בעולם הערבי מציינים היום (שישי, 6 באוקטובר) 50 שנה למלחמת יום כיפור שנקראת גם "מלחמת אוקטובר". המלחמה מתוארת בעיתונות הערבית כהישג ענק וכהפתעה עבור ישראל, ויום השנה שלה נחגג במצרים כיום של ניצחון - על אף התבוסה שנחלה בסיום המלחמה ביחד עם סוריה.
על מנת לציין את היום הזה, בקהיר פתחו פארקים שונים לציבור הרחב בחינם. באחד הטקסים נאם הנשיא עבד א-פתאח א-סיסי, שאמר כי "עם הכוח הקיים שהיה לטובת ישראל, הצבא המצרי הצליח במחשבה, בתכנון ובנחישות להשיג ניצחון. סירובם של המצרים לקבל את התבוסה במלחמת ששת הימים הפתיע את הישראלים שציפו לוויתורים מצד הנשיא סאדאת".
החגיגות לא נמצאות רק ברחובות מצרים: כלי התקשורת במדינה מרבים גם כן לעסוק ב"יום הניצחון" על הישראלים. באתר של עיתון אל-אהראם, אחד העיתונים הוותיקים והמשפיעים ביותר במצרים, התפרסמה סדרת כתבות שמתארת את "הניצחון על ישראל" תוך סקירת אירועים שונים מהמלחמה. בעיתון הממסדי המצרי אחבאר אליום נכתב בכותרת עמוד השער: "50 שנה מצרים וראשך מורם. הכוכבים (החיילים המצרים, ה"ע) לועגים לצבא הבלתי מנוצח". בשער העיתון אל-מצרי אל-יום נכתב: "יובל לניצחון בקרב מול הבלתי אפשרי".
כאמור, העיתונות המצרית משבחת את המלחמה גם באמצעות קריקטורות. בעיתון אל-יום אל-שבאע התפרסמה קריקטורה של אנואר סאדאת, נשיא מצרים בתקופת המלחמה, שבה כונה "גיבור המלחמה והשלום" - זכר להסכם ההיסטורי עם ישראל, שנחתם כשש שנים אחרי המלחמה. בקריקטורה נוספת בעיתון נראה חייל מצרי רוכב על סוס כשהוא חוצה את "הבלתי אפשרי", כשהכוונה היא לצבא הישראלי. בקריקטורה אחרת, נראות ידי האומה המצרית נושאות את 50 השנים שחלפו מאז המלחמה.
בעיתונים הבינערביים הגדולים בעולם גם כן לא פספסו הזדמנות לציין את היום הזה, והמלחמה תפסה את עמודי השער בכלי תקשורת בולטים בעולם הערבי תחת כותרות שמעידות על הגאווה שגרמה.
כך למשל, בעיתון הפופולרי אל-שרק אל-אווסט שיוצא לאור בלונדון נכתב בכותרת בדף השער על ה"גאווה, ההסכמים והפגיעות" של מלחמת אוקטובר. העיתון פרסם סדרת כתבות שעוסקות במלחמה, שבעיני הכותבים נתפסת כרגע מכונן עבור הערבים. כותרתה של אחת מהכתבות היא "יום השנה למלחמת אוקטובר, חצי מאה מאז יום ההפתעה הערבי".
בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד שנמצא בבעלות קטארית נכתב: "מלחמת אוקטובר, חצי מאה ושני נרטיבים".
לכבוד יום השנה, מנהיגים שונים בעולם הערבי שלחו את ברכתם לנשיא מצרים, ביניהם גם יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, שכתב: "ברכותיי הכנות ואיחולי בריאות ואושר לא-סיסי, לממשלה ולעם המצרי". בן סלמאן איחל למצרים גם "המשך התקדמות ושגשוג".
סוריה לקחה גם היא חלק במלחמה, אבל שם הסיקור ורגשות הניצחון בולטים פחות מאשר במצרים - שמתאחדת כולה סביב חגיגות היום הזה. הפרשן מיכאל מילשטיין הסביר כי בסוריה הנצחת המלחמה מצומצמת יותר מאשר במצרים הן בשל העובדה שהישגיה הצבאיים של דמשק היו מוגבלים יותר, והן מאחר שהסורים לא זכו מחדש בשטחים שנכבשו מהם ב-1967, ולמעשה מעולם לא היו שותפים לחתירת סאדאת לנצל את המלחמה לצורך שבירת הסטטוס-קוו ולקידום המו"מ המדיני.