הכבש השישה עשר, ספר שירי הילדים שכתב יהונתן גפן, הצליח להרדים הרבה ילדים בישראל לפני השינה. לאחרונה, נראה שקסמו של הספר עובד גם באפריקה.
רופאים ישראלים מבית החולים וולפסון טסו לעיר דאר א-סלאם שבטנזניה בשבוע שעבר, כחלק ממשלחת רפואית מטעם עמותת "הצל ליבו של ילד", במטרה לבצע ניתוחים מצילי חיים בילדים מאפריקה שנולדו עם מומים בלב. הם הגיעו לבית חולים מקומי שבו צוות רפואה טנזני הוכשר בישראל על ידם לצנתר ילדים מקומיים חולי לב.
ביום השלישי לביקור המשלחת, הגיע לבית החולים דסדריה בן השנה וחצי מלווה באמו, כדי לעבור צנתור מציל חיים. כשהצוות הרפואי ניסה לקחת אותו מאמו להרדמה, דסדריה לא הפסיק לצרוח ולבכות, שכן מדובר באירוע מלחיץ. הרופאים לקחו אותו לחדר והפעילו את השיר "איך שיר נולד" מתוך הספר "הכבש השישה עשר" כדי להרגיעו.
להפתעתם, דסדריה נרגע מיד, וכך הצליחו להרדים אותו לפני צנתור מציל חיים, שבמסגרתו הטמינו בו מכשיר קטן על מנת למלא חור שהיה בליבו. כך הרופאים הישראלים והטנזנים, יחד עם השיר הישראלי, הצליחו להציל את חייהם של דסדריה ושל עוד ילדים רבים כמוהו לאורך כל השבוע.
ד"ר שגיא אסא, מנהל יחידה בבית החולים וולפסון שנכח בצנתור, סיפר: "זה היה כמו קסם. אחרי דקות ארוכות שניסינו להרגיע את הילד באינספור דרכים, הפעלנו את השיר והקסם קרה. בלי להבין מילה מהשיר, משהו במנגינה הרגיע את הילד. הייתה תחושה של ניצחון בחדר הצנתורים. הרגשנו הקלה גדולה בידיעה שנצליח לבצע את הצנתור ולהציל חיים של עוד ילד במסגרת המשלחת".
כשחזרה המשלחת לארץ פגש אחד מנציגיה, ערן חירותי, במקרה לגמרי את אביב גפן והראה לו את הסרטון עם השיר שהרגיע את הילד מאפריקה. גפן התרגש ושלח את הסרטון לאביו שהתרגש אף הוא מהסיפור ומהיכולת של שיריו לשבור מחסומי שפה ותרבות ולהיות כל כך משמעותי ברגע כזה - לפני ניתוח.