התפתחות בחקירה: החייל אוריאן בניאן, שהותקף ביום שישי האחרון בתל אביב לאחר שלדבריו הפריד בקטטה בין נערים, נחקר היום (רביעי) באזהרה. ההחלטה על זימונו של בניאן התקבלה לאחר שהתגלה שבסרטון מתחילת האירוע רואים אותו דוחף לכאורה על הרצפה ובועט באחד הנערים.
לפי בניאן, הוא יצא להתאוורר עם חבריו בליל שישי במרכז שוסטר בשכונת רמת אביב ג'. בשלב מסוים הוא ראה שני נערים מתקוטטים ביניהם - והחליט להתערב. "באתי ונעמדתי בין שני הנערים שרבו", שחזר החייל. "אחד מהם לקח את זה מאוד קשה והתחיל לקלל אותי בצורה מאוד קשה. הצלחתי לעצור את הריב, אמרתי 'שבת שלום' והמשכתי ללכת עם החברים שלי לגינה במרחק של 300 מטר משם".
כעבור כ-20 דקות, הגיעו שמונה נערים לגינה שבה ישב החייל - והתנפלו עליו. "השניים שזיהיתי מהקטטה ועוד חמישה רעולי פנים נעמדו מולי. אמרתי להם 'שבת שלום' והתרחקתי משם. ואז אחד מהם ריסס אותי בגז פלפל ושניים אחרים חשמלו אותי במקביל עם שוקר. יש לי כוויות בחזה. נפלתי על הרצפה והם בעטו לי בראש ואמרו 'נרצח אותך', 'באנו להרוג אותך'. בסוף, כשכבר הייתי בהכרה מעורפלת, אחד מהם שיסף לי את הראש עם סכין יפנית. הייתי מבוהל, שאלתי את השוטר שהגיע אם הוא חושב שאני אחיה".
כמה ימים לאחר התקיפה, אמר בניאן כי "צריך להחמיר את הענישה ושהמשטרה תחקור כמו שצריך את מה שקרה ושלא תוותר להם בגלל שהם נערים. היום זה אני שכבר חטפתי את המכה, אבל אני לא רוצה שמחר זה יקרה למישהו אחר". הוא שיתף כי "ראיתי את אמא במצב מאוד קשה מהמראה שלי אחרי התקיפה, התמונה שהיא מתמוטטת לא יוצאת לי מהראש".
אתמול, הורים לילדים באחד מבתי הספר שבהם לומדים חלק מהחשודים הגיעו למחות מחוץ לשערי המוסד החינוכי, ודרשו מבית הספר לצאת באמירה ברורה נגד האלימות ולהשבית את הלימודים. אמש התקיימה גם עצרת מחאה במרכז רמת אביב ג', ובה השתתפו תושבים מהאזור ומאות בני נוער מתנועות הנוער בקריאה נחרצת: "לא לאלימות!". גם משפחתו של בניאן לקחה חלק והודתה לנוכחים בשמו.
אימו ואחותו של בניאן הגיעו גם להפגנה מול בית הספר. האחות ניקול נעמדה על ספסל סמוך לבית הספר, ואמרה למוחים כי "אחי נשאר בחיים כנגד כל הסיכויים. אנחנו פה כי אנחנו לא מוכנים שניסיון הרצח הבא יקרה, ולא מוכנים שמערכת החינוך תטייח ותסתיר ותהיה חלשה מול מקרים כאלו".
ביום שני שלח מנהל בית הספר מכתב להורים, ובו כתב כי הקהילה מזועזעת מהמקרה וכי "למרות שהמקרה לא אירע בשעות הלימודים ולא בין כתלי בית הספר, אנחנו רואים את עצמנו אחראיים על תלמידינו 24 שעות ביממה, ולכן אנחנו מחויבים לפעול ולהגיב". עוד נכתב כי "חשוב לנו לשדר לתלמידים תחושה של מוגנות וביטחון. אנחנו נערוך בימים הבאים שיעורי חינוך שיעסקו בסוגיית האלימות וימוקדו בתכנים שהאירוע הזה הציף. חשוב לציין כי זה מכבר הוקדש בבית הספר יום שלם של עיסוק בסוגיה כואבת זו".
בנוסף לפירוט הצעדים שבית הספר עומד לנקוט בתגובה לאירוע, המנהל הדגיש את החשיבות בשמירה על פרטיות החשודים: "בעידן שבו המושג 'זכויות' מתערער, חשוב לציין שכמוסד חינוכי אנו מכבדים את זכויות כל התלמידים שלנו: פוגעים ונפגעים". לדבריו, "ברור לנו כי המשימה שלנו בראש ובראשונה היא לחנך ולכוון, ללוות ולהדריך את התלמידים והתלמידות שלנו לאור המצפן הערכי ברוח תל אביב-יפו. אנא מכם - שמרו על צנעת הפרט גם ברשתות חברתיות".
עם זאת, ההורים המפגינים לא הסתפקו בצעדים המתוארים במכתב, ודרשו כאמור להשבית את הלימודים. "כשקורה מקרה כזה, העולם צריך להיעצר, ואני לא מבינה למה זה לא קורה", אמרה אמא לתלמיד בבית הספר שהגיעה להפגנה. "צריך להגיד בקול ברור שהדבר הזה לא יכול לקרות, שילדים לא יסתובבו עם שוקרים וגז מדמיע וסכינים. הילדים האלו כבר ריססו גז מדמיע, כבר השתמשו בשוקר כלפי ילדים אחרים. במקום הרחקה אוטומטית שלהם מבית הספר ואמירה חד-משמעית, יש השתקה וריכוך".