זה. על ידי כך מקווים המומחים להפחית את הסיכוי להדבקות. ההוראות תקפות בין השאר לשיעורי זומבה וספינינג. נוסף על כך הליכונים יוגבלו למהירות של עד שישה קילומטרים לשעה, ומתאמנים יידרשו שלא לשהות במכון הכושר יותר משעתיים ושלא להתקלח בו.
כלי תקשורת בעולם מיהרו לבדוק אילו להיטים יוכלו לפי הגזרות החדשות להיות מושמעים במכוני הכושר ואילו יודחו לעת עתה מהפלייליסט. בבדיקה של מצעד הפזמונים העדכני של דרום קוריאה מצאו אנשי BBC ששמונה מעשרת השירים הראשונים בדירוג יוכלו להמשיך להיות מושמעים, וכי גם ללהקת הקיי-פופ המצליחה BTS אין סיבה לדאגה.