שר המשפטים יריב לוין הציע לאחרונה לממלא מקום נשיא בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן, כמה שמות של מועמדים הראויים, להשקפתו, להיבחר לבית המשפט העליון.
מדובר בעורכי דין שנחשבים לשמרנים בהשקפתם המשפטית. אחד מהם הוא נשיא בית המשפט השלום בירושלים, השופט שמואל הרבסט, על אף זאת שמעולם לא נבחר לעליון שופט היישר מבית משפט השלום. שאר המועמדים הם עורכי דין פרטיים.
הצעתו של לוין נמסרה לקראת דיון ראשון, שייערך מחרתיים בוועדה לבחירת שופטים, בעניין בחירת שני שופטים שחסרים כיום בהרכבו של בית המשפט העליון, בעקבות פרישתן לגמלאות של הנשיאה אסתר חיות והשופטת ענת ברון. על פי הידוע, השופט פוגלמן דחה את המועמדים בנימוק שהם אינם מתאימים, אך בכל מקרה שמותיהם יועלו מחרתיים לדיון בוועדה.
לפני כחודש נענה שר המשפטים לוין לבקשת שופטי העליון החברים בוועדה לבחירת שופטים, והסכים לקיים דיון על בחירת נשיא לעליון ועל בחירת שני השופטים החסרים. השר התנה את הסכמתו, הנדרשת לקיום הדיון, בכך שלא תתקיים הצבעה בסופו. הוחלט שיתקיים דיון עקרוני בין החברים לגבי עקרון הסניוריטי לבחירת הנשיא, שלו מתנגד השר לוין בחריפות רבה. כמו כן יתקיים דיון עקרוני על בחירת שני השופטים החסרים ואף יועלו שמות.
על פי מצב הכוחות בוועדה, בכל הקשור לבחירת שופטים לעליון יש הן ללוין והן לשלושת שופטי העליון החברים בוועדה גוש חוסם, שכן על פי "חוק סער" נדרשת הסכמה של שבעה מתוך תשעת חברי הוועדה כדי לבחור שופט עליון. במצב זה מתבקשות הסכמות - "דיל" - משני צידי ועדת הבחירה. השר לוין הציע שיסכים לבחירת יצחק עמית כנשיא הבא, על פי עקרון הסניוריטי, בתמורה להסכמה שהוא יוכל למנות שני שופטי עליון שמרנים.
עד כה נימק לוין את התנגדותו להצבעה על בחירת הנשיא על פי עקרון הסניוריטי בטיעון שזהו "נושא המפלג את העם ואין זו השעה לעסוק בו". מנגד אמרו השופטים פוגלמן ודפנה ברק-ארז שמערכת בתי המשפט זקוקה לנשיא קבוע שינהל אותה ויעסוק בתוכניות לשנים הבאות.
בהיעדר הסכמות הסכים לוין לערוך "דיון עקרוני", אחרי שחברי הוועדה הסכימו שלא תתקיים בסופו הצבעה בעניין מינוי כלשהו.