חבר המושבעים בפנסילבניה המליץ הערב (יום ד') לגזור עונש מוות על רוברט באוורס, הרוצח שירה למוות ב-11 מתפללים בבית הכנסת "עץ חיים" בפיטסבורג, במה שהיה המתקפה האנטישמית הקטלנית בתולדות ארה"ב. השופט אמור לתת בהמשך אישור רשמי להמלצה, ולשלוח את באוורס לאגף הנידונים למוות.
הטבח בבית הכנסת "עץ חיים" אירע ביום שבת 27 באוקטובר 2018, כשעשרות יהודים התכנסו במקום לתפילה ולשיעור. באוורס בן ה-50, נהג משאית מהעיירה בולדווין שבפרברי פיטסבורג, הגיע חמוש ברובה AK-15 ופתח באש לכל עבר. מלבד 11 הנרצחים הוא הספיק לפצוע עוד שני מתפללים וחמישה שוטרים שהוזעקו למקום, ושאיתם ניהל חילופי אש. כשנעצר אמר לשוטרים ש"כל היהודים צריכים למות".
באוורס הורשע ב-63 סעיפי אישום אחרי משפט ארוך שבו האזינו המושבעים לעדויות מקפיאות דם על התנהלותו בזמן הרצח. בין השאר שמעו כיצד טען את הרובה לפחות פעמיים, וכיצד דרך על גופותיהם המדממות של קורבנותיו וחיפש אחר אנשים נוספים שיוכל לרצוח, לפני שאזלה לו התחמושת והוא נוטרל. במהלך המשפט העידו הניצולים על הטראומה הפיזית והנפשית שהם סוחבים מאז, וקרובי הנרצחים סיפרו למושבעים על החיים שניטלו, בהם אלה של ניצולת שואה בת 97 ושני אחים עם מוגבלות שכלית שנורו למוות על-ידי באוורס.
באוורס מעולם לא הביע חרטה על מעשי הרצח, ויתרה מכך – הוא התגאה במתקפה ואמר שהלוואי שהיה מצליח לירות באנשים נוספים. לפני הטבח פרסם תכנים אנטישמיים ברשת, וכשנעצר אמר לפסיכיאטרים שהוא רואה עצמו כחייל ב"מלחמת הגזע". את היהודים האשים כי הם שותפים לרצח עם שמתנהל לכאורה נגד האדם הלבן.
עורכי דינו של באוורס מעולם לא קראו תיגר על הטענה שהוא אשם ברצח, ובמקום זאת הם מיקדו את מאמציהם בניסיון להציל אותו מעונש המוות. בין השאר דיברו על הילדות המחרידה שעבר לדבריו, ושכללה טראומה והזנחה. עוד טענו כי באוורס סובל ממחלת נפש קשה שלא טופלה, ושהוא יצא לבצע את הטבח בגלל מחשבות שווא בדבר מעורבותם של היהודים ב"רצח העם". לדבריהם הסכיזופרניה שלו הפכה אותו פגיע יותר להשפעת תכנים קיצוניים שאליהם נחשף ברשת. התביעה מצדה דחתה את הטענה שמעשיו של באוורס נבעו ממחלת נפש, והדגישה כי הוא ידע בדיוק מה הוא עושה כשביצע את הטבח.
למרות גזר הדין שניתן הערב לא ברור אם באוורס אכן יוּצא להורג אי פעם, ואם כן מתי. משרד המשפטים תחת הנשיא ג'ו ביידן השעה את כל עונשי המוות הפדרליים, משום שבמהלך קמפיין הבחירות שלו הבטיח ביידן לבטל את העונש הזה. כל עוד הם מושעים, לא ניתן להוציא את באוורס להורג. עם זאת יישום עונשי המוות עשוי להתחדש בהמשך, תחת ביידן או תחת נשיא אחר.
במתקפת הטרור האנטישמית בפיטסבורג נרצחו ג'ויס פיינברג, בת 75; ריצ'רד גוטפריד, בן 65; רוז מלינגר, בת 97; ד"ר ג'רי רבינוביץ', בן 66; האחים דייוויד וססיל רוזנטל, בני 54 ו-59 בהתאמה; ברניס סימון בת ה-84 ובעלה סילבן סימון בן ה-86; דן שטיין, בן 71; מלווין וקס, בן 87; ואירבינג יאנגר, בן 69.
רוב משפחותיהם של קורבנות הטבח הביעו תמיכה בהטלת עונש מוות על באוורס. עם זאת היו ביניהן גם מי שביקשו להימנע מכך, ולהסתפק בעונש מאסר.