נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הודה הערב (יום ה') כי המודיעין האמריקני עדיין אינו יודע לומר מה בדיוק טבעם של שלושת העצמים הבלתי מזוהים שחיל האוויר הפיל בשבוע האחרון, אך אמר כי הערכת המודיעין היא שסביר להניח כי מדובר בעצמים מעופפים הקשורים לחברות פרטיות או למוסדות מחקר. בנאום מיוחד שנשא בעניין מהבית הלבן הדגיש ביידן כי לא נמצא שום דבר שקושר את שלושת העצמים האלה לסין או לפעילות עוינת של מדינות אחרות.
ארה"ב, נזכיר, מצאה עצמה החודש נאלצת ליירט בתוך שמונה ימים בלבד לא פחות מארבעה עצמים חשודים שהתעופפו בשמיה. הראשון שבהם היה בלון סיני שהופל מול חופי דרום קרוליינה, אחרי שריחף במשך כשבוע מעל קנדה ושש מדינות בארה"ב, בכלל זה מעל מחסני טילים גרעיניים במונטנה. סין טענה כי מדובר בבלון לניטור מזג אוויר שנסחף ברוחות וסטה ממסלולו, אך וושינגטון התעקשה שזהו בלון ריגול שעקב בין השאר אחר אתרים צבאיים אמריקניים, ועדכנה את בעלות בריתה כי גילתה שבייג'ינג מנהלת בשנים האחרונות מבצע ריגול בעזרת בלונים בשמיהן של לפחות 40 מדינות בחמשת יבשות, בהן אירופה.
אחרי הפלת הבלון הסיני יורטו בצפון אמריקה עוד שלושה עצמים חשודים, שטבעם אינו ברור: בסוף השבוע האחרון הופלו עצמים כאלה מעל חוף באלסקה ובשטח קנדה, סמוך לגבול עם ארה"ב, וביום ראשון בערב הופל עצם נוסף, הפעם מעל ימת יורון שבגבול בין שתי המדינות. שלושת העצמים האלה היו קטנים בהרבה מהבלון הסיני, שגודלו היה לפי האמריקנים כגודל שלושה אוטובוסים, והם היו גם שונים בצורתם: העצם שהופל באלסקה, למשל, תואר כעצם גלילי בערך בגודל של מכונית, והעצם שהופל בימה תואר כעצם קטן עוד יותר, שהיה בעל שמונה צלעות וחוטים השתלשלו ממנו.
גורמים אמריקנים לא ידעו השבוע לומר מי הפריח את שלושת העצמים האחרונים שיורטו, ומסרו כי הם עדיין מנסים להבין מה מקורם. שום גורם או ארגון לא נטלו אחריות לשיגור העצמים. למעשה, כל כך מעט ידוע לפי שעה למערכת הביטחון האמריקנית על טיב העצמים האלה, עד שכשמפקד הפיקוד הצפוני של צבא ארה"ב גלן ואן הרק נשאל השבוע בתדרוך אם נשללה האפשרות שמדובר בחייזרים הוא השיב רק: "לא שללתי שום דבר בשלב הזה. אניח לקהילת המודיעין לפענח את זה".
ביידן ישוחח עם נשיא סין: "אני לא מתנצל"
גורם ביטחוני אמריקני אמר בהמשך כי צבא ארה"ב לא זיהה שום ראיה לכך שמדובר בחוצנים, ואחר כך כבר דאגה דוברת הבית הלבן, קרין ז'אן פייר, למסור הצהרה מסודרת בעניין: "אני יודעת שעלו הרבה תהיות בעניין, אבל אין שום – אני חוזרת, שום – אינדיקציה לפעילות של חייזרים או חוצנים ביירוטים האלה. אני רוצה לוודא שהעם האמריקני יודע את זה, כולכם ידעתם את זה וחשוב לנו לומר זאת מכאן כי שמענו על זה הרבה". בבדיחות הדעת הוסיפה: "אני אוהבת את הסרט אי.טי, אבל אני הולכת להשאיר את זה ככה".
בנאומו הערב בבית הלבן אמר ביידן כי הורה להפיל את שלושת העצמים האחרונים משום שסכנה נשקפה מהם לטיסות מסחריות ומשום שאי אפשר היה לשלול את האפשרות שהם ירגלו אחר מתקנים רגישים. הוא הדגיש כי גם כעת ימשיך להורות להפיל עצמים מהשמים בכל פעם שיהיה חשש שהם מסכנים את הביטחון הלאומי. הנשיא אמר כי בניגוד לרושם שעשוי להיווצר, אין שום אינדיקציה שבשמי ארה"ב חל גידול פתאומי במספר העצמים המעופפים, וכי הגברת רגישותם של המכ"מים בעקבות פרשת הבלון הסיני היא שהובילה כנראה לזיהוי עצמים רבים יותר.
ביידן הודיע כי בעקבות התקריות האחרונות החליט ממשלו לעדכן את החוקים והתקנות הנוגעים לשיגור והפרחה של אמצעים מעופפים בלתי-מאוישים ברחבי ארה"ב, ולערוך תיעוד נרחב ומעמיק יותר של העצמים המרחפים בשמיה. "הצעדים האלה יובילו לשמיים בטוחים יותר לנוסעי המטוסים, לצבא שלנו, למדענים שלנו ולאנשים שלנו על הקרקע", אמר ביידן.
אשר לבלון הריגול הסיני אמר הנשיא האמריקני כי ארה"ב הצליחה להגן על אתרים רגישים מפניו, והוא חשף כי בקרוב ישוחח עם נשיא סין שי ג'ינפינג, אך לא מסר מתי. "אנחנו חותרים לתחרות עם סין, לא לעימות איתה, אנחנו לא מחפשים מלחמה קרה חדשה", אמר ביידן, "אבל אני לא מתנצל, ואנחנו נתחרה". פרשת הבלון הגבירה מאוד את המתיחות בין וושינגטון לבייג'ינג, ומזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן ביטל בגללה ביקור חשוב שהיה אמור לקיים בסין. משרד החוץ הסיני טען כי ארה"ב מנצלת את פרשת הבלון להכפשות נטולות יסוד נגד בייג'ינג, ומתח ביקורת על החלטתה להפיל את הבלון.